50 - 75 g blødt smør.
3 spsk sukrin gold - man kan bruge andet sødemiddel, men jeg kan godt lide den lette karamelsmag, som gold giver.
1 æg
1 dl affedtet mandelmel - skriver affedtet, fordi man ikke må forveksle det med det mandelmel man selv kan male med enten blender eller hakker.
Evt ½ tsk vaniliepulver - jeg bruger det ikke til peanutbuttervarianten, men gerne, hvis jeg bruger hasselnødde- eller mandelpasta.
1 tsk bagepulver
3 store spsk chunky peanutbutter, eller hasselnøddepasta eller mandelpasta…
50 g hakket mørkt chokolade - mindst 70%
Pisk smør og sukrin gold, tilsæt ægget og pisk godt sammen.
Tilsæt alle de tørre dele og peanutbutter… rør sammen…
Rør til sidst den hakkede chokolade i …
Bages ved 180 grader i 10 - 12 minutter, eller til de er gyldne i kanten…
Smager pragtfuldt lune, men næsten endnu bedre efter at have fået lov at “sætte sig” et døgn tid i køleskab…
Opskriften er kraftigt inspireret af Jane Faerbers opskrift i “LCHF Bød og Kager”
Jeg har også lavet en variant med hasselnøddepasta og tørrede hindbær/tranebær… den var gooood!