Maine coon og eosinofilt granulom?

Er der andre der har hørt at maine coon skulle være disponerede for eosinofilt granulom? :slight_smile: Sidder lige og læser på et andet forum, at en bruger (pga. dyrlægens udtalelser) mener at maine coons er disponerede for dette…

Jeg kan ikke få det til at passe, da jeg aldrig har hørt om det før, og også er lidt skeptisk overfor den der “Jamen, min dyrlæge siger…”
Googling af emnet giver ikke umiddelbart noget…

Jeg har kun hørt om enkeltstående tilfælde i alle de år jeg har været med.

Så jeg vil absolut ikke sætte dette specifikt på Maine Coon.

Meget enig med Lene…

Godt at høre at det ikke er mig, der er helt galt i byen når jeg mener at den udtalelse er forkert :slight_smile:

Den var ny… jeg har aldrig hørt det skulle være specifikt for MCO…

hvad siger brugeren at dyrlægen baserer det på ?

Det er sikkert endnu en af de dyrlæger der har set to der lignede en MCO der havde det og straks er det en MCO sygdom :frowning:

Mit indtryk er at det er noget som alle kan få uanset race. Jeg har intet indtryk af at nogen racer skulle være mere disponible end andre.

[QUOTE=Quivive;721624]Det er sikkert endnu en af de dyrlæger der har set to der lignede en MCO der havde det og straks er det en MCO sygdom :frowning:

Mit indtryk er at det er noget som alle kan få uanset race. Jeg har intet indtryk af at nogen racer skulle være mere disponible end andre.[/QUOTE]

Men til gengæld er nogen linier mere disponerede end andre - og ret vanskeligt at avle sig ud af

Det må være (endnu) en af de dyrlæger, der ved en hel masse uden at have noget konkret at have det i.

Jeg har endnu til gode at høre, at det er racespecifikt.
Derudover er EG jo et symptom og ikke en sygdom - det kunne man jo nævne for dyrlægen :wink:

Ok det vidste jeg ikke :slight_smile:

Hvad er det et symptom på?

Basil havde sådan et på sin overlæbe… men det lod ikke til at genere ham. OG af dyrlægen fik jeg bare at vide at det var sådan et, men der blev da ikke behandlet for det (så vidt jeg da husker)

[QUOTE=TrekkieGrrrl;721949]Hvad er det et symptom på?
[/QUOTE]

Det kan være et symptom på mange ting.
Du kan sammenligne det med, at sår på huden kan være af mange forskellige årsager - det er årsagen til såret man skal finde.
Det samme gælder EG.

[QUOTE=Vivi_Fletcher;721953]Det kan være et symptom på mange ting.
[/QUOTE]

Bliver det ikke ofte kædet sammen med allergi?

Jo, det kan sagtens være allergi.
Men det kan også være noget andet.
EG er en beskrivelse af, hvordan huden “ser ud”, hvor problemet er.

Lene Boysen, hudspecialist skriver bl.a.:
Eosinofilt granulom kompleks er en lidelse, der viser sig klinisk ved tre former
1) indolent ulcus
2) eosinofilt plaque
3) liniært granulom /eosinofilt granulom
Alle tre former er symptomer på andre sygdomme, som oftest overfølsomhedsreaktioner overfor f.eks. foder, insektbid og husstøvmider. Det vil sige, eosinofilt granulom kompleks er ikke en selvstændig lidelse.
I nogle tilfælde kan forandringerne hørende til eosinofil granulom komplekser være arvelige. De katte hvor ingen tilgrundliggende allergisk reaktion kan påvises, kan mistænkes for at have den arvelige variant.
Indolent ulcus er en hyppig lidelse, og viser sig som en lyserød-gullig hævelse på læben. Den er ofte uden gener for katten. Katte med indolent ulcus har nogle gange ligeledes eosinofile plaues og/eller eosinofile granulomer.
Eosinofilt plaque er også en almindelig hudlidelse, og viser sig som oftest på bugen eller på indersiden af lårene som en pladelignende hævelse i huden, der væsker. Der ses ofte sår på stedet. Forandringerne klør som regel, og katten slikker sig kraftigt.
Liniært granulom/eosinofilt granulom (Figur 11) er en almindelig hudforanding karakteriseret af hævelse, hudfortykkelse og knudedannelse som regel placeret på benene og i en langagtig form. I nogle tilfælde ser man det eosinofile granulom ved tungeroden, som kan give katten problemer med at synke maden. Eosinofile granulomer kan også findes på hovedet.