Hvad med en tråd om hvad vi skal spise i julen? Står den på traditionel julemad hos jer eller noget helt andet?
Jeg lægger ud.
24.december:
Her skal mand og søn have flæskesteg med hvide og brunede kartofler, rødkål og sovs lavet af sky fra stegen.
Til mig selv, gentager jeg succen fra sidste år og laver en tofuand, med samme tilbehør som ovenstående. Dog er sovsen lavet med grønsagsfond og krydderier. Og rødvin til maden.
Desserten er den traditionelle risalamande med kirsebærsauce.
- december:
Kommer min anden søn med sin familie til julefrokost. De er ligesom jeg vegetarer, næsten da, de spiser fisk og æg, det gør jeg ikke. Så menuen lyder noget i retning af dette:
Lun fiskefilet, rejer, æg. Rester af tofuand og linse/champignon frikadeller med grønlangkål og brunede kartofler.
Tomat, agurk, avokado, bønne/nøddepostej, små tofupølser, kolde kartofler i skiver, ost, peberfrugt og vindruer.
Øl, nisseøl og sodavand og hvis nogen ønsker det, vin til maden.
Dessert er kaffe med klejner og lidt julesødt.
- december:
Skal vi slappe af og bare være os selv og misserne. Og vi spiser rester.
Mellem jul og nytår kommer endnu en julefrokost, denne gang for de kødspisende:
Der er det hvide marinerede sild med karrysalat og stegte sild i eddike.
Lun leverpostej med bacon, varme frikadeller, tarteletter med høns i asparges.
Kold flæskesteg med rødkål, ost, peberfrugt og vindruer.
Hertil: Øl, sodavand vand , vin.
Dessert er kaffe med klejner og lidt julesødt.
Og så er det slut med juleriet i mit køkken :).