Jack Russel eller Parson Jack Russel sammen med kat?

Mit ikke-kendskab til hunde kan der skrives tykke bøger om :stuck_out_tongue:

Hvordan ville en hvalp af racen Jack Russel eller Parson Jack Russel (husker ikke hvilken:ups:) gå sammen med en killing:?

Indenfor så frem de vokser op sammen, skulle der ikke være et problem… i haven? Der kan der muligvis opstå problemer. En Jack R er en jagthund med stærke instinkter :slight_smile:

Familien har haft kat med en af de hunderacer tidligere - uden problemer. Men jo, jeg har også hørt nogle skrækhistorier :frowning:

[QUOTE=dkkorat;1292148]Familien har haft kat med en af de hunderacer tidligere - uden problemer. Men jo, jeg har også hørt nogle skrækhistorier :([/QUOTE]

Min farbrors jacks flænsede naboens kat da den hoppede ind i deres hundegård. Der var kun pelsstumper tilbage af den. De var så også trænet til rævegrave, og den ene måtte pensioners da den kun kom op med dele af ræven, i stedet for at jage den ud.
Tror dog de fleste hunde, jagthunde, hyrdehunde osv. sagtens kan lærer at kat er familie så længe de er indenfor :slight_smile: Igen, jeg ville være mere påpasselig udenfor.

Ikke helt samme race, men har ds gårdhund og killinger sammen og de er de bedste venner.

Min erfaring med ds gårdhund, er at de er mildere med deres jagt instinkter :slight_smile:
Altså Bamse var en blanding af dsg og papilion, og han jagtede alt der kunne bevæge sig uden for. Dog ikke katte, eller hunde. Fulge, hjorte, hare osv. blev jagtet, og gik vi forbi muldvarpeskud så var han på med det samme.

Vores gamle ds jagtede alt udenfor, lige fra fugle til mus og rotter hun stjal og nakkede foran kattene- kunne også godt jage fremmede katte i haven, men havde fugle m.m inde og alt, hvad der var i vores hus, rørte hun aldrig.
Tror meget af det instinkt de har, kan styres delvist via socialisering- selvfølgelig er det så nemmere med en hvalp end en voksen hund.

[QUOTE=Filur;1292611]Vores gamle ds jagtede alt udenfor, lige fra fugle til mus og rotter hun stjal og nakkede foran kattene- kunne også godt jage fremmede katte i haven, men havde fugle m.m inde og alt, hvad der var i vores hus, rørte hun aldrig.
Tror meget af det instinkt de har, kan styres delvist via socialisering- selvfølgelig er det så nemmere med en hvalp end en voksen hund.[/QUOTE]
Bamse var helt elektrisk med fugle også inden for. katte voksede han op med fra da et af, og dem gjorde han ikke andet end at han ville pare dem :smiley: og han vidste godt det sad nåle i de der trædepuder, så han havde respekt for dem :smiley:

Hvis en hund har den rette ejer, så kan de gå med en kat. Jeg kender hunde af alle racer der bor med katte uden problemer. Det handler om ejerens tilgang og evner og indstilling - ikke hundens race