Japanese Chin

For ikke at spamme tråden om neutralisering fo meget, så opretter jeg lige dette emne.
Allerførst et link så I ved, hvad jeg taler om :slight_smile: www.roseheaven.dk
Jeg er faldet totalt for racen… I må alle gerne sige at den er grim - det synes jeg også! :tihi: Men den kan så meget mere end bare at sidde og pynte…

Se selv

Breed all about it

Årsagen til at man tilføjer det japanske Chin til racens navn er, at de er temmelig kattelignende

Ikke snorkelyde -trods den korte snude og leg i sneen

Jeg kommer heldigvis ikke til at savneAgility
Modige er de også… nja, okay… det er nok snarere et udslag af usikkerhed, men alligevel - sej lille vuffe :wink:

Men dette havde I vel ikke troet, man kunne træne dem til???

Så ja… jeg er omvendt!!! Japanese er min næste race!!!
Altsammen pgr dejlige lillebitte, blinde, fejlfarvede, motorisk handikappede Gimle…

I får lige endnu et billede, der viser HVOR forskellige mine to yndlingshunderacer egentlig er…

Den ser da meget sød ud Ann - held og lykke med din kommende hund, hvornår det så bliver.

:thumbup::thumbup::thumbup:

Men jeg er nok lidt mere til den anden race, de opdrætter, da jeg bedst kan lide korthårede hunde.

Den er da yyyyyyndig :wehuu:

Jeg tror dejlige Gimle fik omvendt mange mennesker :wehuu: Jeg glæder mig til dit opdræt bliver en realitet :slight_smile:

Såååå kær -savle -savle

Den race minder mig om min barndomsveninde, der havde en ikke særlig venlig en af slagsen. Den kunne ikke tåle nogen folk, pånær mig, hvilket familien var meget forbavset over- den snappede jo ellers efter alt og alle og det endte desværre også med, at den blev aflivet, men jeg var altså glad for den vovse og ikke bange for den- måske derfor den accepterede mig.

Synes det er en kær race. :hjerte: Min svigermors nabo har vist også to af slagsen.

Jeg kunne overtales:-)

Jeg har en drøm om en mindre hund som er let at have med - praktisk - og som jeg vil vise kan trænes ganske fornuftigt:-)

De er skønne - går i klasse med en, der har en. Han er en sej lille fyr, som satte min karelerblanding til vægs:-) hihi

ihhh jeg smelter

Som sagt… det eneste minus er at jeg muligvis vil være nødt til at give hunen jakke/sweater på - det strider imod alt, hvad jeg mener om hunde og deres “brug”!
Dog tager jeg forbehold - Dise har fx et dækken, som vi bruger om vinteren ved hyrdning og til Agilitytræning… hun får det over sig, når hun skal stå og vente - nøjagtig ligesom at atleter beskytter deres varme muskler mod for hurtig afkøling.
Nanna har faktisk også en regnjakke… hendes pels er ikke typisk Cavalier - og hun fryser altså om vinteren eller hvis hun bliver gennemsjaskvåd
Og Japanese har en lækker dejlig lang pels - som ikke har nogen særlig underud… de kommer let til at lide under store temperaturudsving! Så jeg valgte at synes at Gimle var smart med sin lille matchende sweater eller duffelcoat- og Gimle selv elskede at få den på… for det betød jo at han skulle ud at lege!!! :slight_smile:

Vi bruger også dækken til Bibi, når det er koldt eller når det regner ellers fryser damen jo. :tihi: Hun har så heller ingen underuld- de andre vovser har jo ingen problemer med, at holde varmen.

:hjerte::hjerte::hjerte:

Hvis nogen synz, at den race er grim - så dåner jeg af forbavselse.

Nøj, hvor er den bare både smuk og dejligt handy - er lige ved at tro at den kan trænes til at sidde i min cykelkurv.

MUMS !

Jeg synz faktisk, at det er under al kritik at du ikke allerede er i gang, nå.

:stuck_out_tongue:

[quote=Eva;152159]Den ser da meget sød ud Ann - held og lykke med din kommende hund, hvornår det så bliver.

:thumbup::thumbup::thumbup:

Men jeg er nok lidt mere til den anden race, de opdrætter, da jeg bedst kan lide korthårede hunde.[/quote]

Uh ja… den der Russiske Toy Terrier :wehuu: Jamen jeg var solgt første gang jeg så racen! Og var lige ved at glemme alt om små Gimler :wink:
Indtil jeg kom i tanke om noget væsentligt… terriers er bare ikke racer for mig. Jeg ville kvæle kræet efter tre dage max! :smiley: terriertemperament og mit temperament er ganske enkelt uforenelige… selv om der findes nogle virkelig dejlige racer mellem hele terrier, pincher og schnauzer gruppen…

Mig og terrier er det samme:-)

HOV kan se jeg slet ikke har skrevet herinde selvom det har været min mening.

Hvor er jeg glad for du satte det link på med den der åbner skufferne. Henning syns det er en GRIM hund (undskyld undskyld undskyld) men da han så klippet måtte jeg da godt få sådan en fætter - NÅR Freja og Gordon ikke er mere. Mon ikke jeg kan overbevise ham om jeg skal ha’ sådan en fætter lidt tidligere, så den kan hjælpe Gordon til at finde hans hjerne :fløjte:

…så et styk bestilling på en chin til Fru Korsbakke - TAK :smiley: (fåes de forresten med brune pletter eller er det kun sorte??)

[quote=Anne K;176806]HOV kan se jeg slet ikke har skrevet herinde selvom det har været min mening.

Hvor er jeg glad for du satte det link på med den der åbner skufferne. Henning syns det er en GRIM hund (undskyld undskyld undskyld) men da han så klippet måtte jeg da godt få sådan en fætter - NÅR Freja og Gordon ikke er mere. Mon ikke jeg kan overbevise ham om jeg skal ha’ sådan en fætter lidt tidligere, så den kan hjælpe Gordon til at finde hans hjerne :fløjte:

…så et styk bestilling på en chin til Fru Korsbakke - TAK :smiley: (fåes de forresten med brune pletter eller er det kun sorte??)[/quote]

Anne… du kan sige til Henning, det er helt okay at mene at Japanese er grim!
Det synes jeg faktisk også selv :stuck_out_tongue:
Men man kan ikke andet end falde helt, aldeles og totalt for deres temperament! Og når først man er faldet, så er der ingen vej tilbage! :wehuu:

Selv Jan afviser ikke en Japanese… trods at han ofte sad med Gimle i hånden og meddelte alle interesserede, det her er sg’dda ikke en hund!!! :smiley:
Vi er så ikke helt enige om tidspunktet for anskaffelsen… jeg vil gerne have en mens Dise stadig er i live og især mens hun gider en hvalp - Jan synes at tre hunde er en for mange :? :argh:

Ja hvad er det lige med de mænd :hmpf:

:tihi: :tihi: :tihi:

-engel-engel

Jamen… hvis der nu lige pludselig kommer en lille, hjælpeløs hvalp ind af døren helt af sig selv… så findes der vel ingen mand, der vil smide den på porten ??

:fløjte::fløjte:

[quote=Therese;176889]-engel-engel

Jamen… hvis der nu lige pludselig kommer en lille, hjælpeløs hvalp ind af døren helt af sig selv… så findes der vel ingen mand, der vil smide den på porten ??

:fløjte::fløjte:[/quote]

Jamen det var jo sådan vi fik GimmerDrengen…
Okay - det var meningen at han skulle have været videreformidlet, lige så snart vi havde en ide om, hvordan hn egentlig var og hvor megen evt skade hans temperament havde taget efter ca 4- -5 uger sammen med hans tidligere ejer (den… den… sæk!!! :mad: ) - og den deraf følgende manglende socialisering og prægning…
Men da vi opdagede, hvor frygteligt fysisk skadet LilleManden var… jamen så skulle ingen tage JANS HUND fra ham!!!

De to udviklede et helt specielt forhold til hinanden… Gimle så lyset i Jan - og Jan opdagede at små skødehunde giver mindst lige så meget som de tager…

Så Gimle fik i den grad omvendt en gammel garvet brugshundemand :thumbup:

:s:S

Jeg kan godt huske historien om, hvordan du fik lille Gimle… den var ikke pæn.

-grrrierdumme

Glemte helt Anne…
Japanese findes i tre godkendte farver…
Sort - hvid… Lemon - hvid… Rød - hvid…
Og så er der fejlfarverne… hvedefarvet/brindlet med mørk maske og evt hvidt (som Gimle)… Tricolor… og så naturligvis de godkendte farver men med alt for meget enten hvid eller sort/lemon/rød - hovedet skal fx altid have den der karakteristiske “blis”…