Kattens renlighed

Hej alle Kattegale… :tihi:

Spørgsmålet:

Hvormeget kan det forventes at en kat vasker sig selv…?
vasker de sig selv i numsen f.eks…?

Har aldrig oplevet en kat der lugtede fra nummeren og havde rester siddende efter den havde været på potten, men det har vores og den lugter, ikke meget, men når han kommer op og ligger hos mig på bordet når jeg sidder ved computeren kan jeg altså ikke undgå at lægge mærke til “dunsten”… :fløjte:

Du skriver at du har huskat? Er den korthåret? Hvordan er dens afføring?

Ja den er korthåret, afføringen er fast, hvis det er det du mener…? :?

Ja det var det jeg mente med hensyn til afføring :slight_smile:

Nogle katte er bare ikke gode til at holde sig selv ren i numsen og så må du som ejer hjælpe. Brug de der engangs svampe til babyer med lidt lunkent vand på :slight_smile:

Okay… så var det ikke helt galt det jeg gjorde da jeg vaskede den i numsen… :tihi: omend han brokkede sig lidt da… :høhø:

[quote=Vummeskum;329721]Hej alle Kattegale… :tihi:

Spørgsmålet:

Hvormeget kan det forventes at en kat vasker sig selv…?
vasker de sig selv i numsen f.eks…?

Har aldrig oplevet en kat der lugtede fra nummeren og havde rester siddende efter den havde været på potten, men det har vores og den lugter, ikke meget, men når han kommer op og ligger hos mig på bordet når jeg sidder ved computeren kan jeg altså ikke undgå at lægge mærke til “dunsten”… :fløjte:[/quote]

Check lige denne tråd, der kan måske være noget galt med analkirtlerne

[ame=“http://www.kattegale.dk/forum/showthread.php?p=290954”]Jeg har et spørgsmål? Den katte-numse… - De Kattegale Debatterer[/ame]

Tak for linket… Men har endnu ikke set ham vaske sig selv bagi endnu, og han virker heller ikke irriteret deromme…

Katte der er for tykke de kan ikke nå…og katte som har problemer med gigt f.eks. de undlader det som regel.

Men din kat er vist ikke så gammel endnu ?

Haha… nej… han er omkring 3måneder… :høhø: og heller ikke tyk…

Så mangler han sikkert sin mor til at slikke sig bagi. Han er først blevet taget fra sin mor nu her, ikke? For killinger skal være 12 uger før de må tages fra deres mor, andet er ulovligt, det står i loven.

Men, selv hvis han har haft en ren og pæn opvækst med adgang til almindelig socialisering med andre katte, så kan ungkatte godt være lidt nonchalante med deres selvvaskning. Forhåbentligt kommer han efter det, når han bliver lidt ældre.

Men nogle katte er ikke så gode til at holde sig selv rene. Her kan selskab af en anden kat nogle gange hjælpe. Herhjemme hos mig bruger kattene meget tid på at vaske hinanden, og så kommer de rundt i alle kroge. Det er en god ordning hvor alle holder hinanden rene og pæne.

Ja okay… kan være jeg husker forkert med alderen, måske han er 4måneder… vi fik ham lige før jul… og da var han 12uger… Så mig der var for hurtig på tasterne…