Katten Karlo

Ja, katten Karlo er min svigerindes 10 år gamle hankat.
Han har tilsyneladende længe haft et problem med ryggen, dvs. han kan ikke li’ at blive rørt ved nederst på ryggen og jamrer sig , hvis de kommer til at stryge ham lidt hårdere, (som man normalt stryger en kat over ryggen).

Somme tider ser han meget trist ud i øjnene, siger hun. Og det sidste nye er at han ind imellem, når han sætter sig op efter at have ligget, kommer til at tisse der hvor han sidder, som om han ikke kan nå ud til bakken. Ellers er han renlig.
Min svigerinde nævnte at de var begyndt at tænke på, om det var tid til aflivning.

Jeg tænkte på, om det kunne være noget i hans ryg som sidder forkert og som måske har forbindelse til blæren, så han kommer til at tisse i det han bevæger sig.

Jeg har nævnt for hende, at jeg har kendskab til et par stykker, som har fået deres katte med rygproblemer behandlet hos Magtor i Hinnerup, og med gode resultater.

Kunne det tænkes at Karlo kunne blive det ufrivillige tisseri kvit, så kunne det måske være at han får lov at blive mere end 10 år. I hvertfald ville det måske hjælpe på hans smerter i ryggen.

Ved nogen herinde om de to ting, smerten i hans ryg og tisseriet kan have en sammenhæng?

Venlig hilsen
Milles mor :slight_smile:

Det kan det sagtens have… men det er altså kun en dyrlæge, som kan konstatere det…
Så afsted til dr dyr med den halvgamle dreng…

Hvorfor har de ikke taget ham til en dyrelæge hvis han har haft der sådan længe … ???

[QUOTE=Ann K;819066]Det kan det sagtens have… men det er altså kun en dyrlæge, som kan konstatere det…
Så afsted til dr dyr med den halvgamle dreng…[/QUOTE]

Tak for dit svar.

Ja men de tilfælde jeg har læst om herinde, hvor katten har haft nogle ryghvirvler som var forskubbet, siges der at dyrlægen ikke har kunnet finde noget trods forskellige undersøgelser. Derfor min tanke om Magtor, hvor der er specialister til den slags lidelser. Hvis han kommer til dyrlægen og der ikke kan findes noget galt, vil han nok blive aflivet, tror jeg.

Men der kan vel ikke ske noget ved at ringe til Magtor og forelægge problemerne for dem, så kan de måske fortælle om der er chance for at der kan gøres noget ved det.

Venlig hilsen
Milles mor :slight_smile:

Ja det kan man jo altid spørge om, men helt ærligt jeg ved det ikke.
Som du kan læse i indlægget, er det ikke min egen kat, så havde den nemlig været undersøgt både for og bag for længe siden.
Men det er jo, som du sikkert ved, ikke alle der behandler deres dyr, som vi kattegale gør.

Jeg ved dog, at det er en kat de har overtaget for et års tid siden og at den har været ved dyrlægen flere gange, mens den boede hos tidligere ejer. Jeg er netop ved at prøve at overtale dem til at lade den behandle, derfor mit spørgsmål.

Venlig hilsen
Milles mor :slight_smile:

Jeg var til et foredrag hos min dyrlæge fornylig, hvor de kom lidt ind på slidgigt hos katte. Det lader til at der er rigtig gode behandling muligheder (hvis det altså er slidgigt, der er tale om, men det kunne godt lyde sådan), der giver katten en god smertebehandling fornyet livskvalitet. Det er så selvfølgelig op til ejeren om man vil ofre det på en halv-gammel kat. I mine øjne er der ingen tvivl - jeg ville helt sikkert gøre det. Med hensyn til tisseriet kunne man måske forestille sig at der sidder noget i klemme som du selv foreslår, ellers kunne man måske forestille sig at katten undgår at bevæge sig pga. af smerter og så kommer for sent afsted til bakken.
Jeg håber at katten kommer en tur til dyrlæge så hurtigt som muligt, hvis den har smerter skal der gøres noget ved det. God bedring til missen-jegkrydser

[QUOTE=Bølles mor;819220]Jeg var til et foredrag hos min dyrlæge fornylig, hvor de kom lidt ind på slidgigt hos katte. Det lader til at der er rigtig gode behandling muligheder (hvis det altså er slidgigt, der er tale om, men det kunne godt lyde sådan), der giver katten en god smertebehandling fornyet livskvalitet. Det er så selvfølgelig op til ejeren om man vil ofre det på en halv-gammel kat. I mine øjne er der ingen tvivl - jeg ville helt sikkert gøre det. Med hensyn til tisseriet kunne man måske forestille sig at der sidder noget i klemme som du selv foreslår, ellers kunne man måske forestille sig at katten undgår at bevæge sig pga. af smerter og så kommer for sent afsted til bakken.
Jeg håber at katten kommer en tur til dyrlæge så hurtigt som muligt, hvis den har smerter skal der gøres noget ved det. God bedring til missen-jegkrydser[/QUOTE]

Tak for dit svar og for god bedring Anja.

Du har ret, der skal ske noget meget snart, for det er synd for katten at den har ondt. Jeg vil give din viden videre til min svigerinde.

Venlig hilsen
Milles mor :slight_smile:

Hvis katten har slidgigt i en grad, så den kan holdes smertedækket, så koster den daglige ‘behandling’ altså ikke en herregård…

Min Artemis får dagligt én Onsior-pille mod smerter og én kosttilskudstablet (canosan). Det koster ca. et par hundrede om måneden.

Dog kan det jo være lidt dyrt at få røngtenfotograferet, så man kan konstatere, at det ER slidgigt.

[QUOTE=Diana F;819257]Hvis katten har slidgigt i en grad, så den kan holdes smertedækket, så koster den daglige ‘behandling’ altså ikke en herregård…

Min Artemis får dagligt én Onsior-pille mod smerter og én kosttilskudstablet (canosan). Det koster ca. et par hundrede om måneden.

Dog kan det jo være lidt dyrt at få røngtenfotograferet, så man kan konstatere, at det ER slidgigt.[/QUOTE]

Tak for dit svar Diana F.

Det er også et meget brugbart svar, som jeg vil lade gå videre til svigerinden. Hvor køber du det som Artemis får, er det hos dyrlægen, apoteket eller?

Venlig hilsen
Milles mor :slight_smile:

[QUOTE=Milles mor;819268]Tak for dit svar Diana F.

Det er også et meget brugbart svar, som jeg vil lade gå videre til svigerinden. Hvor køber du det som Artemis får, er det hos dyrlægen, apoteket eller?

Venlig hilsen
Milles mor :)[/QUOTE]

Onsior kræver, at dyrlægen skriver en recept. Det kan hentes på almindelige apoteker. Canosan køber man hos dyrlægen i ‘håndkøb’ :slight_smile:

Tak skal du have.

Venlig hilsen
Milles mor :slight_smile:

Min gamle Emil har levet med slidgigt i knæene i snart 5 år - og har det stadig godt. Han får Metacam i perioder men har nu længe klaret sig alene på ReVet, der ifølge mig selv og flere andre har forbløffende virkninger :slight_smile: Så det KAN lade sig gøre at give en gammel kat med slidgigt en fin livskvalitet og forlænge livet. Og jeg ville bestemt ikke have været de sidste 5 år foruden :slight_smile:

Først og fremmest ville jeg også afsted til dyrlægen med den gamle kat! Jeg kan fortælle at Raiku Sarvioki igen arbejder i danmark på deltid - hun er jo kattedyrlæge og dyrekiropraktor - så hun ville måske være en god ide at kontakte? Hun kan træffes via sin gamle hjemmeside www.felina.dk

Held og lykke med den gamle kat :slight_smile:

[QUOTE=Ayoe;819483]Min gamle Emil har levet med slidgigt i knæene i snart 5 år - og har det stadig godt. Han får Metacam i perioder men har nu længe klaret sig alene på ReVet, der ifølge mig selv og flere andre har forbløffende virkninger :slight_smile: Så det KAN lade sig gøre at give en gammel kat med slidgigt en fin livskvalitet og forlænge livet. Og jeg ville bestemt ikke have været de sidste 5 år foruden :slight_smile:

Først og fremmest ville jeg også afsted til dyrlægen med den gamle kat! Jeg kan fortælle at Raiku Sarvioki igen arbejder i danmark på deltid - hun er jo kattedyrlæge og dyrekiropraktor - så hun ville måske være en god ide at kontakte? Hun kan træffes via sin gamle hjemmeside www.felina.dk

Held og lykke med den gamle kat :)[/QUOTE]

Tak for svaret Ayoe, jeg vil lade det gå videre til min svigerinde. Det lyder ret spændende med ReVet, (jeg googlede det lige).

Jeg håber de vil tage ham til dyrlægen eller evt. ud til Magtor i Hinnerup.

Raiku Sarvioki har hverken de eller jeg kendskab til, men så vidt jeg kan se har hun klinik i Ballerup. Så det kan jeg helt sikkert sige at der kommer han ikke over. Det vil være for langt at rejse, for katten bor i Randers. Men der er kun 20-30 km fra Randers til Hinnerup.

Venlig hilsen
Milles mor :slight_smile:

Ja - det er lidt langt væk :slight_smile: Jeg håber at de kan hjælpe i Hinnerip:)

Synes lige jeg ville komme med opdatering på denne tråd, selvom den er gammel.

Karlo flyttede hjem til sin første ejer for et par måneder siden, og virkede til at være glad for at komme hjem igen. Han var dog også glad for at være hos min svigerinde og hendes mand, og de for ham.

Han havde det godt i et stykke tid, efter han kom hjem, men så begyndte hans problemer igen. Ejer tog ham til dyrlægen, som tog prøver der skulle belyse hans lever og nyre funktion.

Begge prøver viste at det var helt galt, så ejer og dyrlæge var enige om at nu måtte det være nok. Så Karlo blev lagt til at sove.

God rejse til lille smukke sorte Karlo, med de hvide poter :lys:

Farvel, Karlo. Efter et langt liv var din tid inde. :rip

Så længe vi husker dem, er de stadig med os. :trøste:

Det var en trist udgang…:trøste:

:lys: for din rejse Karlo…