Har en dåse kikærter og havde egentlig tænkt mig at lave humus…men så googlede jeg lidt og er nu helt forvirret :S :?
Når de er på dåse skal de vel ikke ligge i blød i 24 timer, vel?
nogen steder står der at de skal koges i en time, mens der andre steder står at de ikke skal koges…? er helt “lost” så hjælp modtages med kyshånd
Kikærter på dåser er klar til brug
Hvis du ofte bruger kikærter, er det billigere, at bruge de tørrede kikærter.
Dem skal du så selv udbløde og koge, hvorefter de kan fryses i passende portioner.
Og nedfrysning halverer kogetiden!
Hvis du skifter vandet nogle gange under iblødsætningen, skulle den kortere kogetid ikke betyde noget for lektin-nedbrydningen
Der kan være ret stor forskel på kikærter på dåse - fra Brugsens små, hårde dimser til store, bløde, hommus-egnede i de dåser, man finder hos indvandrer-grønthandlere.