Korma? Hvad er/gør det?

På menukort og på glas med saucer har jeg set betegnelsen ‘Korma’ og 'Chicken Korma".
Hvad er Korma?

Smagsmæssigt i hvilken retning?

Hvad bruger man det til?

Kunne man bruge det i andre sammenhænge med velsmag til følge?

Kort sagt, Korma, anyone?

[QUOTE=MiSi;712885]På menukort og på glas med saucer har jeg set betegnelsen ‘Korma’ og 'Chicken Korma".
Hvad er Korma?

Smagsmæssigt i hvilken retning?

Hvad bruger man det til?

Kunne man bruge det i andre sammenhænge med velsmag til følge?

Kort sagt, Korma, anyone?[/QUOTE]

Korma er betegnelsen for en karryret med kokosmælk.

Google er din ven :wink:

[QUOTE=Gizzemissen;712908]Korma er betegnelsen for en karryret med kokosmælk.

Google er din ven ;)[/QUOTE]

Og ligesom alle andre varianter af indiske karryretter, står det én fuldstændigt frit for, hvad man vil tilsætte af kød, kylling, fisk eller skaldyr.

Tak :slight_smile:
Det er da herligt at vide. Det indiske køkken kan byde på lækker vege-mad.
Senest var jeg inde på et par restaurant-sites:
http://indianflavours.dk/menu.html#vegetar
http://restaurantindiatown.dk/menu.html

At en af dem så har en “Vegetarien Soup” med kylling, tja…