Oksespidsbryst? Hjælp søges

Hej madglade kattegale :thumbup:

Jeg har fået købt ca 1 kg oksespidsbryst i dag, men jeg aner faktisk ikke hvordan jeg skal tilberede det så det bliver bedst. :tihi:

Af ingredienser har jeg umiddelbart frisk rosemarin og timian, hvidløg, alm løg, rødløg og forårsløg og rødvin.
Jeg har også indkøbt gulerødder, pastinak og rødbeder som jeg havde tænkt mig at bage i ovnen.

Jeg vil også lave nogle hasselbagte kartofler til.

Og servere det hele med en rødvins-løg-sovs…

Så, tilbehøret har jeg egentlig styr på.
Men hvad er dit bud på en lækker tilberedning af oksespidsbryst? :tak:

Jeg ville kaste det i grillen :slight_smile:
110 grader i mindst 10 timer. Så bliver det mørt og lækkert.

NB - hvor kommer de der hasler ind i forbindelse med kartofler?
Tilberedningen hedder Hasselbach - opkaldt efter den svenske kok der fandt på metoden :smiley:
Og det er en af mine favoritter. Det og så alm bagekartofler - UMMM!!

[quote=PiaR;452971]Jeg ville kaste det i grillen :slight_smile:
110 grader i mindst 10 timer. Så bliver det mørt og lækkert.

NB - hvor kommer de der hasler ind i forbindelse med kartofler?
Tilberedningen hedder Hasselbach - opkaldt efter den svenske kok der fandt på metoden :smiley:
Og det er en af mine favoritter. Det og så alm bagekartofler - UMMM!![/quote]

I grillen? I ovnen? :øhmm:

Haha, my bad. Ikke just noget jeg går og tænker over dog :ups:
Jeg eeelsker Hasselbach kartofler :savle:

Oksespidsbryst er faktisk et af de dårlige stykker på dyret… Man plejer derfor at koge det, for at undgå at det blive sejt… Grill eller stegning er et no-go, med mindre da man har et ualmindeligt godt gebis! :slight_smile:

Server evt med en god peberrodssauce, kogte kartofler, bagt selleri og bagt gulerod…
(retten er en såkaldt “hvid ret” - vin bør derfor være en god rose fremfor en kraftig rødvin… )

Kogevandet giver for øvrigt en fabelagtig god bund for suppe eller fond…

[quote=Ann K;452989] Grill eller stegning er et no-go, med mindre da man har et ualmindeligt godt gebis! :slight_smile:
[/quote]

Vrøvl - det er i den grad god til grill :slight_smile:
Når bare man er varsom med det, og griller det low’n’slow.

Her er Det Danske BBQ-landsholds opskrift på brisket

Ja, Pia… hvis man har TID, så kan det grilles… men hvem har det? :slight_smile:

Det passer jo sig selv natten over :stuck_out_tongue:

Jeg har altid kogt oksespidsbryst (meget lav varme i et par timer), men det lyder spændende at grille det. Det vil jeg prøve en gang. :slight_smile:

Oksespidsbryst vil da være perfekt til en omgang Ungarsk Gullash - sådan en der står og simrer i timevis…:slight_smile:

Den kan også sprænges og koges til en omgang kartofler med peberrodsovs :slight_smile: Eventuelle rester af kødet kan snildt bruges som pålæg :slight_smile:

Knus Gitte