Hornhindeskade

Vores snart 4 årige burmeserpige fik den 16. oktober i år en skade på øjet. Vi opdagede det på den måde, at da vi kom hjem om aftenen, løb hun rundt med det ene øje lukket og der løb lidt væske fra det. Hun kom til dyrlægen der kiggede på hende og mener at skaden er sket ved at hun fx er løbet ind i et eller andet, så hun har fået et tryg lige på hornhinden. Hun blev sat i behandling med Fucithalmic vet 1% intet andet. Vi skulle så se tiden an og komme op med hende igen ugen efter til kontrol.

Ved kontrollen viser det sig, at øjet ikke danner tilstrækkeligt med tårevæske, så hun bliver sat i behandling med Viskøse dråber 2 x dgl. og fortsat med Fucithalmic og det skulle hun have en uge og så skulle hun opereres for at få skrabet såret/skaden på hornhinden.

Operationen blev så foretaget og hendes blinkhinde blev syet op så selve hornhinden var lukket inde. Vi skulle så dryppe øjet med Fucithalmic og med smertestillende Voltaren 1mg.

Efter 5 dage bliver trådene fjernet og vi skulle fortsætte med at dryppe med Fucithalmic og øjensalve Optimmune for at forsøge at sætte hendes tåreproduktion i gang, den var ikke god nok.

Hun var så igen til kontrol den 17. nov. Dyrlægen var ikke helt tilfreds med hendes hornhinde. Hendes tåreprodution er ikke god, så vi skulle fortsætte med Optimmune vet 2mg og intet andet. Hans mening var at udsigterne for hendes hornhindeskade var ikke god. Hornhindeskader på katte var noget svært. Så vi skulle regne med, at hun nok skulle gennem en operation på ny!

I forgårs kunne vi se på øjet, at der igen var kommet sår der ikke kunne heles på hornhinden. Man kan se det som noget brunligt der sidder på hornhinden :frowning: og øjet løber (så nu er tåreproduktionen da igang)! og der er lidt betændelse. Vi er så gået igang med at bruge Fucithalmic igen for at tage betændelsen, og det har også hjulpet. Hun skal nu til kontrol igen i morgen kl. 9.30 hos Næstvedegnens Dyrlæger, som har behandlet hende.

Jeg kunne godt tænke mig at høre, om der er nogen der har erfaring med hornhindeskader hos katte, og hvad Jeres erfaring er. Er der nogen dyrlæger som I kan anbefale til øjenoperationer.

Vi flytter til Gilleleje på fredag, så vi skal under alle omstændigheder have en ny dyrlæge til vores katte. Vi har før brugt Helsinge Dyrlæger - men mht. skader på øjne så må vi vist erfare, at der skal ekspertise til. :S

Jeg kender ikke nogen eksperter, men vil bare sende jer en masse -jegkrydser-jegkrydser for, at I finder en dyrlæge, der kan reparere den skade. ØV, hvor må det gøre ondt :frowning:

Prøv at kontakte Mogens Aalund Karlslunde dyrehospital han er øjenekspert.

Jeg har haft et par stykker med hornhindeskader.
Dyrlægen har skraveret hornhinden, for at fremme ophelingen af såret, syet øjenlåget sammen og jeg har skullet dryppe med Acetylsalicylcystein op til 6 gange dagligt i nogle uger.
Samtidig har jeg været til ugentlige kontroller for at dyrlægen har kunnet følge ophelingen.

Held og lykke med øjet.

Tusinde tak for dit råd -thumbsGik det fint med ophelingen de gange dine katte har været ude for det? Og var det hos Mogens Aalund Karlslunde dyrehospital ?

Den sidste var hos Aalund.
Ja fraset een som fik fjernet øjet fordi det ikek ville hele 100 procent op og hele tiden fik dødkød i sårranderne.
Den gang fantes der vist ikke acetylcystein, for han fik det ikke.

Uhhh det er sådan noget jeg er bange for skal ske, at det ikke vil hele og hun mister øjet :S Hvad gør acetylcystein?

prøv at forhøre jer hos dyrlægen i Ålsgårde - han plejer at være mere end professionel når det kommer til at henvise til eksperter når han ikke selv kan være med…

han var også den eneste dyrlæge på hele nordkysten der kunne med vores gamle kat - det siger en del :slight_smile: han er rigtig god med misser :slight_smile:

Acetylcystein forhindrer at der sker en nedsmeltning af såret, som forhindrer en opheling.
Det er en langvarig behandling og må kun bruges med dyrlægens ordination.
Hvis jeg var dig ville jeg kontakte en specialist i øjensygdomme.
Jeg har kun godt at sige om Aalund.
Jeg havde en som levede et langt og godt liv med et øje. Ingen problemer på nogen måde.
Han mistede øjet 3½ måned gammel.

Tak for dit svar, vi vil kontakte en specialist, og højst sandsynligt Aalund. Det lyder godt det middel Acetylcystein, jeg håber så meget, at Cirkeline kan beholde sit øje. Jeg syntes der er gået så lang tid allerede, gid det kan reddes -jegkrydser

Glad for at kunne hjælpe.
Krydser fingre for at det ikke er alvorligt og at Cirkeline kommer sig hurtigt igen.
Ellers er du velkommen til at spørge hvis der dukker et eller andet op.

Jeg har jo været det igennem med Nunuu min sorthvide perser.

Jeg har lige checket min tråd herinde og det startede den 12-6 og den 20-8 var vi til dyrelæge sidste gang hvor vi så skulle fortsætte yderligere 14 dage med medicin. Så det tog næsten 2 1/2 mdr

Det var en sej omgang, men han kom helt igennem uden vedvarende øjenskade.

Jeg krydser for at det går godt -jegkrydser-jegkrydser-jegkrydser

Du kan læse meget og uddybende her:
http://www.oejendyrlaegen.dk/

Tryk på Hornhinde, og så kan du scrolle ned og læse videre i de forskellige links til typer af hornhindesår og deres behandling.

Held og lykke

Vi var igennem det med vores gamle Rosie, og det helede flot op, hendes øje var lukket sammen i 10 dage, og der var det faktisk helt nomalt igen. Kun når man vidste det kunne man se en lille farve forskel på de to øjne.
Vi brugte Frederiksberg Dyreklinik i Sorø.

Pøj pøj med hende -jegkrydser fingre for at det går godt.

[quote=Mega;73018]Du kan læse meget og uddybende her:
http://www.oejendyrlaegen.dk/

Tryk på Hornhinde, og så kan du scrolle ned og læse videre i de forskellige links til typer af hornhindesår og deres behandling.

Held og lykke[/quote]

Mange tak for linket, det var gavnligt at læse om øjenskaden. Vi håber og krydser fingre for at hun bliver hjulpet i dag.

Mogens Aalund, Karlslunde, har speciale på øjne - dygtig dyrlæge - og utrolig omsorgsfuld - også over for de tobenede:-))

Så er Cirkeline indlagt på Karlslunde Dyrehospital og skal have fjernet et stykke af hornhinden, pga det er dødt og kan derfor ikke læges. Vi kan hente hende igen mellem kl. 17.00 og 18.00… Jeg glæder mig til at have hende hjemme igen :slight_smile:

Har svaret et andet sted, men skriver lige her. Kan se vi er flere der er glade for Mogens Aalund.

Jeg fik opereret Blonde for mange år siden hos Mogens Aalund i Karlslunde dyreklinik, han er specialist på området.
Dino har 2 gange haft hul på hornhinden, der heldigvis kunne læges vha Fucitalmic og vist noget andet jeg har skrevet op derhjemme.

Men hvis du kan få fat i Mogens Ålund så kan du ikke gøre det bedre, og han er en utrolig behagelig person.
Når jeg kom med Blonde til diverse eftercheck, så sad jeg ude i bilen for der var hunde i venteværelset, så kom han ud efter mig og bar kassen ind :slight_smile:
Han kunne se jeg var nervøs og da Blonde sprang trådene og skulle re-opereres, så tog han mig med ind, så jeg kunne holde Blonde i poten mens han syede og så Blonde så mig da han vågnede. Da jeg ikke kunne få fat på han nogle dage, fordi han var til konference i København, så gav han mig sit mobilnummer, hvis jeg behøvede ham. Nu var jeg godt nok også henvist fra hans studiekammerat, men alligevel, han var/er bare SÅ sød.

Her er et link hvor du også kan se et billede af ham http://www.karlslundedyreklinik.dk/
Ring og få en snak med ham.

Ellers er der Finn Boserup i Holte, som jeg dog ikke kender.

Nå vi skrev forbi hinanden, held og lykke med operationen, jeg er sikker på du er i de bedste hænder -jegkrydser

Cirkeline blev opereret i dag. Hun fik skåret det syge stykke (såret) væk fra hornhinden. Hun fik sat en kontaktlinse på øjet som beskyttelse, og syet øjet i begge sider lidt til, så det kun er åbent i midten, så vi kan behandle med antibiotika og Atropin og Optimmune. Hun skal til kontrol om 9 dage, så vi krydser fingre for at det vil hele uden betændelse, som er den største trussel.

Det var en dygtig dyrlæge som hedder Pernille Engraff der opererede Cirkeline. Pernille Engraff er specialist i øjenkirurgi. Mogens Aalund er gået på pension og kommer nu kun og assisterer Pernille Engraff ved større øjenoperationer.

Tak til Jer alle for Jeres råd og vejledning, jeg er meget taknemmelig for det.-thumbs

Mange tanker til din søde Cirkeline - håber øjet heler fint op -jegkrydser