Nær en kopi af noget jeg også har slået op i en gruppe på FB.
Jeg prøver allerede at planlægge min fødselsdag til maj, så meget som muligt – for at få ro i hovedet, og sikre mig gode priser. Lokalet er booket, så må jo hellere prøve at få styr på resten.
Det er en rund fødselsdag, men vil holde det ret casual, for sådan er jeg. - Det skal være relativt nemt, og jeg gider alligevel ikke noget super fancy.
Så menuen er indtil nu planlagt til diverse snacks og hapsere når folk ankommer + velkomstdrinks.
Derefter mexicansk(inspireret) buffet, indeholdende følgende:
-
Chili con carne (sin carne, hvis nogen skulle overraske mig og ønske vegetarisk)
-
Kylling stegt med chipotle, spidskommen, stødt koriander
-
Varme nachos med ost
-
Tortillas
-
Tacos
-
Guacamole
-
Pico de gallo / salsa
-
Creme fraiche
-
Tomat
-
Agurk
-
Rødløg
-
Majs
-
Jalapeños
-
Sorte oliven
-
Lime
-
Frisk koriander
Jeg er mest i tvivl om mængderne af diverse. Vi bliver 20 voksne hvis alle kommer. Men hvordan i alverden skal jeg beregne mængder? Der skal i hvert fald være nok, og rester er jo ikke det værste, men har ikke lyst til at stå tilbage med nok til at brødføde en halv hær.
Har allerede en (måske?) oldnordisk tommelfingerregel om ca. 200 gram kød pr. person, og er yderligere blevet rådgivet om i alt 500 gram i alt pr. person.
Derudover er I velkomne til at byde ind, hvis jeg har glemt noget totalt åbenlyst til sådan en buffet.
Desserten bliver nok skyrkage, meget nemmere at beregne mængde på (tak til @Skattekat, når jeg nu ikke vil fornærme de forhåbentlig fremmødte franske og italienske gæster, er det genialt med en mexicansk hovedret og islandsk dessert … så er der ingen der opdager, hvis jeg er helt off. )
Jeg har allerede fået kommentar om noget ikke-spicy kød (evt. også chili sin carne - men jeg tror ikke der kommer vegetarer, tværtimod er de fleste “af den gamle skole” og vil have sit kød - skulle der komme vegetarer laver jeg chili sin carne).
Derudover tilføjelse af
- Salat
- Peberfrugt
Evt: - Stegte eller rå champignon
- Revet gulerod
- Revet ost til at fylde i
Ovenstående er jeg ikke selv helt vild med i en mexicansk buffet, måske udover ost - som i min optik bør være smeltende som i de nachos jeg allerede har planlagt.
Hvad siger I? Generelt er alle inputs mere end velkomne!
Tak!