efter adskillige opfordringer må jeg jo overgive mig og gi jer allesammen opskriften på kattegale-gryderetten. dog er det lidt trickie med opskriften, for alt er lavet lidt efter fantasien og alt er tilsat på slumpt.
det er en lidt spicy ret.
men jeg ka da fortælle om ingredienserne og fremgangsmåden
man skal bruge
løg
wok blanding
champignon (frisk el dåse)
ris(gerne vilde ris el jasmin ris)
rød karry pasta
kokosmælk
madras karry
salt
peber
svinekød i tern
soya
olie
alt skal laves i wok
man starter med at stege kødet i olien, derefter tilsætter man karry efter behag og smagsløg og vender købet godt og grundigt, så tilsætter man løg, champignons, wok blanding og vender det hele godt og grundigt rundt i wokken, så tilsætter man koksmælk og rører godt rundt i det hele , derefter skal der karrypasta, salt og peber og soya, det hele blandes godt rundt og smages til, derefter skal det stå og simre ved lav varme i ja 45 min til en time, man rører så lidt rundt i det nu og da
imens retten står og simre koger man risene.
når risene er færdige blander man risenen over i wokken og vender det hele sammen.
derefter skal det serveres med brød/flutes.
man skal så huske at snakke med retten samtiddig med at man laver den, sådan en ret skal nemlig ha masser af kærlighed
når jeg laver retten plejer der at være til 4 personer i 2 dage
velbekommen , håber det smager jer
beklager den lidt mangelfulde opskrift, men det er alt hvad jeg ka gøre lige p.t.
Jeg har det hele undtagen kokosmælk og svinekødet…mon ikke man kan bytte svinekødet ud med klavekød OG kokosmølken med madlavningsfløde …jeg prøver
TAK…skal nok skrive OM gemalen syntes om retten…iaften
[quote=kamikaze;186139]Jeg har det hele undtagen kokosmælk og svinekødet…mon ikke man kan bytte svinekødet ud med klavekød OG kokosmølken med madlavningsfløde …jeg prøver
TAK…skal nok skrive OM gemalen syntes om retten…iaften [/quote]
hva dytten er klaverkød-høhø-høhø
men ja man ka da sagtens bytte køddet ud med andet, dog vil jeg sige at kokosmølken-høhø(mælkeblanding fra flere køer) er med til at gi retten den rette karakter
[quote=Johnny;186141]hva dytten er klaverkød-høhø-høhø
men ja man ka da sagtens bytte køddet ud med andet, dog vil jeg sige at kokosmølken-høhø(mælkeblanding fra flere køer) er med til at gi retten den rette karakter
ej ved godt det er ufint at drille
så [/quote]
:klapper::klapper::klapper::klapper::klapper:
Den dame du driller der, hun kan med garanti godt tåle det - jeg tror faktisk, at hun ELSKER det.
[quote=Elisabeth;186187]Det lyder rigtigt lækkert - men med kylling istedet for
Hvis nogen af jer laver det - må i meget gerne tage et billede af det færdige resultatet - jeg kan godt lide at der er billeder til opskriften
-thumbs[/quote]
jeg tror faktisk der er billeder af retten inde i galleriet hvor billeder fra sidste års kattegaletræf er lagt ind, ved ihvertfald der er billeder af gitze og pp der fylder godt indenbords-LOL
[quote=kamikaze;217968]Jeg har det hele undtagen kokosmælk og svinekødet…mon ikke man kan bytte svinekødet ud med klavekød OG kokosmølken med madlavningsfløde …jeg prøver
TAK…skal nok skrive OM gemalen syntes om retten…iaften [/quote]
Det synes jeg lyder som en god ide… især den med kalvekødet… og jeg bruger nu osse tit fløde