Katteallergi og vaccination mod dette

Folkens, jeg har en kollega som vildt gerne vil have kat, men hun er allergisk.

Hun er blevet priktestet, ifølge den er hun ikke allergisk overfor kat. Hendes krop er dog ikke enig med priktesten for hun får løbende øjne og næse så snart hun besøger fx. et internat eller kattehjem

Hun sagde hun havde tænkt på om hun kunne blive vaccineret mod det, men det mente hendes læge ikke man kunne. Så var det jo jeg tænkte, der er da nogen af jer herinde der er vaccineret for katteallergi… eller måske kender nogen? Er det rigtig husket?

Hvis ja, vil jeg meget gerne bede om lidt info jeg kan give videre til kollegaen, evt. en læge (som evt. har vaccineret dig) hun kan kontakte for yderligere info. Eller hvis I har kendskab til andre der ved meget om dette område. Jeg er selv lidt blank for det er ikke noget der har været relevant for mig.

Jeg har ikke selv allergi overfor kat, men har gennemgået et vaccinationsforløb for birk og græs, da jeg var stærkt allergisk overfor dette.
Dengang jeg startede dette forløb fik jeg oplyst at klinikken også kørte vaccinationsforløb for kat. Bedste resultat fik man, hvis man ventede med at anskaffe sig kat til forløbet var overstået.

Jeg gik hos Bent og Eva Weeke på allergiklinikken der den gang lå i Brønshøj. De er begge gået på pension men en nevø (tror jeg det er) har vist overtaget klinikken. Min datter går i forløb derinde i øjeblikket.
Han hedder Steen Rønborg og har Allergi- og Lungeklinikken i Vanløse, men ved der er ventetid og at der skal henvisning til fra egen læge.
Det kan jo blive et problem, hvis vedkommende ikke tester positiv for kat.
Den gang jeg gik der, blev jeg først udredt med en stor generel test for kendte allergener, herunder også kat (som jeg slog svagt af ud)
Desværre bliver der i øjeblikket ikke uddannet nye Speciallæger i Allergi - specialet blev slået sammen med et andet på lægestudiet. Der er derfor langt imellem de læger som virkelig er specialister indenfor området.

2 Synes om

Bent og Eva Weeke var i høj grad specialister på området, så jeg kan forestille mig, de kun har overdraget til en med samme viden som dem :slight_smile:

For rigtigt mange år siden arbejdede jeg for det firma, der udvikler testene og dengang (som nu, kan jeg regne ud) var den største hurdle de praktiserende læger, som stort set ikke ved en hujende fis om allergi (meget generaliseret, jeg ved det).

Jeg startede i firmaet i 1991 og stoppede i 1997 og allerede da jeg startede var der udviklet immunterapibehandlinger mod katteallergi. Det vil sige, at næsten 30 år efter er der stadig praktiserende læger, der ikke er opdateret!!!

Jeg gætter på, at astma- og allergiforbundet har en oversigt over speciallæger og det er 100% sådan én, hun skal til.

2 Synes om

Ser faktisk ud som om kat er det eneste dyr der tilbydes vaccinationsbehandling for, men umiddelbart kun ved astma.
Her må der nok spørges en specialist om der kan være virkning på symptomer fra næse og øje.
Min behandling for birk og græs to også symptomer fra øje og næse.

1 Synes om

Tak, det er da lidt at gå videre med :slight_smile:

En i min omgangskreds bliver løbende behandlet for allergi mod kat, og hun siger, det virker, så længe hun er i behandling. Det er ikke en kur, selv om man kalder det en vaccination. Det er i hvert fald sådan, det fungerer for hende. Om andre faktisk bliver kureret, ved jeg ikke.

1 Synes om

Både Lailah Andersen og @Mette_Mejdahl er blevet vaccineret mod katteallergi :slight_smile:

2 Synes om

Hos patienter, der ikke er allergiske over for andet end kat (eller birkepollen eller husstøvmideallergi, som der også behandles for), holder vaccinens effekt normalt 5-6 år efter ophør af behandling. Men jo mere, man reagerer på, jo dårligere virker specifikke behandlinger.

1 Synes om

Jeg gennemgik som sagt et forløb imod græs og Birk
Selve vaccinationsbehandlingen strakte sig over 3½ år for over 20 år siden.

Jeg har stadig god effekt af den. Kun på dage med ekstremt højt pollental er jeg nød til at tage antihistaminer.
Før behandling skulle jeg tage piller fra før sæson start dvs. i begyndelsen af marts og gennem hele sæsonen til slut august.
Jeg har også kendskab til langstidseffekt af vaccination imod bi/hveps, men aner intet om effekten af behandling mod kat.

2 Synes om

Jeg er vaccineret mod kat hos Eva og Bent for 10-12 år siden.

Og hos mig har vaccinen holdt sig helt fint. Jeg slår ikke ud på priktest og har generelt ikke de store problemer med at besøge andre katte.

@Vipstosen din kollega er velkommen til at kontakte mig hvis hun vil vide mere.

@DK_SismoCats, Lone det siger jeg videre til hende. Det vil være nemmere for hende at snakke med en der har været turen igennem . Tak :blush: