Nordkystens Dyrehospital v/dyrlæge Mogens Hansen - kender du stedet?

Jeg har modtaget denne beskrivelse af Nordkystens Dyrehospital, som lyder ganske fortryllende:pote: Men ved dyrlæge Mogens Hansen noget om katte:?:gruble:

Usædvanligt dyrehospital med buddhistisk indretning

Et besøg hos dyrlægen kan virke stressende på både dyr og ejer. Derfor er det nye dyrehospital i Nordsjælland blevet indrettet efter buddhistisk mønster i kombination med malerier, pejs, sorg-rum
og mindelund. En opbygning, der næppe findes magen til i Danmark eller i udlandet.

At træde ind i Nordkystens Dyrehospital i Helsingør er som at besøge et velværecenter. Et imponerende, buddhistisk relief med indbygget vandfald tager imod klienterne i et stort åbent rum, hvor interiøret er udført i materialer, der nærmest leder tanken hen på colonial style, og hvor alle vægge er udsmykket med malerier og skilderier.

I midten findes den åbne reception, der tillige fungerer som en ganske almindelig “købmandsbutik”, idet hospitalet også tilbyder et hav af dyreprodukter. I den ene ende af lokalet findes ventepladser, der er udført som små, separate båse med plads til både klienten og hunden. I den anden ende er opført en lille stue til katte-ejere, som her kan sidde i lænestol eller slænge sig i rokoko-sofaen, mens ilden knitrer i pejsen, og lyset fra lysekronen danner et beroligende skær.

Mindelund
Et lille afsnit af lokalet er forbeholdt noget så usædvanligt som en mindelund. Her kan familien tænde et lys, sætte det ned i sandet og lade tankerne dvæle ved det mistede kæledyr. Og børnene kan lave en tegning af dyret på en natursten eller skrive et lille farvelbrev. Freden og harmonien brydes kun af det rislende vand, der udspringer fra endnu et karakteristisk, buddhistisk monument, der danner rammen om mindelunden.

Den usædvanlige indretning stopper ikke her. For dyrlæge Mogens Hansen har valgt at føre trygheden og nærværet helt ind til konsultationslokalerne. Hvem har eksempelvis før oplevet et konsultationslokale kun forbeholdt katte-ejere, og hvor udsmykningen emner af kattefigurer og kattebilleder? Og ditto i hunde-konsultationen – for ikke at nævne den, der er forbeholdt fugle, skildpadder og krybdyr.

Sørgerum
Alle har vist prøvet at få aflivet sit kæledyr i kolde og kliniske omgivelser opbygget af fliser og stål. Sådan foregår det slet ikke på Nordkystens Dyrehospital. Her aflives dyr i et værelse, der nærmest minder om stuen derhjemme. Først taler dyrlægen med klienten, og når tiden er inde, aflives kæledyret, mens det ligger på sofaen eller hos ejeren. Og efterfølgende kan klienten her sidde alene og tage afsked med stille musik i baggrunden.

  • Der er meget alvorlige følelser med, når et dyr skal aflives. Selv for en erfaren dyrlæge som mig er det umuligt ikke at blive påvirket af den oprigtige sorg, som præger situationen. Det er meget privat og intimt, og vi mener, at både familien og dyret har krav på at have al nødvendig tid imens og bagefter i uforstyrrethed, siger Mogens Hansen.

At det blev den buddhistiske stil, der flyttede ind på Nordkystens Dyrehospital, har sin helt egen historie:

  • Jeg har i mange år været involveret i projekter for gadehunde i Thailand og i tibetanske områder i Indien og har rejst meget derude og på den måde taget mere end et strejf af kulturen og den buddhistiske etik med hjem. Ikke for at skabe et “religiøst” dyrehospital, men ganske enkelt fordi det buddhistiske er en livsstil, der har med harmoni og varme at gøre. Og den har jeg i mange år drømt om at overføre til mit hospital – og nu er den gået i opfyldelse, fortæller Mogens Hansen.

Tryghed og nærvær

  • er hele filosofien bag dyrehospitalet. Således får klienterne dagen efter behandling en personlig opringning, der arrangeres hvalpe- og hundeaftener, der er også en slankeklub, foredragsaftener og andre arrangementer som eksempelvis gratis hundetræning, der gives ernæringsmæssig rådgivning – og så får alle kæledyrene naturligvis både en jule- og fødselsdagshilsen, hvor man efterfølgende kan afhente en gave. Det hele med det formål at give klienterne tryghed, nærhed, viden og uddannelse.

Yderligere informationer fås hos dyrlæge Mogens Hansen på 49 20 30 16.
[email protected] www.nordkystensdyrehospital.dk

Min tanke er, at når noget er for godt til at være sandt, så er det som regel… Men det lyder godt nok fantastisk! Hvis det ikke var fordi jeg boede så langt væk ville jeg da helt klart give ham et besøg med en mindre ting, måske en lille tandrensning, bare for at se ham an og få en fornemmelse af hvordan han er med dyrene.

Jeg har selv netop skiftet fra generisk træls dyrelæge der intet ved om katte til en dyrelæge ved navn Pia Bisgaard som er desideret kattelæge. Man får STRAKS fornemmelsen at hun ved hvad hun laver og hun virkelig elsker katte.

Et godt eksempel er den vaccination vores mindste fik for et par uger siden. Den trælse dyrelæge fra Gistrup Dyreklinik’s teknik, er mildest talt at gribe katten og hamre en nål i nakken af kræet! Hyl og hvin fra katten og kommentaren “Sikke dog som han kan, hans stemmebånd fejler da ikke noget!” - Havde lyst til at gribe ham i nakkeskindet og give ham samme omgang… :frowning:

Men da vi så kommer til Pia, så snakker hun med Nova, beroliger ham, giver ham en godbid eller to, nusser ham til han ligefrem spinder og prøver så at luske nålen i ham, men NEJ! Det ville Nova bare IKKE! Så istedet for at udnytte magt, så løfter Pia ham bare forsigtigt over i vindueskarmen hvor vinduet står på klem; straks snuser Nova til den friske luft og er fuldt optaget. Bim bam busse, så var den vaccination ovre uden så meget som et piv! Og så fik man enda et tørret kaninøre med i handlen :smiley: Fantastisk.

Jeg ville, hvis jeg var dig, give ham et besøg. Om end så ikke for at se udsmykningen, haha :smiley:

/Rasmus

Der er kun en måde at finde ud af det på, besøge stedet og få snakket med ham om hvor stor hans viden af hunde vs katte, måske han har en ansat som ved mere katte end han gør :slight_smile:

jeg kender ham perifært - vi har brugt ham nogle gange til mine forældres hunde…

han er venlig, tiltalende og jeg har ikke hørt andet om ham end at han er en udmærket dyrlæge . omend meget dyr

Det er “min” dyrlæge. OG i mine øjne er han guld værd.

Jeg har altid brugt ham, og jeg har altid følt mig tryg. Han kan sit kram og elsker dyr, tager også 1 gang årligt til Indien og hjælper herreløse hunde.
Selve dyreklinikken er så flot, og super opdelt i venterummet. Man føler sig meget velkommen og bliver taget super godt imod. Han er lidt dyr, men til gengæld ved man, at man får en god behandling og det samme gør ens dyr. Han har en anden dyrlæge tilknyttet også, som hedder Beth, og hun er også super dygtig og sød.

Alt i alt, er jeg MEGET tilfreds.

Det lyder spændende :slight_smile: jeg kender ham ikke, jeg har lidt kendskab til Beth Fledelius, hun er meget vellidt af krybdyrsejere