Hvordan er det bedst at sammenføre katte?

Jeg skal ha nr. 4 kat her til sommer. 1 han killing som skal sættes sammen med mine 2 hun og 1 han kastrater. Mine katte er inde katte med løbegård. De går godt i spænd og der er kun små tjaten i ny og næ. Killingen kommer fra en opdrætter der er god til at socialisere (staves) sine katte og den går sammen med 6-8 voksne katte og sine kuld søskende.

Da jeg fik min 3 kat startede jeg med at ha hende på mit kontor og ville langsomt lade hende møde de andre. Men efter kun 6 timer var hun lukket sammen med de andre og der gik 2 dage så lå de alle i en klump og sov, der var ingen hvæsen eller “slåskampe”. Jeg havde så tænkt mig at det er sådan jeg vil gøre igen nu til sommer, men jeg har nu læset i en bog om katte adfærd at det er den værste måde at gøre det på og at det oftets vil ende i “katastrofe” og at det kan skræmme den lille og starte kampe immelm de store.
Forfatteren mener man skal ha killingen i eget rum og først på 2-3 dagen begynde at ligge strømper med killingen duft ind til de store og omvendt. Hvis dette går godt kan man begynde med at ligge lidt af killingens brugte grus i de stores bakker. Går det godt skal man bytte rum så killingen kommer ind og gå i de gamles område og de gamle i killingens område. Går det godt kan man åbne døren ind til killingen så de store kan se den på afstand give dem nogle godbider eller lege med dem for så at lukke igen og dette skal man gentage igen og igen indtil de acceptere hinanden.

Jeg er nu kommet meget i tvivl om hvad jeg skal gøre -uh og vil gerne høre hvad i har gjort/gør og resultatet af jeres måde at gøre det på.

-pote -pote -pote -pote

Hvor gamle er de katte du har…??

De to gange jeg har sammen ført katte, der har jeg bare lukket den nye kat ud og været der til at opserver hvad der sker.
og der har selvfølgelig været noget brummen og sån… men aldrig noget slåskamp…

Men det har være sammenføring af killinger/ungdyr begge gange… så jeg skal ikke sige og det også går med “ældre” katte

Jeg har også bare sat mine sammen og så holdt øje med udviklingen…og det er faktisk gået rigtig godt… [bigloony]

De 2 ældste er knap 2 år, den yngste 1½ år.

Vi plejer at starte med den nye killing i soveværelset og så får de andre lov til at komme på kortere besøg, hvis killingen er tryg. Når alle katte er introduceret for den nye i soveværelset, kan den begynde at komme ud i hele huset. Om natten er de adskilt og den nye killing, sover hos mig og resten af flokken sammen med min mand i gæsteværelset.

Vi har altid feliway i kontakten og kan godt finde på at give med sprayen, lige inden den nye killing kommer hjem.

Vi har også brugt at have killingen isoleret i soveværelset i længere tid, det har været på grund af tidligere sygdomsforløb og stress hos specielt en af vores katte.

Og så er det ellers bare med at give de “gamle” katte masser af opmærksomhed.

Pøj pøj med sammenføringen.

Da vi fik Rumle kom han kl. 20.15 om aftenen. Han blev lukket sammen med de 4 andre med det samme og sov også sammen med dem om natten. Han var 5½ måned.

Jerry sov sammen med en enkelt af de andre katte de første par nætter og derefter sammen med dem. Om dagen har alle kattene været sammen fra dag 1.

Jeg har haft Feliway i stikkontakten den første uges tid og sprayet grundigt rundt i huset 3 gange dagligt de første dage.

Bortset fra nogle lidt heftige episoder de første par dage, har der ingen problemer været med at få disse to store killinger ind i vores flok.

Hvis de andre katte er vant til at komme i soveværelset vil de føle de bliver straffet ved ikke at kunne komme der, ydermere af en lille møgunge.
Vurder situationen, normalt er det ikke noget problem overhovedet at introducere en killing

[bigloony] Situationen vurderes naturligvis altid; ingen af vores katte har vist tegn på, at vores model skulle være en straf. - I så fald var en alternativ løsning, naturligvis blevet valgt.

Tak for svar. Det er nok lidt en blanding af jeres måder jeg vil sammenføre på (lidt lige som sidst),. Soveværelset ville nok blive den lilles helle denne her gang. og jeg vil selvfølgelig altid være der når de mødes og vil også hurtigt skille dem ad hvis det skulle være nødvendigt. Lige som den lille ikke vil sove sammen med de store før jeg er sikker på det går godt.

-pote -pote -pote -pote

Jeg synes, men bør kigge på hvordan de andre kattes adfærd i dagligdagen er.
Når man har den vurdering, og ved hvordan de reagere på nye ting, en hund der går forbi, en fremmede kat i haven mm. og er der der udfra ikke noget der indikere, at der er problemer, vil jeg stille transportkassen midt i rummet…lukket.
Når du ser hvordan alle kattene incl. den nye reagere, kan du åbne, og lade den nye selv bestemme tempoet. -thumbs

Det er nemlig rigtig. Det gør meget, at man lægger mærke til hvordan den flok man har i forvejen plejer at reagere. Ingen af de katte vi har i huset, er nogensinde gået til angreb på nytilkomne - det har været de nytilkomne, der har været de farlige. Rumle som var 5½ måned, da han kom gik specielt efter Jerry som dengang var knapt et år. Han fik nogle “bank” de første dage - og han tog imod uden at gå til modangreb. Efter få dage var disse to katte de allerbedste venner og er det stadig. Et rigtig skønt syn. Jerry tager sig af Rumle som en mormis af sine killinger.

Det er nemlig rigtig. Det gør meget, at man lægger mærke til hvordan den flok man har i forvejen plejer at reagere. Ingen af de katte vi har i huset, er nogensinde gået til angreb på nytilkomne - det har været de nytilkomne, der har været de farlige. Rumle som var 5½ måned, da han kom gik specielt efter Jerry som dengang var knapt et år. Han fik nogle “bank” de første dage - og han tog imod uden at gå til modangreb. Efter få dage var disse to katte de allerbedste venner og er det stadig. Et rigtig skønt syn. Jerry tager sig af Rumle som en mormis af sine killinger.[/quote]

Jeg selv har aldrig haft problemer og jeghar da i årenes løb, importeret en del killinger.
Nogengange skal man lade katte være katte og lade dem selv finde sin plads, det kan være svært i en flok, hvor der er et dominant overhovede, men generalt går det fint -thumbs

Det er nemlig rigtig. Det gør meget, at man lægger mærke til hvordan den flok man har i forvejen plejer at reagere. Ingen af de katte vi har i huset, er nogensinde gået til angreb på nytilkomne - det har været de nytilkomne, der har været de farlige. Rumle som var 5½ måned, da han kom gik specielt efter Jerry som dengang var knapt et år. Han fik nogle “bank” de første dage - og han tog imod uden at gå til modangreb. Efter få dage var disse to katte de allerbedste venner og er det stadig. Et rigtig skønt syn. Jerry tager sig af Rumle som en mormis af sine killinger.[/quote]

Jeg selv har aldrig haft problemer og jeghar da i årenes løb, importeret en del killinger.
Nogengange skal man lade katte være katte og lade dem selv finde sin plads, det kan være svært i en flok, hvor der er et dominant overhovede, men generalt går det fint -thumbs[/quote]

Det der gør meget her er, at vi udelukkende har kastrater.