Opskrift: Brø' tårte (Sønderjysk rugbrødslagkage)

Denne opskrift er uden mandler, som mange putter i

Du skal bruge:

Til kagen:

6 æg
150 gram sukker
200 gram revet rugbrød (mørkt uden kerner)
2 spsk kakaopulver
1 spsk kartoffelmel
2 tsk bagepulver

Til fyld og pynt:

1/2 liter piskefløde
Marmelade (i de fleste opskrifter er det ribsgelé, men jeg bruger jordbærmarmelade)
Hakket chokolade (jeg bruger den der kogechokolade med flag på)
Bananer eller frugt af eget valg (normalt er der ikke frugt i)

Sådan gør du:

Æggeblommer og sukker piskes til en luftig æggesnaps.

Revet rugbrød, kakao, kartoffelmel og bagepulver blandes i.

Æggehviderne piskes stive (man skal kunne vende skålen og holde den over hovedet uden noget falder ud) og vendes i af 3 gange.

Rugbrødsmassen hældes i en smurt springform (istedet for at smører kan man bruge bagepapir) og bages ved ca. 180 °C i 45-60 min (tjek ved 45 min om den er nok)

Afkøles og deles til 2 bunde.

Put marmelade på den nederste bund.

(Kagen bliver bedst af at stå med marmelade i midten i køleskabet natten over)

Pisk fløden til skum og læg bunden sammen med noget af skummet i midten sammen med bananer i skiver.

Kom resten af skummet på top og kant og drys hakket chokolade oven på

FB_IMG_1647928819295

5 Synes om