Mangler en god opskrift på surdejs-rugbrød

Er der nogen, der har en god opskrift på rugbrød med surdej? :kryds:

Gerne en der er prøvet og ikke er en alt for stor portion :slight_smile: Har planer om at bage et til to rugbrød ca. en gang om ugen og er såååå træt af at bruge færdigblandinger.

Jeg har en god rugbrødsopskrift, som jeg bagte i nogle år.

Først skal du lave surdej:
10 g gær - 2 dl kærnemælk - 1½ dl rugmel - ½ tsk salt.
Blandes og står lunt et døgn til den bobler.

Selve rugbrødsopskriften:

  1. dag:
    4½ dl vand - 50 g groft rugmel - 180 g knækkede rugkerner - 150 g hvedemel
    blandes med surdejen.

  2. dag:
    1½ dl vand - 300 g knækkede rugkerner - 1 spsk salt

Hæld dejen i smurte forme (husk at tage surdej fra!)
Lad hvile i ca. 6 timer.
Bages ved 180 grader i 80 minutter.

Den lyder god :smiley:

2 spørgsmål: hvor meget surdej tager man ca fra til sidst? Og skal der låg eller lignende på når den opbevares? :slight_smile:

[QUOTE=Itzy Bitzy;774079]Den lyder god :smiley:

2 spørgsmål: hvor meget surdej tager man ca fra til sidst? Og skal der låg eller lignende på når den opbevares? :)[/QUOTE]

Tag omkring 1 dl fra til surdej og opbevar den i køleskabet i en beholder med låg. Den kan holde sig i nogle uger, men den kan også tåle at fryses ned :slight_smile: