Killingefoder - hvor længe?

Ja, overskriften siger vidst det hele- hvornår skal vi gå over til voksenfoder ?

Det kommer an på hvad I bruger som voksen foder?

Det er vist, som det meste andet foderrelaterede, et religionsspørgsmål. :slight_smile:

Fnuggi fik jeg som voksen, så ham tager vi lige ud af ligningen.
De to andre fik jeg som hhv. 12-ugers og 20-ugers. De har altid fået voksenfoder her.
Så længe det er et kvalitetsfoder med gerne 35% protein og 20 % fedt, er det hip som hap.
Der findes tilmed chokerende mange killingefodre, der ikke lever op til ovenstående krav. :S

Og for lige at smide nogen fodermærker ind som kan bruges både til voksne og killinger:

http://frettchen4you.de/xtc/index.php?cat=c44_F4Y-rEVOLUTION.html&XTCsid=c15fed0290a91d0e40e725fab816ca79

Vi bruger killingefoder, mens de er helt små. Når de får adgang til mere af huset, smager de på de voksnes foder fra deres skål. Der er stadig killingefoder i killingeindhegningen. Når indhegningen fjernes, fases killingefoderet ud, da de ofte hellere vil spise af de voksnes skål. Dvs vores killinger højst får killingefoder, til de er 12uger/3mdr gamle.

Bruger pt. Iams killingefoder, men de er jo lige blevet neutraliseret og lille hittemis Miv er jo ikke så lille mere- tror han nærmer sig de 4 kg.
Belanna ligger på omkring 2½ kg- begge dog normalvægtige ift. deres sundhedsbog, men tænker vi nok skal passe lidt på med Miv`s vægt- vidste bare ikke om man skulle fortsætte med killingefoderet til de er et år eller hvordan, men det ser det jo så ikke ud til.

Tak for inputs og links. :slight_smile:

Det er vigtigt at de får fedt og protein nok, og I kan også sagtens fortsætte killingefoder. At Miv vejer 4 kg behøver ikke betyde I skal passe på hans vægt, han kan blot være på vej til at blive en væsentligt større kat :slight_smile: Mærke på deres ribben hvor meget der sidder, så I har en fornemmelse fremfor at gå efter vægt :slight_smile:

Bliver de for overvægtige er det dog ikke bedre for dem at gå over til et foder med mere kulhydrat (dvs. mindre protein og fedt), da katte ikke er skabt til at indtage store mænger kulhydrat, så hellere give mere vådkost, og kun lade dem have tørkost i foderbræt eller lign. :slight_smile:

Takker- han er totalt kompakt og tung ift. den lille pigemis vi har, men hun skulle vidst heller ikke ende med at blive ret stor.
Han ligger på 3980 gram- fik ham lige vejet i dag- hmm, kan ikke lige vende billedet rigtigt:

Han er godt nok fin! :slight_smile: