Dotte, fik jeg sendt dig Helle Zs opskrift på indisk dhal? Hun er en cool & sej dame: Smuk og lidt rå, kontant, men venlig, og hun gemmer ikke sit varme hjerte af vejen. Og så er hun en handlingens kvinde - det beundrer jeg.
Hun har drevet restaurant både i Portugal og på Flakfortet - konen har skruet hænderne ræddi godt på skafterne! At hun så bagefter står med indtil flere ryg-operationer, en invalidepension (i disse tider!), hvor hun keder sig til døde - sidst, jeg hørte fra hende.
Hun har garanteret været inde over det indiske køkken rigtig grundigt, og her kommer en af hendes lækre retter:
Helles indiske dhal
(linseret a la mums! Man krydrer efter behag, jeg er lidt vild med den)
Den gule karry laves sådan:
2 spsk gul karrypasta
olie
Kokosmælk ( bruger altid fedtfattig)
250 g. kartofler i tern
100 g spinat
200 ml grøntsagsbullion.
Karrypastaen svitses i olien til den begynder at dufte. Derefter tilsættes al kokosmælken og koges op. Derefter kommes kartoflerne og bullionen i, hvorefter det skal koge ved svag varme i 10 minutter eller til kartoflerne er møre.
Afslutningsvis puttes spinaten i, og når den er varmet igennem er retten klar.
“Min” kokosmælk er fra Santa Maria og har 6% fedt og 50 kcal pr. 100 gram. Jeg har glædeligt fortrængt hvad de almindelige inderholder - bruger altid den her, da jeg ikke synes der er nogen forskel overhovedet…
Jeg tror faktisk også fint den røde karryret kan laves uden kylling - måske med nogle løg og minimajs i stedet for (red: Min understregning, da der efterspørges vegetarmad)
Den røde laves sådan her:
Jeg svitser 2 spsk rød pasta i en wok sammen med lidt olie, indtil den lugter dejligt. Derefter putter jeg halvdelen af en dåse fedtfattig kokosmælk i og lader det koge op. Når det er kogt godt igennem putter jeg kylling i, som jeg har skåret i tynde strimler på tværs af muskelfiberne. Tror jeg brugte omkring 400-500 g.
Når kyllingen er kogt godt igennem putter jeg resten af kokosmælken i sammen med 250 g. bambusskud, 3-4 spsk fiskesovs og 1 spsk sukker.
For lige at peppe den lidt op, puttede jeg lidt finthakket chili i uden kerner.
Lige inden retten er færdig kom jeg en god håndfuld basilikumblade i.
Efter fiskesovsen kom i gik jeg i panik, for der lugtede den virkelig af fisk, men efter bambussen kom i forsvandt det hurtigt…
(og sorry for min lidt underlige sammenskrivning af opskriften, men manden har smidt opskriften ud, så den er på gefühl…)
Jeg plejer at grille aubergine på vores grillpande. Skærer bassen i tynde skiver og smører dem godt ind i noget olie, hvorefter de får en tur på panden. Det tager ikke så længe og smager lækkert Jeg har faktisk aldrig lavet dem i ovnen, nu jeg lige tænker mig om…
Siden du er vegetar, så kan jeg fint anbefale lasagne med feta og spinat. Dengang jeg var vegetar var det
min yndlingsspise næst efter nøddepostej… nammenam…
Fandt faktisk lige en opskrift her: Spinat og feta lasagne
Jeg plejer dog at bruge fuldkornslasagneplader, da jeg synes de mætter mere… (ciat slut)
Ouh, Aubergineskiver stegt/bagt/whatever med lidt hexeri, det er bare bedst!
En af mine allerbedste mad-oplevelser var ‘ages ago’, da min bedste balletveninde holdt sin 25- års-fest i noget, der vist hed “Bag Stalden” eller lignende, tæt på Skovshovede kro.
Aldrig har nogen kok fået en banal aubergine til at smage så himmelsk, hver en bid var lækker!
Så det handler vist mest om kokken, hans talent, og hans holdinger til sæsonvarer vs lækker vege.mad :-?