Dette er en super grundopskrift på noget der virkelig smager thailandsk den kan varieres efter smag og erfaring - men smager også super bare sådan som nævnt her
600 g kalkunbryst
1 pakke pak choy
250 g champignon
1 rød chili (eller grøn peber og så lidt linghams chili sauce i stedet)
1 fed hvidløg
1 stang frisk citrongræs
1 tsk. friskrevet ingefær
1 lime eller limesaft fra de grønne tuber der ligner en lime
efter behag soja eller fiskesauce
olivenolie
ris som tilbehør
Sådan gør du:
Sæt ris over så det er færdig samtidig med retten - parboiled eller jasmin er bedst
Skær kalkunbryst i stykker på 5 x 5 cm og brun dem i en gryde med lidt olie.
Tilsæt svampe, chili og hvidløg undervejs og lad det simre 5 min.
Skær pak choy i stykker og del citrongræs 4 store stykker der er til at finde i blandingen.
Hæld pak choy, citrongræs, friskrevet ingefær og soja (eller fiskesauce) i gryden. Lad det dampe under låg et par minutter
Smag til med limesaft og server sammen med de kogte ris