Ja, well, ved faktisk ikke helt, men har en del tomater, så jeg tror jeg brygger en bradepandepizza med hjemmelavet tomatsovs…må lige se efter lidt urter når jeg skal på apoteket…
I går aftes var det fiskefrikadeller. Eller - det skulle det have været, og der var da også fiskefars i, men i sidste ende blev det mere en slags små gummiklatkager. Jeg har endnu ikke mestret at lave noget, der for alvor kan spises, de gange, hvor der har været fiskefars i Skagen-pakken. Der følger endda en opskrift med, men den er til 4 personer, og det virker simpelthen ikke bare at dividere med 4.
Der skulle vel ikke være nogen, der har en god opskrift - eller bare en god vejledning - de vil dele. For det sker jævnligt, at der er fiskefars med, og jeg er normalt rigtig glad for fiskefrikadeller.
Jeg tror altså ikke, der er noget i vejen med farsen. Det er bare frisk, hakket fisk, som der ikke er tilsat noget. Det er, når jeg begynder at blande mig i det, at det går galt Og jeg er så glad for fiskefrikadeller, så det er vældig frustrerende, at jeg slet ikke kan få dem til at lykkes.
Problemet er, at jeg kun får 1/4 af opskriften Jeg er på singlepakken - og det er jo så glimrende, at det er muligt. Men lige i forhold til opskrifterne holder det som sagt ikke altid bare at dividere med 4.
De fleste fisk laver jeg bare, som jeg nu har lyst til at lave dem. Fiskefrikadeller ved jeg bare ikke, hvordan man laver, så der har jeg brug for en opskrift. Men det behøver jo ikke nødvendigvis være den, som de medsender.
Nu får jeg så kun fiskefrikadeller af fars fra min onkels fiskehus i Thisted, så om farsen er meget anderledes ved jeg ikke.
Men der tager jeg nu også bare en spiseske med lidt varm pandesmør på, tager lidt fars op fra bøtten, former frikadellen i hånden med skeen og så ned på en varm pande med smør.
bum - lækre fiskefrikadeller
Hvis farsen er i orden, så burde det i mine øjne være unødvendigt at tilsætte alverdens.
Men er der så ikke også tale om færdig fiskefars - og ikke som i Ingrids tilfælde “bare” hakket fisk?
Det sidstnævnte tvivler jeg på, man kan få til at hænge sammen ved stegningen, og smagen bliver nok også lidt tam, uden krydderier…
Det er jo nemlig det. Og det er kun hakket fisk und nichts weiter. Salt og peber og andre krydderier kan man selvfølgelig altid tilsætte. Det kan være, jeg prøver det næste gang - bare for at se, hvad der sker. Det kan helt sikkert ikke gå værre end de andre gange
Undskyld Ingrid - jeg havde overset at det bare var hakket fisk - så skal der jo noget væde og krydderier ved.
Men hvor meget og hvad, det aner jeg ikke, det kulinariske er jeg ikke just nogen mester i.