Mirabelle saft


#1

det er sæson, de står overalt og de er vidunderlige som saft, gelé, syltede eller i tærter …
jeg havde plukket en spandfuld …en 10 l gulvspand…det giver ca 4 liter koncentreret saft
udkoges og drypper godt af …
gi’ et opkog og sukker - 350 - 400 g pr l saft og evt vaniljesukker - ALDI har nogle pakker med 15 breve med 8 gram i hvert, 1 brev pr l er passende …1 del saft 3 dele vand ,yummi
kan fryses, ellers brug atamon


#2

Hvis du skulle et tilnavn, Jim, så tror jeg bare, det skulle være Mormor :hoho:


#3

bare vent…det går snart løs med ævlerne…:joy:


#4

Jeg har lige hældt råsyltet kirsebærsaft i poserne. Det tager vel et døgnstid for dem at dryppe færdig.

Mon jeg skal lave spyt-grød af resterne eller mon jeg kan bruge de nærmest safttomme kirsebær inkl sten til andet. Kan næsten ikke nænne at smide dem ud.


#5

du kan blende skidtet og gi’ det til en du gerne vil af med …stenene omdannes til cyanid/blåsyre i kroppen …nej, smid det ud, eller fjern alle stenene


#6

ja re blåsyre derfor spytgrød - holder af mit liv :wink:

Har nu bestemt lige at give det en chance for at smide det sidste saft. Så svag varme en times tid med et par liter vand til de 6 kg; mon def sp ikke kommer lidt saft ud af det?

Hvis ikke det giver noget, så må det ud :grinning:


#7

Gør fx kirsebær sten også det? :slight_smile:


#8

Det er kirsebærsten eller rettere kernen/nødden der er fyldt med blåsyre.
Ristede kirsebærsten/nød giver en meget lækker nøddesmag til din saft. Jeg kan ikke huske det præcise antal og gider ikke finde min kogebog; men det et noget med 15 sten pr kg som max

Ingen angivelse for mængden blot ‘mange’
http://www.smagforlivet.dk/materialer/smagen-af-kirsebær


#9

Nej se, Smag for Livet - det er jo os :slight_smile: Dvs. et forskningsprojekt, som er forankret hos os. Sorry, OT :ups: