Øjeinfektion

Et problem jeg ikke har haft de sidste 10 er øjeinfektioner.

Ak ja, så brød det ud på en solist killing. Både dyrlægen og jeg var enige om det lignede Clamydia. Lidt betændelse og hævede svampelignede slimhinder i det nedre øjelåg. Ikke en sværtnngrebt killing. Jeg sagde ja til en øjeprofil.

Svaret på PCR testene kom på mail:
Clamydia: negativ
Herpes: negativ
Mycoplasma Felis: positiv

Hold da op det fik mig op at “ringe” - Mycoplasma, i øjet, nej nu kunne det være nok. Hvordan kunne en blodparasit komme i øjet. Jeg havde gang i tankerne og hold da op, skulle nu alle testes og hvad der skulle ske med de positive, og …

Jeg ringer i klinikkens telefontid og for liret al min forvirring af mig, næsten. Dyrlægen stopper mig og siger, tag det nu roligt, det er ikke blodparasitten der giver anæmi: Mycoplasma Haemofelis. Nå ja, det kunne jeg jo godt se når det blev forklaret at der var “Haemo” til forskel.

Den ligner Clamydia på en prik, der behandles med Kloramfenekol og Ronaxan i 10 dage (antibiotika da det kan give luftvejsproblemer) - den laver ikke sår som Herpes.

Sidste behandligsdag idag - ser perfekt ud.

Gad vide hvor mange der fejlagtigt bliver diagnosticeret med Clamydia og det faktisk er Mycoplasma Felis?

Ikke at jeg har meget forstand på det så jeg stiller bare et nyt spørgsmål

Hvad er foreskellen i behandlingen af de to sygdomme?

Fejldiagnose kan sikkert ske nogle af de steder hvor der ikke bliver taget test, noget jeg altid foreslår folk at gøre istedet for at behandle i blinde.
Marina

Man sparer katten for fire ugers helvede med Ronaxan :slight_smile:

Marina

Den er stort set ens - men der anbefales anden øjesalve til Mycoplasma Felis samt antibiotika til evt. sekundære følgevirkninger.
Jeg ved godt at der også foreskrives antibiotika til Clamydia, men tror ikke det håndhæves medmindre det er et kraftig udbrud og der er testet positiv

Clamycia kræver behandling i mindst fire til seks uger da den ligesom herpes sidder godt gemt i cellerne men kan heldigvis behandles. Men det er en langvarig omgang og Ronaxan smager rigtig grimt.

Marina

En anden ting er at Ronaxan (Doxycyklin) kan ætse - så gi’ altid katten masser af vand bagefter med en engangssprøjte

Præcis, eller endnu bedre zoolac. Det skal også gives i forbindelse med mad da det er hårdt ved maven.

Marina