Kalkun med pak choy

Dette er en super grundopskrift på noget der virkelig smager thailandsk :slight_smile: den kan varieres efter smag og erfaring - men smager også super bare sådan som nævnt her

600 g kalkunbryst
1 pakke pak choy
250 g champignon
1 rød chili (eller grøn peber og så lidt linghams chili sauce i stedet)
1 fed hvidløg
1 stang frisk citrongræs
1 tsk. friskrevet ingefær
1 lime eller limesaft fra de grønne tuber der ligner en lime
efter behag soja eller fiskesauce
olivenolie
ris som tilbehør

Sådan gør du:

Sæt ris over så det er færdig samtidig med retten - parboiled eller jasmin er bedst

Skær kalkunbryst i stykker på 5 x 5 cm og brun dem i en gryde med lidt olie.

Tilsæt svampe, chili og hvidløg undervejs og lad det simre 5 min.

Skær pak choy i stykker og del citrongræs 4 store stykker der er til at finde i blandingen.

Hæld pak choy, citrongræs, friskrevet ingefær og soja (eller fiskesauce) i gryden. Lad det dampe under låg et par minutter

Smag til med limesaft og server sammen med de kogte ris

Hvor køber du pak choy?

En del indvandrerkøbmænd har pak choy… og ellers er der en mere almindelig grøntsag, som man kan bruge i stedet. Jeg kan bare for min død ikke komme i tanke om hvilken! :?

bilka og superbest har dem meget tit - bilka har den næsten altid :slight_smile:

Sølvbeder :slight_smile: