Lækker nem chokolademoussé - opskrift søges!

Ja som opskriften siger, så søger jeg en nem opskrift på en lækker chokolademoussé :slight_smile:

den nemmeste jeg kender, er den fra Dr Oetker :smiley:

4 æggeblommer piskes RIGTIG grundigt i en stor skål…
de 4 hvider piske helt stive i en anden skål
2½ dl fløde piskes stive i en 3. skål… ikke piskes for hårdt… bare så der kommer mønster

200 g smeltet chokolade (ca 40-50%) hældes i blommerne og piskes grundigt til det er en sej masse (tilsæt revet appelsinskal, cointreau, malibu eller whatever hvis du vil give den et pift… alt kan stort set bruges)

flødeskummet hældes i chokolademassen og røres i - ikke for voldsomt så det bliver grynet

hviderne vendes i tilsidt med en dejskraber så luften i hviderne bliver i moussen…

hæld på en en fin skål og stil køligt i 4 timer minimum…

server med portvin eller anden dessertvin :slight_smile:

det tager ca 15 min at lave… og er verdens bedste dessert :slight_smile:

[quote=Battlestar;351822]
2½ l fløde piskes stive i en 3. skål… [/quote]

:uha:gad vide hvor mange portioner den opskift er beregnet til:?-surrender

4 mennesker såvidt jeg husker…

6 hvis den ligger i enden af en 3 retters :slight_smile:

[quote=Battlestar;351910]4 mennesker såvidt jeg husker…

6 hvis den ligger i enden af en 3 retters :)[/quote]

Så håber jeg dælme de er sultne!
2½ liter fløde fylder rigtig, rigtig meget:D

[quote=PiaR;351940]Så håber jeg dælme de er sultne!
2½ liter fløde fylder rigtig, rigtig meget:D[/quote]

og hvis ikke så har man lidt ekstra guf til dagen efter :slight_smile:

men min erfaring er nu at der ikke er noget tilbage… mine gæster bliver nok lidt… grådige :høhø::høhø:

Den bedste opskrift på chokolademousse findes i en af de karolinehæfter man for en årrække siden fik med posten.

Desværre har jeg ikke selv hæftet længere, men mon ikke man kan finde den ved at google lidt :slight_smile:

Knus Gitte

[quote=Battlestar;351991]og hvis ikke så har man lidt ekstra guf til dagen efter :slight_smile:

men min erfaring er nu at der ikke er noget tilbage… mine gæster bliver nok lidt… grådige :høhø::høhø:[/quote]

Er du sikker på at du mener 2½ LITER fløde?
Det må da fylde mindst 10 liter når det er pisket?

[quote=PiaR;353033]Er du sikker på at du mener 2½ LITER fløde?
Det må da fylde mindst 10 liter når det er pisket?[/quote]

guuuuuuuud jo - jeg har skrevet LITER - der skulle have stået deciliter… 0,25 liter…

ej gud… SÅ forstår jeg bedre hvorfor i troede jeg var gået bag af dansen…

selvfølgelig er det deciliter jeg mente… :ups: :ups::ups::ups::ups:

[quote=Battlestar;353036]guuuuuuuud jo - jeg har skrevet LITER - der skulle have stået deciliter… 0,25 liter…

ej gud… SÅ forstår jeg bedre hvorfor i troede jeg var gået bag af dansen…

selvfølgelig er det deciliter jeg mente… :ups: :ups::ups::ups::ups:[/quote]

Så er jeg mere rolig :høhø:
Din opskrift lyder rigtig god.