Hvidløg på glas?

Dvs i saltvand, ikke i olie :slight_smile:

Uanset om det er Irma eller Brugsen, så kan man kun købe 3 -4 hvidløg ad gangen.
Selvom jeg elsker hvidløg, så tørrer/mugner ihvertfald 2, evt 3, og det er et uacceptabelt spild i mine øjne.

På udkig efter andre løsninger har jeg (i Aldi) fundet hvidløg på glas, i saltlage.

Er der nogen herinde, der har erfaring med den type konserveret hvidløg?

OBS Jeg mener ikke hvidløg i krydderolie. Har prøvet det, i håbet om at hvidløgsolien så bidrog til smagen, men det blev sørme ikke godt… :ups:

Ellers hvad med frossen hvidløg? :slight_smile:

Jeg har som regel friske hvidløg i huset, men ellers bruger jeg noget tørret hvidløgsgranulat der kommer i en kværn. Jeg har engang købt dem der i lage og brød mig ikke om dem, men smag og behag…

Frosset hvidløg, eller knust hvidløg på glas fungerer fint :slight_smile:

Har du ikke en lokal grønthandler hvor du kan købe dem stykvis? :slight_smile:

Dem på glas med vand bryder jeg mig ikke om .
Hvidløgs paste er fint eller frossen.
Jeg frysser dem tit selv ned fint hakket i små kasser . Eller laver hvidløgs salt med dem .
Hvis nogle af mine går over i skud . Så plejer jeg plante dem i potter og de fine toppe bruges som grønt drys . Dejlig mild smag af hvidløg.

Hvis du vil have frisk hvidløg så besøg en god grønthandel eller fx. Kvickly. Der kan man som regel f¨r hvidløg i løs vægt.

Jeg køber som regel helfeds hvidløg, de er så dejlig nemme at skrælle :slight_smile:

Når de er så nemme at skrælle er det dejligt nemt at skrælle en hel omgang og smide dem i en bøtte og ind i fryseren :slight_smile:

Kan man det :?

Jo, det var så plan B :slight_smile:

[QUOTE=Noël;813984]Dem på glas med vand bryder jeg mig ikke om .
Hvidløgs paste er fint eller frossen.
Jeg frysser dem tit selv ned fint hakket i små kasser . Eller laver hvidløgs salt med dem .
Hvis nogle af mine går over i skud . Så plejer jeg plante dem i potter og de fine toppe bruges som grønt drys . Dejlig mild smag af hvidløg.[/QUOTE]

:uha: Wow - du er køkkenkunstner ligesom Ann (K) - waaay over my league :slight_smile:

Kvickly bruger jeg af og til - skal tjekke.

[QUOTE=DK Thomani;814625]Jeg køber som regel helfeds hvidløg, de er så dejlig nemme at skrælle :slight_smile:

Når de er så nemme at skrælle er det dejligt nemt at skrælle en hel omgang og smide dem i en bøtte og ind i fryseren :-)[/QUOTE]

Nåh, er det det, de er :slight_smile:
Jeg prøvede dem engang, men det var bare en masse bittesmå fed, måske havde de ligget for længe i butikken.
Eet stort fed, det lyder sørme godt :ok:

Stinkadoro warning for Adelgade og omegn :wink:

De ser store ud på billedet, men de er vel på størrelse med 2-3 alm. fed tilsammen :slight_smile:

Du kan sagtens fryse hvidløg, det sker der intet ved :slight_smile: Jeg gjorde det “dengang” jeg købte alm hvidløg og var træt af at skrælle de fed. Men helfeds hvidløg er meget nemmere at skrælle, og holder sig ret længe i køleskabet også-

Jeg er så en stor modstander af at opbevare enhver form for løg på køl og da slet ikke frost :slight_smile:
Det går alt for meget ud over smagen - så hellere købe et løg af gangen… det koster max 4 - 5 kr hos en indvandrerkøbmand…

Og helt ærligt Mirea… du er sg*tte så dum at du ikke kan finde ud af at hakke/knuse flere fed, dele det hele i mindre portioner, putte det i poser og derefter i fryseren, hvis det endelig skule være!

Lav isterninger af hvidløg, altså lidt hvidløg i hver terning og så lidt vand på i en almindelig istrening bakke :slight_smile:

[QUOTE=Ann K;814756]Jeg er så en stor modstander af at opbevare enhver form for løg på køl og da slet ikke frost :slight_smile:
Det går alt for meget ud over smagen - så hellere købe et løg af gangen… det koster max 4 - 5 kr hos en indvandrerkøbmand…

[/QUOTE]

Jeg har ikke problemer med at det går ud over smagen når jeg fryser hvidløg og mine almindelige løg ligger i køleskabet :slight_smile: De beholder skam saften og kraften, Joey nægter at være i køkkenet når jeg steger løg, for det svier i øjnene :høhø:

Jeg har altså ikke tid til at køre ned og hente løg hver eneste dag. Jeg handler stort ind efter en madplan hver 14 dag, og henter så “midtvejs” ekstra mælk og brød. Derudover ligger den nærmeste indvandrer købmand inde i Sundby på Tingvej, der gider jeg ikke køre ind når jeg har både Fakta, Netto, Superbedst, spar og Super- + Daglig Brugsen inden for en kilometer :slight_smile:

Jeg giver i øvrigt 7 kr. for et kg. løg i Netto eller Lidl, så gider jeg altså ikke bruge 4-5 kr. på et enkelt løg :slight_smile:

Nu var svaret henvendt til Mirea, der med garanti har indtil flere købmænd i nærheden foruden en stor fakta og andre dagligvareforretninger.
Når man ikke laver ret meget mad eller kun laver mad til en, så er fem kilo løg eller bare to kilo for den sags skyld, meget. Og sådan et net med en masse hvidløg er også lige en anelse for meget…
Mirea… De der små “hele” hvidløg i stråbakke er for øvrigt et rigtig godt bud på at købe en større mængde som kan holde sig friske en længere periode - og de består altså ikke af flere bittesmå fed. Det er et lille fast “lå” med en ret hård skal udenom, meget let at pille.

Uhm, de syltede hvidløg i chiliolie fra Rival smager sååå godt.

[QUOTE=DK Thomani;814743]De ser store ud på billedet, men de er vel på størrelse med 2-3 alm. fed tilsammen :slight_smile:

Du kan sagtens fryse hvidløg, det sker der intet ved :slight_smile: Jeg gjorde det “dengang” jeg købte alm hvidløg og var træt af at skrælle de fed. Men helfeds hvidløg er meget nemmere at skrælle, og holder sig ret længe i køleskabet også-[/QUOTE]

Jep, har godt set dem, og som sagt også købt 1 - der så åbenbart var for gammelt :slight_smile: Prøver igen :slight_smile:

[QUOTE=Ann K;814756]Jeg er så en stor modstander af at opbevare enhver form for løg på køl og da slet ikke frost :slight_smile:
Det går alt for meget ud over smagen - så hellere købe et løg af gangen… det koster max 4 - 5 kr hos en indvandrerkøbmand…

Og helt ærligt Mirea… du er sg*tte så dum at du ikke kan finde ud af at hakke/knuse flere fed, dele det hele i mindre portioner, putte det i poser og derefter i fryseren, hvis det endelig skule være![/QUOTE]

GG Nej, ikke dum, bare ikke så praktisk.
Lidt mere praktisk i en have eller med hammer og søm end nogle sanger- og danserkolleger gennem årene, men altså langt fra omdrejninghøjde med håndværkerdøtre og lignende :wink:
Det er mig, der stadig ikke kan finde ud af at bade min perser selv. Jeg har ikke hænder nok :wink:
Men når jeg kan portionsfryse hakket oksekød til Leise, så kan jeg vel også med hvidløg.
Foretrækker bare friske, som du også gør.

Birthe, Birthe kære, du kender mig dårligt, desværre - det er mig, der rask væk løber tør for skummetmælk, mens hylderne bugner af bubbly… Måske fordi jeg drikker mest af det første :wink: Så mine isterninger er til g&t, eller endnu bedre, sort rom og tonic :savle:
Og fordi jeg hader at købe ind, og gerne køber tilbud, så er min fryser (ret stor) proppet til randen. Plus 2 poser isterninger :slight_smile:

[QUOTE=DK Thomani;815311]Jeg har ikke problemer med at det går ud over smagen når jeg fryser hvidløg og mine almindelige løg ligger i køleskabet :slight_smile: De beholder skam saften og kraften, Joey nægter at være i køkkenet når jeg steger løg, for det svier i øjnene :høhø:

Jeg har altså ikke tid til at køre ned og hente løg hver eneste dag. Jeg handler stort ind efter en madplan hver 14 dag, og henter så “midtvejs” ekstra mælk og brød. Derudover ligger den nærmeste indvandrer købmand inde i Sundby på Tingvej, der gider jeg ikke køre ind når jeg har både Fakta, Netto, Superbedst, spar og Super- + Daglig Brugsen inden for en kilometer :)[/QUOTE]

Hihi, een fordel ved mine hårde kontaktlinser: Det svier ikke, når man skærer løg.
Det hjælper også at vente med at skære roden af til allersidst, måske kan det trick holde Joey i køkkenet hos mor :slight_smile:

Og personligt: Jeg hader at købe ind, og køber helst på tilbud. Det giver stort set samme strategi som din. Derfor har jeg et latterligt stort køleskab (se, det er der mening i at drille mig med) og fryseskab. You can take the girl out of the countryside, but…

[QUOTE=Ann K;815354]Nu var svaret henvendt til Mirea, der med garanti har indtil flere købmænd i nærheden foruden en stor fakta og andre dagligvareforretninger.
Når man ikke laver ret meget mad eller kun laver mad til en, så er fem kilo løg eller bare to kilo for den sags skyld, meget. Og sådan et net med en masse hvidløg er også lige en anelse for meget…
Mirea… De der små “hele” hvidløg i stråbakke er for øvrigt et rigtig godt bud på at købe en større mængde som kan holde sig friske en længere periode - og de består altså ikke af flere bittesmå fed. Det er et lille fast “lå” med en ret hård skal udenom, meget let at pille.[/QUOTE]

Ja, jo, ja - jeg køber gerne store poser løg, for jeg elsker mad med løg. 2 kgs poser, mindst - mindre poser er ofte meget dyrere.
Men 4 store hvidløg, de bliver tørre for mig.

Ja, jeg er priviligeret mht butikker ved døren. Men jeg har mine egne grunde til ikke at handle i den Fakta - de har været lukket mindst een gang pga rotter, og jeg ved det, fordi de lejer lokalerne af “vores” ejendom.
Til gengæld fatter jeg ikke, at Ordrup Irma (handler der, fordi jeg går til klaver overfor) kåres til årets Irma, for den ligger altså i Borgergade: Masser af plads, god orden, og en helt exceptionelt god kundeservice! De er simpelthen nogle hyggefranser hele banden, chefen hyrer folk af egen kaliber, og den er god! Til gengæld er de dyre med grøntsager…

Har overvejet at skrubbe ned til grønthandleren i St Kongensgade, men duer ikke til meget i disse dage (kindtand… Tandlægehøjskolen imorgen tidlig, nu kan jeg ikke trække den længere, men ih, hvor jeg staller!).

Det hele hvidløg, jeg købte, var i mange bittesmå fed, det har muligvis været “for gammelt”.
Nu, hvor flere af jer beskriver det anderledes, må jeg helt givet prøve igen.
Imorgen: Kindtand, skummetmælk og mini-hvidløg :ok:

Altså… der findes mange slags hvidløg…
Nogle der ser ud som på denne side KLIK. De er helt friske, skallen er blød - og de består af flere små fed med hver deres skal…
Så er der nøjagtig samme type, der bare har ligger lidt længere, så at skallen bliver papiragtig, tør og skallende - det er som oftest dem man køber i et lille plastnet med tre stk…

Og så er der dem, som Annie og jeg taler om og som Annie har postet et billede af… de ligner små løg med en grårødlig fast skal… Man finder dem i supermarkeder, hvor de sælges i en lille fletkurv med et plastnet udenom, Disse hvidløg består ikke af flere fed, men er helt faste små løg - de er efter min mening også mildere i smagen…

Åh ja, de friske hvidløg - dem fik jeg pip af, kan ikke se pointen, men der må jo være en, siden der er salg i dem.
De små hele i en kurv er nu indkøbt.

Egentlig stik imod mine principper om ikke at købe produkter fra “Langtbortistan”, medmindre det er meget vigtigt (og så vigtig er min dagligmad heller ikke).
For de er importeret helt fra Kina!
Det er der en del hvidløg, der er, og det forekommer mig fuldkommen galimatias at købe varer fra den anden ende af jordkloden, eller fra andre kontinenter. Letfordærvelige varer såsom blomster og grønt bliver (gætter jeg på) vel flytransporteret hertil, og det er IMHO helt ude i hampen, både mht ressourceforbrug og forurening.
Hvidløg fra Kina, blomster fra Afrika, whatever next…
Way back when var der noget med at lade være med at købe Sydafrikanske varer, og det var vist ret effektivt i kampen mod hvides overherredømme dér.
Så derfor køber jeg heller ikke varer fra f eks Tyrkiet (hvorfor? Tjek Amnesty Int.s hjemmeside - not nice facts!).
Men det er et sidespor i tråden :slight_smile:

Pia, de der i olie fra Rival, hvor køber du dem?

SuperBest har dem, Kvickly, Føtex mm.

De kan ses her

De er gooooooode :slight_smile:

Tak, Pia :slight_smile: