Når en kat skal på laaang køretur, men er bange for det

Læste lige tråden nedenfor ang. forskellige midler, som kan bruges til katte som er stressede…
Jeg skal jo flytte med Pjevs nu her på næste mandag, og hun er yderst bange for at køre i bil.
Vi skal bare fra Mors til Hornsyld (ved Horsens) så det er 2,5 timer, og vi skal ind og have frokost på vejen…
Jeg har købt Felliway, som jeg sætter op i lejligheden på lørdag, inden vi kører, men det hjælper hende jo ikke ligefrem i bilen…

Hvad ville Jeres forslag være? For sidste tur (25 min.) der fik af vide et par gange eller flere, at det ikke passede hende at være passager :tihi:

Jeg vil jo gerne gøre det hele så nænsomt som muligt, dog vil jeg gerne undgå at skulle dope hende!

Jeg synes nogle gange det hjælper at lægge noget over kassen - et tæppe eller lignende, så der bliver mørkt, hvis katten er meget urolig. Og prøv at lade være med at svare og ynke hende, når hun miauer. Bare tal normalt og roligt med hinanden i bilen - altså i mennesker. Du kan også få Feliway på sprayflaske og evt. pifte lidt i kassen.

(Velkommen til Hornsyld-området :slight_smile: Jeg bor 7 km. derfra)

Vi takker for velkomsten :thumbup:

Jeg har købt en transport taske. Den har fast bund, og kan bruges som kurv. Har haft den stående på gulvet i over en måned nu. Hun har skam gnedet sig op ad den, men op i den skal hun ikke… Dog tog jeg plys betrækket ud, så der var to kurve, for vi troede ikke, at hun kunne være i kurven med betrækket i… Et par dage efter ligger Pjevs så i kurven… Af Plys :doh: Så hun kunne godt være i den! Har nu lagt dem sammen igen, og nu gider hun så ikke ligger der mere… Men hun kan da se, at den er hendes (hvid plys, sort kat…) så håber det kan give lidt tryghed!

Jeg har netop i dag transporteret en kat over en strækning på 21/2 time - og sjovt nok tænkte jeg på dig undervejs, Malene :slight_smile:

Magic, som min kat hedder, vrælede hele vejen over Fyn, men på den anden side af Lillebælt faldt han mere til ro med kun sporadiske udfald, der ikke varede så længe. Både han og jeg overlevede :cool2:

Han er godt nok ikke helt stolt ved situationen lige nu, for vi er et fremmed sted med fremmede mennesker. Men køreturen er jeg sikker på, han for længst har lagt bag sig.

Hvis Pjevs virkelig ikke bryder sig om at køre i bil, tror jeg ikke, der er meget, du kan gøre ved det. Jo, måske kan et klæde (noget let og luftigt - ellers bliver det for varmt!) over transportkassen og andre af de råd, du har fået, hjælpe lidt, men hun vil højst sandsynligt stadig beklage sig.

Så jeg tror i virkeligheden du har mere brug for at overbevise dig selv om, at det er okay, at hun klager sig. At du ikke er ond ved hende, og at hun ikke tager skade af det. Det er jo en engangsforeteelse og ikke noget, du har tænkt dig at udsætte hende for regelmæssigt.

Jeg kunne godt abstrahere fra Magics jammer, selv om jeg havde frygtet det lidt på forhånd. Nogle gange kan man også gøre sig alt for mange bekymringer på forhånd. Siger jeg, fordi det er noget, jeg har specialiseret mig i :høhø:

Men den her frokost undervejs - hvad gør I med hende der?

Ej hvor sjovt Galath! :smiley:

Ja, jeg er forberedt på, at hun vil jamre, klage og evt. vræle… Men sidste tur var jo heller ikke ligefrem vildt fed… Men tror mere det var selve besøget hun var påvirket af bagefter, og at det nok mere var grunden til, at hun på ingen måde ville snakke med mig (men hun var også stadig mærket af narkosen!).
Det jeg bekymre mig mest over, er nok også om det vil påvirke hendes opfattelse af hendes nye hjem?! Det ville være super ærgerligt, da det jo er vores nye hjem!
Men hendes kradsetræ bliver samlet, så det er klar til om mandagen!
Men jeg ved ikke, hvor lang tid, jeg skal lade hende være alene ude på badeværelset? Det er er ikke en specielt stor lejlighed, så det bliver svært at lade hende udforske den rum for rum, for der er kun 3…
Nogle steder står der, at de skal have mange timer alene, måske endda et døgn, andre lader dem udforske lejligheden med det samme… Pjevs HADER lukkede døre, og har lært at jamre hun, så bliver der lukket op til sidst, gad vide hvem der har lært hende det? :gruble:
Så tror ikke hun synes en lukket dør, alene med kattebakken, mad, vand og transport tasken fra helvede, er sagen efter 2 1/2 time i et larmende skrog, som bevæger sig… Men har zero erfaring med at flytte katte!

Ang. frokostpausen, ja så har min hjerne ikke gennemtænkt lige præcis det… :dokdok: Så er ret lost! Altså mulighed 1 er, at hun kommer med ind, hvilket nok ikke er den fedeste løsning! Mulighed 2 er, at hun bliver i bilen med vinduerne let åbne, og så at hun kommer ned i bunden af bilen, så der er mere mørk (det er en minibus, så hun er stadig hævet et stykke over vejen…) og så kan hun heller ikke kigge ud. Jeg tager et lille tæppe med, til at ligge over, ved dog ikke, hvad slags, som er bedst?!
Men har I et bedre foreslag, så er jeg lutter øre :slight_smile:

Køb nogle Zylkene kapsler og giv hende indholdet af en hver dag i hendes vådfoder allerede fra på mandag. Den dag I skal flytte giver du hende indholdet af to kapsler i hendes mad, inden I tager afsted. Læg et let klæde over transport tasken så hun ikke kan se ud. Hun skal selvfølgelig kunne trække vejret. Zylkene kan købes hos dyrlægen.

Hvis Pjevs skal være i bilen, mens I spiser frokost, så sørg for at bilen står i skyggen og lad evt. et vindue stå lidt åbent, hvis det er solskin den dag. Hun kan dø af varme i bilen, så hold godt øje med hende.

Er Zyklene ikke sederene?!

Ville også sørge for åbne vinduer og god skygge! Ved selv hvor dårligt jeg får det af en varm bil, sådan noget skal Pjevs ikke opleve!!! Heldigvis er der aircondition, så vi kan køle bunden af bilen ned, så det bliver mere behageligt! Og så kan jeg lige tjekke hende hvert kvarter!

Min erfaring med katte i bilen er at turen til dyrlægen der vræles der fordi: bilen tit skifter fart og gear. Turen fra kbh til Fyn som de har taget nogle gange: ikke en lyd på hele mortorvejen= samme konstante fart, ingen start/stop

Mine gider ikke køre bil hvor der sker forandringer i farten men ellers er de faktisk ganske tavse på turen

Du må nok bare se an hvordan det udvikler sig :slight_smile: Det er så forskelligt, hvordan katte reagerer på forandring. Hvis hun hurtigt begynder at gå rundt og undersøger badeværelset, ville jeg ikke tøve med også at lade hende gå på opdagelse i resten af lejligheden. Men hvis hun virker trykket og gemmer sig, er det måske en god idé at give hende lidt ro i et enkelt rum det første døgn. Men jeg synes ikke, hun skal være alene. Tror aldrig jeg har hørt det råd før. Jeg er sikker på, at mine katte ville finde det beroligende at vide, jeg er der :slight_smile:

Det var ment som, at jeg skulle give hende ro derinde, og komme ind og være der engang imellem, så hun ved, at jeg er der, men også giver hende tid til at finde ro…!

Jeg er flyttet nogle gange de sidste år: 1 værelse færdigt med kattens ting. Kattetransport sættes ind i det værelse, dør lukkes indefra. Kattetransport lukkes op. blive der lidt til kat har fundet ro. Om den så løber under et møbel så lad den være. der er jo alt hvad den behøver i det værelse

Når kat så i løbet af 1-2 døgn er fortrolig med det rum så åbnes døren til resten af lejligheden

Og er det en 1værelses så ind i selve værelset og lad kat være det sidste som kommer ind når der ikke skal flyttes flere ting ind og ud af dørene

eller: ordne badeværelse og sæt kat der med lukket dør, og flyt ind. GÅ IKKE på badeværelse!
når ting er kommet ind og yderdør lukket så åbn til badeværelse og lad kat udforske i fred og ro

Jeg ville give katten zylkene (lavet af mælkeprotein) eller RC calm foderet i en periode.

Jeg ville ikke lade katten være i bilen hvis det er varmt - de åbne vinduer hjælper ikke nødvendigvis meget: How Hot Does it Get in a Parked Car Dr Ernie Ward - YouTube

Vi kører jævnligt langt med kattene, og spiser vi undervejs er det takeaway i bilen. Kattene plejer faktisk at kunne lide pausen. Vi har en kat sommnogen gange er lidt uroligt, men efter en 10-15 min pause, så falder hun helt til ro.

Altså jeg har nok en mærkelig kat. Men når jeg har Sigga med nye steder hen, sætter jeg bare transportkassen på gulvet og åbner. Og så kommer hun ud med det samme og og undersøger det nye sted. I et stort hus lukker jeg dørene til nogle værelser, så hun ikke skal forholde sig til alt for meget. Og så er jeg der bare sammen med hende, indtl hun er faldet nok til til at lægge sig et sted. Det plejer max at tage en time.

Så jeg tænker, at det jo kommer meget an på, hvordan pjevs tager det. Og du kender hende jo bedst. Så jeg synes du skal lytte til rådene - og så i øvrigt brug dit kendskab til Pjevs til at finde ud af, hvad hun har brug for.

[QUOTE=PjevseMalene;1178423]Er Zyklene ikke sederene?!

Ville også sørge for åbne vinduer og god skygge! Ved selv hvor dårligt jeg får det af en varm bil, sådan noget skal Pjevs ikke opleve!!! Heldigvis er der aircondition, så vi kan køle bunden af bilen ned, så det bliver mere behageligt! Og så kan jeg lige tjekke hende hvert kvarter![/QUOTE]

Jeg er ikke helt klar over hvad du mener, i øverste sætning.

Men jeg kan fortælle at Zylkene er lavet af råmælk og virker beroligende på nervøse katte.

RC calm er en tørkost hvor samme middel er tilsat, og så må katten ikke få andet at spise, ellers virker det ikke tilstrækkeligt.

Men når det kun er en kort periode hun skal have det, ville jeg bruge Zylkene. Det er til at få fat i og ret nemt at dosere, som man selv synes der er behov for.

Jeg mener, om det ikke sløver hende meget?! Fandt lige ordet, som var fuldstændig væk, da jeg skrev den sætning :ups:

Mht. frokostpausen, så var det min kontaktperson, som rigtig gerne ville gøre noget specielt ud af vores sidste køretur… Men vil foreslå hende, at vi køber det med, og spiser det i min lejlighed. Og så holder vi et par tisse-pauser i løbet af turen!

Min lejlighed er helt klar, når vi kommer (håber rigtig meget på, at pedellen har nået at hamre det op på væggen, som skal op!) så vi skulle have fin ro, når vi ankommer, og der vil ikke blive trampet og larmet en forfærdelig masse den dag!

Jeg laver et skilt til mig ydersiden og indersiden af min dør, hvor der står noget med “husk at lukke døren, jeg har kat”

Jeg ved hvad det er du spørger om :slight_smile: Og svaret er at nej, det er ikke sederende (bedøvende) - det tager blot spidsen af nerverne, men uden at påvirke katten fysisk som et rigtigt bedøvende / beroligende middel gør (diazepam præparater fx.) - de sidste virker efter hensigten, men med en del bivirkninger. Dem slipper man for ved at bruge Zylkene eller Serene-Um
VH
Susanne

[QUOTE=PjevseMalene;1178453]Jeg mener, om det ikke sløver hende meget?! Fandt lige ordet, som var fuldstændig væk, da jeg skrev den sætning :ups:

Mht. frokostpausen, så var det min kontaktperson, som rigtig gerne ville gøre noget specielt ud af vores sidste køretur… Men vil foreslå hende, at vi køber det med, og spiser det i min lejlighed. Og så holder vi et par tisse-pauser i løbet af turen!

Min lejlighed er helt klar, når vi kommer (håber rigtig meget på, at pedellen har nået at hamre det op på væggen, som skal op!) så vi skulle have fin ro, når vi ankommer, og der vil ikke blive trampet og larmet en forfærdelig masse den dag!

Jeg laver et skilt til mig ydersiden og indersiden af min dør, hvor der står noget med “husk at lukke døren, jeg har kat”[/QUOTE]

Ok, det var ikke lige et ord jeg kendte:), fantastisk, hvad man dog kan lære her på KG:høhø:. Rigtig god ide med skiltet på døren, synes jeg.

[QUOTE=Susanne W;1178454]Jeg ved hvad det er du spørger om :slight_smile: Og svaret er at nej, det er ikke sederende (bedøvende) - det tager blot spidsen af nerverne, men uden at påvirke katten fysisk som et rigtigt bedøvende / beroligende middel gør (diazepam præparater fx.) - de sidste virker efter hensigten, men med en del bivirkninger. Dem slipper man for ved at bruge Zylkene eller Serene-Um
VH
Susanne[/QUOTE]

Enig Susanne :).

Ja, min Burmeser Oline er blevet udsat for lidt af hvert, og har" overlevet" Oline brød sig ikke om at køre bil, men når hun sad i sin kasse med overtræk og i sikkerhedsele på forsædet og åbent ind til mig var det OK !
Jeg bor på Sjælland og har hele fam i Jyll , så der har været mange begivenheder + udsillinger i Jyll. hvor Oline måtte/skulle med,-- . Jeg har altid prøvet, at tilgodese min kats behov, :?
med Tisse bakke ,aldrig brugt og luftning i sele ( ikke ,- nogen succes! ):? men flere stop på turen hvor vi “snakkede” sammen:-) gav tryged ikke mindst hos mig:-) ! Altså, jeg tror,at succes med transport, beror på egen tro:-( og kattens tyghed :thumbup:

Cats og Conni