Er der nogen, der har en god opskrift på rugbrød med surdej?
Gerne en der er prøvet og ikke er en alt for stor portion Har planer om at bage et til to rugbrød ca. en gang om ugen og er såååå træt af at bruge færdigblandinger.
Er der nogen, der har en god opskrift på rugbrød med surdej?
Gerne en der er prøvet og ikke er en alt for stor portion Har planer om at bage et til to rugbrød ca. en gang om ugen og er såååå træt af at bruge færdigblandinger.
Jeg har en god rugbrødsopskrift, som jeg bagte i nogle år.
Først skal du lave surdej:
10 g gær - 2 dl kærnemælk - 1½ dl rugmel - ½ tsk salt.
Blandes og står lunt et døgn til den bobler.
Selve rugbrødsopskriften:
dag:
4½ dl vand - 50 g groft rugmel - 180 g knækkede rugkerner - 150 g hvedemel
blandes med surdejen.
dag:
1½ dl vand - 300 g knækkede rugkerner - 1 spsk salt
Hæld dejen i smurte forme (husk at tage surdej fra!)
Lad hvile i ca. 6 timer.
Bages ved 180 grader i 80 minutter.
Den lyder god
2 spørgsmål: hvor meget surdej tager man ca fra til sidst? Og skal der låg eller lignende på når den opbevares?
[QUOTE=Itzy Bitzy;774079]Den lyder god
2 spørgsmål: hvor meget surdej tager man ca fra til sidst? Og skal der låg eller lignende på når den opbevares? :)[/QUOTE]
Tag omkring 1 dl fra til surdej og opbevar den i køleskabet i en beholder med låg. Den kan holde sig i nogle uger, men den kan også tåle at fryses ned