Nysgerrig - Kurilian Bobtails

Nu så jeg i en anden tråd @Jeanette dejlige bobber og blev nysgerrig omkring racen. Jeg har læst lidt op på dem og de lyder jo aldeles fantastiske og ser ditto skønne ud. Jeg er især ret vild med langhårsbobben. Men altså, generelt har jeg en svaghed for de langhårede katte :wink:

Hvordan er det at leve med Kurilian Bobtails? Når jeg læser om racen, virker den til at være en mentalt robust kat, der kan omstille sig hurtigt og derfor kan tages med på ferie? Er det jeres oplevelse? Jeg leder jo netop efter en kat, som vi kan tage med til det jydske på weekendbesøg.

Jeg studser over at det er en snakkende kat, men ikke i kategori med siameseren? At den snakker er ikke så meget et issue for mig, Det er mere lydniveauet, som kunne være en stopklods for mig. Og jeg synes godt nok at det er svært at finde en video af en talende KB, så jeg kan danne mig et indtryk. Er der monstro nogen, der har lyst til at dele en video af deres KB? Jeg er vant til coons hvis det kan hjælpe til sammenligning.

Jeg har fundet en opdrætter i Hvidovre Miciomicio, som jeg vil tage kontakt til angående et besøg. Er der andre i nærheden af København? Jeg var inde på Silkycatz hjemmeside, men den er under ombygning, så der er ikke meget at se. Har hun stadig opdræt?

Alt i alt må jeg konkludere, at mit håb om at finde en sød internatmis på 1½-2 år, der passer ind som alene mis i en lejlighed, elsker børn og robust nok til at tage med på rundtur i det danske land, ikke lige venter på os lige nu. Så jeg er begyndt at kigge på omplaceringskatte fra opdræt, der måske kan passe ind herhjemme. Vi er nogle hyggegøjsere herhjemme og er meget hjemme, men vil nyde at kunne tage vores kat med, når vi skal nogen steder. Og jeg har en dreng, som glæder sig til at lave aktivitetslegetøj til en mis, lege med den og ikke mindst slænge sig i sofaen med en ulden klump på skødet. Han finder youtube videoklip om alskens katterelateret. :smile: Og så er der mig, der savner at have kat noget så vildt efter min mor flyttede og ikke længere har coons.
Så er det godt, at jeg kan læse med herinde, og beundre de mange skønheder :heart:

Nå ja, jeg regner med at tage på udstillingen i Albertslund i weekenden, med mindre vi stadig har syg dreng. Kommer der nogen herinde fra derud?

3 Synes om

jeg har siameser og bobtail

mine bobtail siger minimalt, men de kan da svare hvis man spørger dem om noget… men de larmer på ingen måde
prøv at find jeanette trillingsgaard på facebook for hun har MANGE film med dem @Jeanette

2 Synes om

Sig det til min bettefis :joy:
Han er meget vokal og er meget højlydt.

1 Synes om

Jeg kender ikke så mange bobtails derhjemme, men dem jeg har mødt har nok været ligeså eller lidt mindre snakkende end de maine coons vi har haft, det er nok på niveau med vores européer som gerne fører samtale med os, men som ikke går og snakker “for sig selv” :hoho:

Jeg så forresten lige en bobtail dame til omplacering forleden dag herinde: Redirecting... :slight_smile:

2 Synes om

jeg har efterhånden oplevet ret så mange bobtails på helt slap linie , og det er en bare en så lækker katterace og den er yderst smuk, især den langhårede bobtail er vild med. og eneste grund til at vi ikke har en bobtail i huset er den mgl hale, el dvs hale har den jo, den er bare yderst kort og det kan jeg bare ikke med.
jeg har oplevet både meget snakkende bobtails og nogle der slet intet siger.
som andre skriver er jeanette trillingsgård nok hende man skal have fat på , hun har nu og da bobtails som har et par år bag sig som søger nyt hjem og katte derfra er nok nogle af de mest socialiseret du finder ellers er der osse dk pumelles som osse er en supergod opdrætter

2 Synes om

Julie fra Silky Katz har i hvert fald stadigvæk sit birma opdræt… ved ikke med bobberne. Men hun har også skønne katte. Har også mødt et par af Jeannettes katte… også meget skønne :slight_smile:

Hun har da også haft en profil her tidligere, men ved ikke om hun har været på endnu på det nye KG… :gruble:

2 Synes om

:paw_prints:

Jeg er venner med Julie Silkycats på FB og jeg ved, at hun opdrætter KB :blush:

For hun har lige haft det skønneste kuld – måske er der stadig nogle til salg :blush:

1 Synes om

Kom endelig til Albertslund i weekenden, jeg er der begge dage med 2 Kurileans, Danmarks ældste og en af de yngste :smiley:
Jeg har opdrættet Kurileans i snart 10 år, kun langhår, men jeg har ikke nogen killinger el. voksne til salg lige pt. Miciomicio opdrætter ikke længere, men på udstillingen kommer Birgitte som også opdrætter Kurileans måske har hun nogen til salg.
Og ellers har Poul en til salg, som Eva har linket til.

Det er helt klart en robust kat, og nem, og ja du kan sagtens tage den med på ferie.
Jeg synes ikke at mine katte snakker så meget, og mener fint at de kan sammenlignes med coonerne.
Men lad os endelig snakkes ved i weekenden :slight_smile:

1 Synes om

Det er nok lidt misvisende at vi skriver den er snakkende og nævner siameseren, for min erfaring er at de to slet ikke kan sammenlignes.
En bobtail kan godt snakke mens den leger, men jeg syntes det er mere en sammentale vi har med den, så hvor snakkende en kat du ønsker, kommer helt an på hvor meget du selv lære den.
Vi oplever at KB ikke miaver som andre katte, men nærmest som en hæs pippen, der er dog undtagelser og nogle der er mere gennemtrængende.

Kigger du efter voksne, skal du vælge en af dem der har været udstillet og har kunne lide at være med på tur, ellers bliver du skuffet. indrømmer nok jeg vil anbefale dig at få en killing eller ungdyr.
hvad der er af killinger på Sjælland ved jeg ikke, men vi har pt 3 der mangler nyt hjem, de to af dem kan man tage med over alt, det er en langhåret og en korthåret.

1 Synes om

Tusinde tak for svar allesammen. Jeg kommer lige tilbage senere i aften, når ham den småsyge er lagt i seng, og følger op på alle jeres kommentarer. Tak!

1 Synes om

De flest opdrætter i DK og Norge kan du finde her

1 Synes om

Det er lige præcis det med at gå rundt og “snakke for sig selv” og i et højt og insisterende tonefald, jeg står af på. Det vil streeeeeesse mig to no end :laughing: Almindelig snak med “lille stemme” som jeg siger til min tween, er jo kun hyggeligt.

Hvor er hun fin :heart_eyes: Meget fin endda. Hende må jeg lige se nærmere på. Tak!

Jamen jeg håber på at kunne komme afsted een af dagene. Det afhænger som sagt af, hvordan min dreng har det. Men ellers må jeg se om jeg selv kan liste mig afsted. Mon ikke.
Jeg tager fat i dig (og Birgitte), hvis jeg kommer derud! Tak :smile:

Og nu dukker der forslag op til, hvordan jeg citerer flere på een gang. Beklager de mange enkelte indlæg. Jeg kan godt se, at det virker lidt rodet i stedet for et enkelt indlæg med svar til de enkelte. Hmm. Må jeg lige hitte ud af til næste gang.

Ja, det var lige præcist det med siameseren, jeg studsede over. For der har jeg jo fået indtryk af herinde, at det er en race, der kan snakke meget. Jeg er meget nysgerrig efter at høre KB´s stemme, især når du skriver, at den ikke miaver men mere pipper? Har du evt. en video jeg kan se/høre?

Ifh til at skulle vælge en killing eller ungdyr fremfor voksen, så har vi valgt det sidste fordi vi kun må have en kat. Derfor vil jeg gerne gøre mit til at få en kat, der kan trives alene i vores selskab. Og hvor meget vi end er på og hjemme, så synes jeg det vil være synd for en killing (og os), hvis den skal være alene uden en legekammerat. Også fordi den skal være inde i en lejlighed uden udeadgang. Jeg vil allerhelst finde en voksen kat på et par år, der hviler i sig selv og tager tingene som de kommer. God idé mhs til at prøve at finde en tidligere udstillingskat. Det vil jeg have i mente.

Nu er de killinger du flashede tidligere mega bedårende. Jeg var et smut forbi din FB side og så dem lege sammen. :heart_eyes:

Vi er at finde på udstillingen i dag vi står i række H

Jeg snakkede med Sussie i lørdags, og ja hun lukker ned pga helbredet, af de 3 katte hun har beholder hun kun hankastraten,
Jeg vil klart anbefale hende et besøg og se om en af de to piger skulle være noget for dig De to piger er af eget avl en ungkat og en voksen.
Fiona, som er født d. 11. juni 2017 hun er sort blotched tabby
Coco som er født d. 7. april 2015, hun er sort tortie spotted

håber din drenge er blevet rask :slight_smile:

1 Synes om

Prøv at se denne video, det er Kiksen, han snakkede meget

Hold da op, det fik Alvin til at vælte rundt for at finde ud af hvor katten var. Emina var som for det meste, ret ligeglad. :grin:

1 Synes om