Hvad kan jeg gøre?

Jeg har en indekat på 2 år, hun er maine coon/norsk skovkat og hun er steriliseret

Hun har altid haft sine særheder, såsom at kradse konstant ved madskålen, uanset om der er mad i eller ej og hun kan godt finde på at gå hen til kattebakken, skrabe i gulvet og så gå videre, uanset om bakken er ren eller et par dage gammel.

Lige siden jeg fik hende har hun virket meget sky, hun kan godt komme når man kalder på hende, men rækker man langsomt ud for at nusse hende trækker hun sig tilbage som om hun bliver bange for en. Ind i mellem kommer hun hen og gnider sig op af mig, men hvis jeg prøver at nusse hende stikker hun af, og hun gemmer sig ofte under sofaen hvis jeg får besøg.

Det værste er dog at bare den mindste lyd får hende til at fare sammen, eller løbe rundt i panik.

Uanset hvad jeg har prøvet så kan jeg ikke vinde hendes tillid. Jeg føler ikke hun trives i hjemmet her, og jeg har overvejet at se om jeg kan finde et nyt hjem til hende. Til gengæld mener jeg også at når man har anskaffet sig et dyr så passer og plejer man sit dyr resten af dens liv. Min første prioritet er at min kat har det godt, men vil det bedste for hende være at finde en ny familie?

I princippet har du jo ret i, at man har ansvaret for de dyr, man anskaffer sig. Men det ansvar KAN også i nogle tilfælde indebære, at man må omplacere en kat, der ikke trives. Om det er det rette valg i dit tilfælde, kan jeg ikke sige.

Jeg ved ikke, hvad du kender til kattens herkomst? Det kunne godt lyde, som om katten ikke har fået en god start på livet. Eller i hvert fald, at den start, den har fået på livet, ikke har indeholdt en ordentlig socialisering i forhold til mennesker. Måske har den ikke været i hænder særlig meget som helt lille killing? Eller måske er den blevet taget for tidligt fra moren?

Men det er jo spekulation fra min side. Hvis du vil have en kvalificeret bedømmelse af katten og få råd til, hvordan du bedst håndterer den - om det måske ER omplacering, eller om der er andet, du kan gøre, som du endnu ikke har prøvet - så kontakt en adfærdsrådgiver. Så kan du få katten vurderet i sine egne omgivelser.

og få lige checket tænder osv så du sikrer dig at hun fx. ikke har ondt.