Pelsfarver?

Hej alle.

Jeg er jo helt ny katteejer, og jeg læser en masse rundt omkring her på siden. Men jeg fatter godt nok ikke meget, når I beskriver farverne på jeres katte. :tihi: Er der mon nogen, der kan forklare mig hvad alt det betyder - tortie, tabby, masket, smoke, sølv osv. Så vidt jeg har kunne læse er tortie=sort og rød, og tabby betyder, den har striber? Men når nogen så skriver, at katten f.eks. er “sort sølv tortie makrel tabby med hvid”… Så står jeg af. :? :ups:

[QUOTE=mh9000;1003752]Hej alle.

Jeg er jo helt ny katteejer, og jeg læser en masse rundt omkring her på siden. Men jeg fatter godt nok ikke meget, når I beskriver farverne på jeres katte. :tihi: Er der mon nogen, der kan forklare mig hvad alt det betyder - tortie, tabby, masket, smoke, sølv osv. Så vidt jeg har kunne læse er tortie=sort og rød, og tabby betyder, den har striber? Men når nogen så skriver, at katten f.eks. er “sort sølv tortie makrel tabby med hvid”… Så står jeg af. :? :ups:[/QUOTE]

Prøv at kigge på denne her side, det er farverne for Maine Coon http://www.linneweh.no/Fargekoder.htm

I Norge betyder tigret = makrel tabby :slight_smile:

Eva (Eife herinde) har også en god side om kattefarver:slight_smile:

Tak for links! :slight_smile:

Du nævner også masket, så jeg supplerer lige med et link til DSO’s farvesider. Orientalske katte findes i alle tænkelige farvevarianter - næsten . Så det fleste af betegnelserne bør du kunne finde her.

http://www.dso.dk/dansk/farver/Farver_monstre.htm