Løse knæskaller

Hej. Min kat oskar på 6 har desværre lige fået konstateret løse knæskaller. Er der nogen der har erfaring med en kat der har det? Hvordan er det gået med operation? Er der andre muligheder? Hører gerne om jeres erfaring/oplevelser.

Er der mon slet ikke nogen, der har erfaringer med PL?

På internatet havde vi - for et par år siden - en hunkat med PL på begge bagben.

Man valgte at lade hende operere, og gennemgå burro og genoptræning.
Det blev et godt resultat, og hunkatten tog det hele med knusende ro.

Da der er flere ugers burro bagefter skal man også vurdere om katten kan holde til det, rent mentalt.
Og når katten kommer lidt ud skal man være over den konstant, da alt hop mm er strengt forbudt. Katten må gå rundt på gulvet og bruge benene, og ikke andet.

1 Synes om

Jeg har ingen personlige erfaringer, men jeg ved der kan være stor forskel hvilken dyrlæge der har mærket de løse knæskaller - feks er der stor forskel på hvor løse knæled skal være hos hund og kat, så hvis det er en der er vant til at mærke på hunde så har alle katte løse knæled.

Dog har jeg hørt at hvis der bliver til operation så plejer det at blive godt

1 Synes om

Enig, hvem har stillet diagnosen? Havde en kat, der som 3 års først blev fejldiagnisticeret med det ved alm. dyrlæge, og så senere korrekt diagnosticeret ved specialist :slight_smile:

tror den er god nok. Det er i mild grad. Nogle gange om ugen vil han ikke støtte på det ene bagben og trækker det op under sig. Der går ca 10-20 sek så strækker han benet bagud og så er det i orden. Dyrlægen har nogle ting hun vil afprøve inden vi går over i operation.

1 Synes om

Jo, det lyder til at det er korrekt nok. Jeg har ikke selv erfaring, men kender et par stykker der har fået det gjort, med succes, og en enkelt hvor det gik noget galt, fordi katten gik i soveværelse fremfor bur, og forsøgte at springe op i vindueskarmen og fik revet tingene op (så vidt jeg husker, det er en del år siden)

Overvej grundigt hvor meget det betyder for katten sammenlignet med operation. Er det noget der i mindre grad irriterer ham, måske endda mindre end det bekymrer dig? Eller er det noget der irriterer ham så meget at den meget lange periode med fuldstændigt ro bagefter vil være det værd i hans øjne .
VH
Susanne

4 Synes om