MISforstå mig ikke 😁

Hej med jer.:cherry_blossom:
Jeg er ganske ny herinde. Ja faktisk har jeg lige oprettet mig. Jeg vil gerne lufte nogle tanker der har rumsteret de sidste dage.
Jeg har haft kat i 35 år og syntes selv at jeg er en fantastisk katteslave :sweat_smile:
Jeg har dog lige mistet min elskede kat for 3 måneder siden. Nu har jeg dog besluttet mig for at det er tid igen til at få en ny lille. Livet er bare sjovere med en kat i hytten :grin:
Men her kommer mit dilemma.
Hvorfor er langhårs katte uden stamtavle billigere i Jylland end på sjælland? :thinking:
Alle jer der har katte på stamtavle behøver ikke kommentere hvorfor man burde have stamtavle. Det ved jeg godt hvorfor man burde :+1:t2:
Jeg kigger og :eyes: alle vegne… men giver snart op, for jeg kommer altså ikke lige til jylland :woman_shrugging:t2::sweat_smile:
Jeg har altid adopteret korthårs katte fra Inges kattehjem men nu syntes jeg at det er på tide at kaste mig ud i noget nyt.
Mvh FlotteLotte :cherry_blossom:

2 Synes om

Det korte svar er: Fordi at der er købere til dem.

Når det drejer sig om salg af katte uden stamtavler, har der altid været nogen sælgere som prøver at tjene penge på det. Fordi de ved at deres købere ikke vil smide 8000 for en kat med stamtavle, men er ok med at smide 3000 for en der ligner lidt.

10 Synes om

Ja og desværre ofte bliver trætte af det pelsarbejde det medfølger og så ender de på internat.
Og derfor er jeg altid i sidste ende endt med at adoptere katte fra katte internater. For selvom de “bare” er nogle dejlige blandede rundkørsler/hul i hækken katte, så fortjener de lige så meget et godt liv i trygge hjem som dem med stamtavle. :slightly_smiling_face:

4 Synes om

Udbud og efterspørgsel styrer for en stor del prisen på alt - inkl. katte.

Uvidenhed om hvad det er man køber. Hvis man satte sig lidt ind i sagerne og afgørelser fra fx. Forbrugerrådet om hvad en kat uden stamtavle bør koste, så burde der i teorien ikke være købere til så høje priser for langhårede blandingskatte/huskatte - for så ville folk vide at det er overpris og lade være med at købe. Men det gør de ikke, så sælgerne kan fortsætte med at tage de høje priser. De høje priser vil ikke stoppe før forbrugeren siger stop.

Corona epidemien har sandsynligvis også været med til at puste prisen op i et meget højt leje for katte/killinger, fordi nogen er blevet helt desperate over ikke at kunne få en kat også har de bare betalt prisen uden at kigge på hvad de har fået

4 Synes om

Ja, jeg ser den ene annonce efter den anden med salg af katte med lng pels som bliver omtalt som “ren Maine coon” eller “ren Norsk skovkat” dog ikke med tavle. De koster i omegnen 4-5000kr og så er de dårligt nok vaccineret eller andet. Eller hvis der bare er en af forældrene der har lang pels så ligger de sjældent under de 3000kr. Som du skriver er det uvidenhed fordi folk ikke sætter sig ind i tingene. Men i den sidste ende er det kattene der betaler prisen.
Som du skriver har Corona’en ikke gjort der bedre.
Så i går en ganske almindelig, sød lille, hul i hækken killing til den fornemme pris af 2500kr uden nogle former for vacciner, chip, neutralisering eller andet. :astonished:
Det er fuldstændigt vanvittigt.

3 Synes om

En ting du skal være virkelig opmærksom på er hvilken blanding du bliver tilbudt.

Der findes virkelig mange Norsk Skovkat blandet med Maine Coon, det er en katastrofe der bare venter på at ske fordi det er to pelstyper der er blandet sammen.

Så lang pels er ikke bare lang pels.

Jeg vil klart anbefale dig, nu du ikke vil have en kat med stamtavle, at være meget selektiv hvilken blanding af pelstyper som du ‘går med til’.

Og en anden ting, en langhåret killing er langhåret fra lille af, det er ikke noget den pludselig bliver!! Det er også en røverhistorie som lever i bedste velgående.

Du er velkommen til at vise billeder af de mulige killinger som du finder hvis du er i tvivl om de bliver langhåret, så er vi nok herinde som kan hjælpe.

4 Synes om

Der ligger også en afgørelse fra Forbrugerstyrelsen om at HulIHækken katte ikke må koste mere end 1000 kr eller var det 800 kr. Så ja helt enig de priser der findes er ganske vanvittige.

Har du overvejet at købe fra internat? Der er de vaccineret og neutraliseret inden de flytter og så støtter du en god sag
Jeg kunne sagtens forestille mig at langhårskatte ikke altid kommer på deres www simpelthen fordi de vil blive rendt over ende. Så måske gøre det til en ugentlig opgave at besøge de tre nærmeste internater.

En anden ting du med fordel kan overveje er at overtage en avlskat, som er taget ud af avl og som skal omplaceret. De er ofte ganske unge måske blot 2-3 år og har masser af gode år i sig. Priserne for dem er typisk nogle få tusinde kroner.

3 Synes om

Er der virkelig nogen der bilder folk ind at katte bliver langhåret så lige pludselig :astonished:

Hvis det kan blive så slemt ved at blande to pelstyper, så er det måske derfor jeg ser de forskellige katteforeninger have en del af dem og altid i frygtelig dårlig stand med pelsen. :cry:

Det er egentligt ikke fordi jeg ikke vil have en med stamtavle. Mit hjerte banker bare for dem som mangler et dejligt hjem.
Min sidste kat som var en fantastisk kat, var smidt i en regnvåd papkasse med sine søskende foran Inges kattehjem. Underernæret og ikke gammel nok til at komme fra mormis.
Jeg skelner ikke imellem stamtavle eller ikke. Jeg taber bare mit hjerte når jeg står med en kat der mangler alt det gode jeg kan give. Og heldigvis må man kun have 1 kat her hvor jeg bor for med mit bløde sind ville det ende galt :sweat_smile:

Tak for tilbudet om hjælp med pels analyse. Det vil jeg benytte mig af hvis det bliver aktuelt :blush:

3 Synes om

Jeg har læst den afgørelse. Men det er der rigtig mange der ikke har, kan jeg se når jeg vimser rundt på feks. facebooks kattesider :face_with_raised_eyebrow:

Jeg har altid kun adopteret katte fra Inges kattehjem. For mig har det bare altid været naturligt at få kat derfra :slightly_smiling_face:

Tanken har strejfet mig med alvskatte. Men er bare ikke kommet videre med den. Måske jeg skal kigge nærmerepå det :+1:t2:

2 Synes om

Uden for kontekst - men har du evt. et link til den?
For det da er i min optik lige så sort som det modsatte…

Det sagt, så forstår jeg helt personligt ikke, hvorfor langhårede blandingskatte sælger bedre end korthårede - med mindre man da ligefrem elsker at være pålagt pelspleje… :wink:

1 Synes om

Lige præcis. Jeg har en veninde, som også har taget en langhåret huskat ind, som virkelig kæmper med dens pels. At folk ser en god handel i en langhåret huskat er desværre ved at være kotume. Godt at du ser dig for :slight_smile:

Blødt sind har alle os med hjerter, der banker for dyrene :slight_smile: På et internat må de bedst kunne råde dig til hvilken kat/killing, der egner sig bedst som enekat. Mine forældre hentede en killing på en gård, og den var de nødt til at finde nyt hjem til, da den ikke trivedes alene. Derfor er det - som Birgit ovenfor nævner - mange gange en god idé med en lidt ældre kat, hvor man er sikker på, at den ikke kommer til at mangle en legekammerat.

Jeg håber, at du finder den perfekte kat til dig :slight_smile:

1 Synes om

Høhø, så skulle du se DBAs opslag. Mange forlanger en formue for en blanding. Jeg synes, at det er usmageligt og udnyttelse af folk, men så længe folk vil betale en formue for en wannabe-racekat, falder prisen ikke. Til gengæld får folk ofte problemer med både pels og sind på deres dyrtanskaffede huskatte og tænker, at de ihvertfald ikke skal have en “racekat” igen :confused:

Nu prikker I jo til et en af mine kæpheste (måske sku’ jeg holde mig til dem, de bliver da i det mindste ikke forfangne… :face_with_raised_eyebrow:), men hvorfor er det lige at katte uden tavle ikke må koste noget, mens blandingshvalpe gerne må…?
Det rykker da for mig at se ikke just den alt for udbredte holdning til huskatte som brug-og-smid-væk dyr, at selv kattefolk nægter at tilskrive dem værdi.

Du lægger ord i munden på mig, Dorte - hvor skriver jeg noget som helst om hunde? :slight_smile: Mit problem er ikke, at en huskat kan koste en masse penge. Det er istedet, når folk sætter race-klistermærker på katten og på den måde vil gøre den “finere” end en huskat. Mange af mine venner har opdræt og gør en masse for at forbedre deres race og sikre sig, at killingerne er sunde og racetypiske. Så gør det mig vred og frustreret, at backyard breeders smækker samme racebetegnelse på deres blandinger, når de ikke har gjort i nærheden af det arbejde, som registrerede og omhyggelige avlere gør :slight_smile:

Lad en huskat være en dejlig huskat og en racekat være en dejlig racekat. Hvorfor blande og give køber en masse grå hår? :confused: Hvad man forlanger for den dejlige huskat, skal jeg ikke bestemme, men jeg synes, at en racekat med fuld pakke, god socialisering og livslang support fra opdrætter er alle de tusinde kroner værd, som opdrætterne forlanger for deres omhyggelige arbejde :slight_smile:

1 Synes om

Jeg kunne ikke være mere enig med dig. Man skal se sig godt for og helt klart overveje fra start af om man feks skal have en eller to. Og jeg har indtrykket af at der sidder nogen ude i de danske stuer og tænker at de skulle have overvejet noget nøjere om de nu også skulle have købte den kat med den lange pels. Desværre er det ikke alle der kan overskue det.
Men heldigvis er der rigtig mange som er klar over hvad de går ind til :heart:

1 Synes om

Ja og det er ikke mig de tjener pengene på ved at købe hos dem.
Men ak der er altid nogen der falder i fælden og derfor bliver det ved. :face_with_raised_eyebrow:

1 Synes om

Og du MISforstår mig - eller også var jeg så bonded med min kæphest, at jeg ikke formulerede mig klart… :wink:
Sammenligningen kat/hund var helt generel - det er jo en kendsgerning at blandingshvalpe sælges til priser der ikke langt fra prisen på tavle-hvalpe, mens der er et åbenlyst gap mellem blandingskatte- og tavlekattepriser, hvis forbrugerstyrelsen seriøst mener en blandingskat ikke må koste over 1K…

Kæpheste er fint at have, men nogle meninger bliver til tider lidt skarpe i kanten, når man er passioneret :wink:
Hunde ved jeg ikke en disse om, men det undrer mig ikke, at blandingshunde koster en formue. Ja, det er min mening, at en tilfældig huskat (her menes staldkat uden socialisering, dyrlæge mm.) ikke skal koste så meget som en racekat - se tidligere argumentation for avlsarbejde, og det står jeg ved :slight_smile: I stedet er jeg stor fan af internatskatte, som kommer med fuld pakke og socialisering :slight_smile:

1 Synes om

Citerer lige lidt tilfældigt :see_no_evil:

For min skyld må folk gerne tage kassen for en huskat/rundkørsel, hvis folk gider betale. Problemet er, som Pernille skriver, at de har set med at påstå, den er en/flere racer. Og tit også, at det man sparer er stamtavlen, som om den koster et par tusinde.

Jeg har så også et problem med opdrættere/avlere med racerene dyr (og også dem med blandinger), hvor de avler videre på problemer og mener, det bare er sådan racen er :dokdok:

Kan også sagtens se din pointe med, hvorfor en huskat dog ikke må koste over 1000 kr. Især tænker jeg hvis nu den er snippet osv, så får folk jo ikke engang den udgift ind.

3 Synes om

På DBA har man jo længe kunne krydse af ved samtavle, den er nu udvidet til teksten. “Jeg bekræfter at der medfølger stamtavle”
har været inde og kigge i dag, nu er de så frække at tilføje den tekst til blandinger mellem Mor Exotic far nvid Ragdoll :blegne:

Personlig syntes jeg heller ikke det er i orden at tage de svimlende priser for blandingshunde, men igen når køber er dumme nok.