Opskrift: Sønderjyske fedtkager

Fedtkager er mest brugt som en julesmåkage når den ikke er en del af det synnejysk kachbord

Du skal bruge:

250g Svinefedt (eller palmin hvis den skal være muslim-venlig, nogen påstår de kan smage forskel, det kan jeg ikke)
500g Hvedemel
250g Sukker
1 tsk Hjortetaksalt
4 spsk Kakaopulver

Sådan gør du:

Tag fedtet ud af køleskabet i god tid, så det har stuetemperatur og dermed er nemmere at ælte.

Ælt fedt, sukker og Hjortetaksalt grundigt sammen.

(Jeg bruger bare hænderne til at ælte med i en stor skål, det er nemmest)

Tilsæt melet lidt af gangen (tag ikke for meget af gangen, da det så er sværer at ælte sammen)

Hvis dejen ikke bliver smidig, tilsættes ekstra mel.

Del portionen op i 2 lige store dele og tilsæt kakaoen i den ene del

(For at undgå der kommer kakao i den hvide del, vent med kakaoen til de hvide er sat på plade)

Kagerne sættes på en plade med en teske, så de har en størrelse som en valnød (jeg plejer bare at tage med fingrene og rulle dem som kugler i hånden).

Giv alle kagerne et lille tryk med tommeltotten.

Bages i ca. 10 min ved 150° - 170° C

OBS hjortetaksalt stinker så lad være med at holde hovedet ind over lågen når du åbner.

Lad kagerne køle inden du rør ved dem, varm sukker gør meget ondt :grin:

Billedet er af kagerne før de kommer i ovnen

2 Synes om