Killing uden mor efter 3 uger - hvad skal vi være OBS på?

Vi har fundet en skøn huskattekilling, som vi skal hente på mandag.
Deres mor døde 3 uger efter hun havde født. Der er 3 killinger ialt.
De er vokset op med to voksne hanner.
Er der noget omkring adfærd vi skal være opmærksomme på? Noget de måske mangler at få fra moderen rent indlæringsmæssigt? Eller har de lært det fra hannerne?
Jeg vil så nødig at vi får en kat som evt. har en masse problemer med i bagagen.

Er killingen over 12 uger nu?

Den er 13 uger.

er de vokset op i en familie hvor de er blevet socialiseret på mennesker ? dvs er blevet taget op og kælet for og leget med ? jeg tænker på hvor vant de er til mennesker ?

De er vokset op med 2 børn på 4 og 9. Hund er der også. Familien har selv flasket dem op.
De er på ingen måder sky, de er nysgerrige og vil meget gerne kæles.

Har du ikke andre katte ville det gavne den nye killing og dig hvis du to to killinger - eller du kan finde en anden killing eller voksen, det giver ingen problemer kommer de ind i dit hjem samtidig

[QUOTE=Puttehønen;992371]De er vokset op med 2 børn på 4 og 9. Hund er der også. Familien har selv flasket dem op.
De er på ingen måder sky, de er nysgerrige og vil meget gerne kæles.[/QUOTE]

du skriver de har flere - vil det være muligt at aftage 2 :slight_smile: for det vil afhjælpe eventuelle problemer :slight_smile: eller har du kat i forvejen ?

Vi har kun lov til at have en kat hvor vi bor, så det er ikke en mulighed.
Når I nævner at to katte kan afværge evt. problemer, er det så generelt eller specifikt til den her situation?

[QUOTE=Puttehønen;992375]Vi har kun lov til at have en kat hvor vi bor, så det er ikke en mulighed.
Når I nævner at to katte kan afværge evt. problemer, er det så generelt eller specifikt til den her situation?[/QUOTE]

Det er tæt på synd at have en killing alene - og især med situationen som den er

[QUOTE=Puttehønen;992375]Vi har kun lov til at have en kat hvor vi bor, så det er ikke en mulighed.
Når I nævner at to katte kan afværge evt. problemer, er det så generelt eller specifikt til den her situation?[/QUOTE]

Det er tæt på synd at have en killing alene - og især med situationen som den er

Det bliver vist generelt anbefalet at have 2, så de kan holde hinanden med selskab når der ikke er nogen hjemme. :slight_smile:
Medmindre det decideret er en ældre kat, der har det bedst med at være alene-kat. (Sådan nogen findes også) :slight_smile:

Ok. Tak for jeres svar. Men udover at det er bedst at have 2 katte sammen, er der så noget jeg skal være opmærksom på i den her situation?

[QUOTE=Puttehønen;992375]Vi har kun lov til at have en kat hvor vi bor, så det er ikke en mulighed.
Når I nævner at to katte kan afværge evt. problemer, er det så generelt eller specifikt til den her situation?[/QUOTE]

lidt begge dele :slight_smile: generelt er det altid en god ide - katte er sociale dyr der har meget stor glæde af en artsfælle der kan slikke pels, lege tagfat og lege blotre/mule lege

2 stk forebygger mange stressrelaterede uvaner der kommer af manglende aktivitet og selskab

i dette tilfælde specifikt har katten ikke fået en optimal opvækst rent “katte”-mæssigt… moren præger killingerne fra de er født og til den dag de flytter, og din killing vil mangle den prægning. Det betyder at den (ikke altid men med al rimelighed) har ekstra behov for en artsfælle.

Hvor en killing med helt normal opvækst ville klare det bedre vil det være langt mere optimalt for lige din killing hvis den ikke lander i et miljø helt uden andre katte.

Specifikt i din situation vil det i højere grad forebygge adfærdsvanskeligheder og stressproblemer hvis den har en artsfælle.

der er aldrig nogen ens situationer, men du kan risikere problemer som urenlighed, hypersoignering og tilsvarene stress-sygdomme… eller du kan være heldig at alt er i skønneste orden :slight_smile:

Men da du - meget meget klogt - spørger til eventuelle problemstillinger - så vil mange mulige problemer være forbundet med manglen på social kontakt til andre misser. Uansrt hvor meget i knus-elsker missen vil i ikke kunne give den alt det der tilføres fra en artsfælle :slight_smile:

Man kan ikke sige, at du skal være obs på “det og det”.
Kun kan man sige, at killinger, der bliver taget for tidligt fra deres mor, ofte udvikler adfærdsproblemer af den ene eller anden art - det kan også være senere i livet.

[QUOTE=Vivi_Fletcher;992389]Man kan ikke sige, at du skal være obs på “det og det”.
Kun kan man sige, at killinger, der bliver taget for tidligt fra deres mor, ofte udvikler adfærdsproblemer af den ene eller anden art - det kan også være senere i livet.[/QUOTE]

Og så tror jeg at trådstarter mener med spørgsmålet, hvilken adfærdsproblemer det evt. kunne være?? :slight_smile:

Og det er det jeg siger, at det kan være nærmest alle :slight_smile:

Urenlighed, bideri, aggresiv adfærd osv osv

Problemer alle katte i princippet kan få - statistisk set er der bare flere killinger, der er taget tidligt fra, der får problemerne.

[QUOTE=Vivi_Fletcher;992434]Og det er det jeg siger, at det kan være nærmest alle :slight_smile:

Urenlighed, bideri, aggresiv adfærd osv osv

Problemer alle katte i princippet kan få - statistisk set er der bare flere killinger, der er taget tidligt fra, der får problemerne.[/QUOTE]
Så tænker jeg bare, vil de problemer så ikke også kunne opstå selvom der er to? Jeg mener bare hvis det statistisk set er killinger der er taget tidligt fra der får problemerne, så vil det måske ikke afhjælpe at de er to killinger. Tænker dobbelt så stor sandsynlighed for at det går galt med bare den ene af killingerne. Altså hvis det er søskende, Ja, det vil i normale tilfælde afhjælpe evt. adfærdsproblemer at de er to. Og det vil med garanti også hjælpe den her killing, men problemerne vil stadig have større sandsynlighed for at opstå, selvom der er to?
Dermed ikke sagt at en killing alene vil være at foretrække.
Sikkert total rodet skrevet, men håber I fanger meningen i indlægget.

[QUOTE=Puttehønen;992496]Så tænker jeg bare, vil de problemer så ikke også kunne opstå selvom der er to? Jeg mener bare hvis det statistisk set er killinger der er taget tidligt fra der får problemerne, så vil det måske ikke afhjælpe at de er to killinger. Tænker dobbelt så stor sandsynlighed for at det går galt med bare den ene af killingerne. Altså hvis det er søskende, Ja, det vil i normale tilfælde afhjælpe evt. adfærdsproblemer at de er to. Og det vil med garanti også hjælpe den her killing, men problemerne vil stadig have større sandsynlighed for at opstå, selvom der er to?
Dermed ikke sagt at en killing alene vil være at foretrække.
Sikkert total rodet skrevet, men håber I fanger meningen i indlægget.[/QUOTE]

Jeg fatter godt meningen :slight_smile:
Det er klart at statistisk set er der større risiko for problemer hvis du har 10 katte, fremfor hvis du har 1 kat - sådan vil statistik jo altid være :slight_smile:

Men at være to kan afhjælpe mange problemer - specielt adfærdsproblemer. Og specielt hvis vi taler om en killing.

Alt taler mod, at tage sådan en killing hjem som enekat.
Jeg mener altid killinger skal være to (jeg sælger aldrig enekillinger), men en killing der er opvokset uden en mor, har netop brug for endnu mere tryghed.

Må man kun have én kat, vil jeg altid anbefale en voksen kat, der har vist at den er egnet til at bo alene :slight_smile:

Men jeg tænker at 2 killinger fra det kuld, skaber større sandsynlighed for problemer end to killinger fra et andet kuld.
Argghhh, tror sgu jeg trækker i land igen.
Vi har faktisk lige fået lov til at få to killinger, men jeg ved ikke om jeg tør tage den ene killing + en killing fra et andet sted. Eller de to killinger fra samme sted eller to killinger fra et helt andet sted.
Et eller andet i mig frygter for massive følgevirkninger af at de har manglet deres mor.

Der er meget du skal tænke over - og det kan jeg læse du gør. Køber du en voksen kat så ved du hvad du får - de er som regel neutraliseret så de er så brugbare og bekymringsfrie som noget kan være. Normalt koster sådan en kat omkring neutraliseringsprisen - hvilket er billigere for dig - det skal jo gøres alligevel