Pollen-allergi: En pive-tråd

Hvis jeg før har været i tvivl om, om jeg måske er lidt allergisk overfor pollen, så er jeg ikke i tvivl i år!
Div. priktests for nogle år siden viste ikke det store (en anelse mod birkepollen og kat, såmænd - lidt mere mod svinekød).
Div. forsøg på at udelade bestemte fødevarer (tomat, som krydsreagerer med birkepollen - bl.a. bladselleri, som krydsreagerer med græspollen) gjorde ikke den store forskel.
Jeg var inde om Rigshospitalets allergiklinik (uden at få en konklusion), som gjorde lidt af et nummer ud af at forklare mig, at allergi/overfølsomhed kan ændre sig, det er ikke en livstidsdom (hvilket jeg selv havde oplevet, da jeg i en knap 10-års-periode ikke tålte bananer, efter at have spist et par meget umodne - nøjh, det kunne min mave ikke lide, ikke i årevis derefter! Men det gik over :slight_smile: )

Til gengæld er det modsatte sket nu:
De sidste par uger har min næse løbet om kap med sig selv, og det går stærkt! Det er bare med at have snude-kludene indenfor rækkevidde!
Jeg er mere end glad for, at jeg sværger til Brugsens luxus-toiletpapir (på tilbud i denne uge), for det er blødt nok til, at min næse ikke er noget nær hudløs overhovedet (og heller ikke midt i).
Og så er jeg lidt mere ‘nede i vandskorpen’ end ellers. Sidste år læste jeg en del om, at høfeber faktisk er reelt nok: Man får lidt feber…og er lidt “uffa”:frowning:
Ikke at jeg nyser voldsomt meget - det er kun af og til, at jeg kommer op på de 3 nys (eller flere) i træk til, at allergi-spørgeskemaet dømmer mig ovre i allergiker-gruppen. Men den løber stærkt og vandigt, næsen (jeg beklager de delikate detaljer :stuck_out_tongue: - og jeg forstår slet ikke, når www.dmi.dk påstår, at der er få birkepollen i luften, under 10, og endnu færre græspollen (som jeg har haft i tankerne pga krydsreaktion med div. fødevarer):
http://www.dmi.dk/dmi/index/danmark/dagens_pollental.htm

Til gengæld giver det mening, når jeg ser på denne side:
http://www.dmi.dk/dmi/pollenkalender-2003.pdf

I andre pollen-allergikere out there, hvordan oplever I det lige nu?
Andre allergikere?

PS Det er helt, helt OK at pive og jamre over dette trælse fænomen i denne tråd :slight_smile:

[quote=MiSi;181246]I andre pollen-allergikere out there, hvordan oplever I det lige nu?
Andre allergikere?

PS Det er helt, helt OK at pive og jamre over dette trælse fænomen i denne tråd :)[/quote]

Jep - pollen-allergiker her :thumbdown:

Jeg har kunnet mærke at pollen-sæsonen er igang i nogle uger nu, men det er gået helt amok her den sidste uges tid, formentlig mest på grund af at alt græs pludselig skulle slås rundt om min arbejdsplads.

Jeg går så stadig og døjer med en forkølelse + halskatar fra Grindsted udstillingen oveni, så med det vandige snot allergien giver, er min næse fuldstændigt lukket. De sidste to dage har jeg så valgt at blive hjemme fra arbejde og blive indendøre for at se om det ikke kunne hjælpe lidt.

Nope…ikke det mindste…og så kunne jeg jo ligeså godt tage ud og købe flere flyttekasser.

Lige nu sidder jeg her og er ved at blive vanvittig over min kløende gane og mine kløende ører, det er så slemt med ørerne lige nu at jeg har lyst til at proppe en vatpind så langt ind at jeg vil få hjerneskade af det - og jeg ved jo også det ikke hjælper.

Men arghh hvor er det dog enerverende :doh:

Yeps - Græspollen-sæsonen ér startet :frowning:

Jeg har i nu 2½ år været igang med allergivaccination mod kat, husstøvmider og Græs. Jeg er så langt nu at jeg kún tager 1 antihistamin om dagen (er gået fra at tage op til 7 (!!!) piller om dagen - og misbruge min Nasonex næsespray for vildt) og har ikke mærket min allergi i en del mdr. nu ( :thumbup: ) - indtil sidste uge…
Og det betyder for mig at Græspollen-sæsonen er igang :argh:

Jeg er (7 - 9 - 13) ikke rigtig ramt endnu - og satser faktisk på ikke at blive det i år (:kryds:) pga. allergivaccinerne, men jo jeg hár observeret at græsset er på vej… -kaisålæredet

/Mette - der i øvrigt varmt kan anbefale allergi vaccination! :thumbup:

Jeg er også pollenallergiker :frowning:
Tager SensiStop lige i øjeblikket…det er et forsøg værd…
Plejer at begynde at mærke allergien i april, men i år er det først nu jeg mærker den…det er værst om morgenen, da kan jeg godt nyse…jeg er nede på ca 10 nys pr.halve time, i forhold til ca 40 pr. minut :thumbup:
Jeg nyser ikke så meget efter jeg begyndte på SensiStop og mine øjne klør ikke lige p.t…MEN min gane og især mine ører er ved at drive mig til vanvid! det klør og irriterer helt vildt! :mad:
Men ok…hvis sensistop bliver ved med at virke, så kan jeg leve med kløende ører i forhold til det helvede jeg var i sidste år :kryds: :kryds: :kryds:

[quote=Mette Mejdahl;181308]Yeps - Græspollen-sæsonen ér startet :frowning:
Og det betyder for mig at Græspollen-sæsonen er igang :argh:

/Mette - der i øvrigt varmt kan anbefale allergi vaccination! :thumbup:[/quote]

OK, tak :slight_smile: Jeg var faktisk i tvivl om, om det er birk eller græs, jeg reagerer på. Men når det især er de sidste par uger, så ville du sige græs?

Ellers er jeg bare super-energiforladt, øjne og næse klør… Regnvejret burde faktisk hjælpe, da det jo vasker pollenen ned i jorden.

Jeg aner ikke, hvad jeg er alllergisk overfor - og det gør allergispecialisterne heller ikke!
Men de sidste par uger har været rædsomme!!!
Totalt tilstoppet næse… der kan renses, hvis man er villig til at gennemføre et temmelig ulækkert ritual - hvilket man gør, når man for fjerde dag i træk ikke kan trække vejret gennem næsen :wink:
De allerførste svage symptomer på kæbehulebetændelse - fordi jeg ikke har hverken pandehuler eller egentlig bihuler ved næsen…
Forøget brug at diverse allergimediciner… pt flixonase pipetter (ikke spray som håndkøb) og rhinocort næsespray skiftevis hver anden dag, tre pust dagligt! Samt antihistaminer som jeg ellers aldrig tager…
Og nattesøvn i etaper med indlagt Morfar på sofaen… jeg kan max sove 4 timer af gangen inden jeg vågner, fordi jeg ikke kan få vejret… og er nødt til at gå igang med den helt store udrenselsproces.

Om det er pollen jeg reagerer på? Tja… havde en lignende omgang omkring jul - og der var der ingen pollen i luften…

Jeg er pollen allergiker, men oplever intet endnu :slight_smile:

[quote=MiSi;181617]OK, tak :slight_smile: Jeg var faktisk i tvivl om, om det er birk eller græs, jeg reagerer på. Men når det især er de sidste par uger, så ville du sige græs?

Ellers er jeg bare super-energiforladt, øjne og næse klør… Regnvejret burde faktisk hjælpe, da det jo vasker pollenen ned i jorden.[/quote]

Tjaa… pollen prognoserne er begyndt at vise græspollen her indenfor den sidste uge. Birk er faldende, hvor den for et par uger siden var enormt høj!

Men kún en test hos lægen kan fortælle dig det med sikkerhed :wink:

/Mette

Jeg er meget allergisk overfor birkepollen - og moderat overfor kat og tager derfor antihistamin hele året. I år blev birkeallergien dog så slem, at piller og øjendråber ikke var nok, så jeg fik for 3 uger siden en depot indsprøjtning med binyrebarkhormon (DepoMedrol). Det er især mine øjne, der bliver ramt - de kløer, svier, løber og hæver op - meget ubehageligt :skrige: Men også næsen kløer og stopper til - og jeg nyser lidt, men ikke voldsomt. Jeg har een gang tidligere fået en depotinjektion (også i birkesæsonen for et par år siden), og den kan virkelig anbefales til jer, der er hårdt ramt. Det letter symptomerne meget og den virker som regel i 2-3 måneder. Jeg har ikke taget medicin i de tre uger, der er gået siden jeg fik den. Men symptomerne er så småt ved at vende tilbage nu, så hos mig holder virkningen ikke helt så længe som hos andre - desværre for det har været en fornøjelse :slight_smile:

Jeg fik sådan en sprøjte for ca 4 - 5 år siden… det var en lettelse uden lige i en svær periode meget lig denne jeg nu er ved at kæmpe mig igennem.
Desværre er den Øre- næse-halslæge som jeg dengang gik hos lukket - og ingen har siden ville give mig en ny sprøjte, når det er værst :8
jeg ved udmærket at depomedrol ikke err noget man bare lige tager - det er et binyrebarkhormon og det kan give bivirkninger… men for dælen da - jeg står jo heller ikke og tigger om det, bare fordi jeg har nyst 5 gange i træk!!! eller ikkehar fået sovet igennem i et par dage pgr vejrtrækningsproblemer"
Jeg ved udmærket, hvornår det er SLEMT! og det er det nu :S
Nå, jeg klarer mig vel også gennem denne omgang - men hvor ville det dog være SKØNT at være symptomfri i de næste 9 måneder!!! Så længe varede sprøjten nemlig dengang :slight_smile:

Jeg har kunnet mærke generne i næse og øj ne mere i år end jeg førtil har gjort. Enten er jeg blevet mere allergisk eller også har der været mere pollen i luften end tidligere. Jeg reagerer overfor birk og græs med kløende øjne og nysen, løben og kløe i næsen. (og ørerne hvis jeg ikke har fået taget min antihistamin et par dage) :S

[quote=Mette Mejdahl;181751]Tjaa… pollen prognoserne er begyndt at vise græspollen her indenfor den sidste uge. Birk er faldende, hvor den for et par uger siden var enormt høj!

Men kún en test hos lægen kan fortælle dig det med sikkerhed :wink:

/Mette[/quote]

He, ja, det er jo så det: Ingen priktests har vist noget videre hos mig, ejheller “lappeprøver”, hvor man har store plastlapper med div. allergener klæbet på ryggen i flere uger!
Som nævnt har enkelte tests hver for sig vist lidt på birkepollen, lidt på kat, og lidt mere på svinekød (intet under…) - men aldrig i flere tests: Een test har haft udslag på det ene, en anden på de to af tingene etc.
Under alle omstændigheder så er det rart at høre fra lidelsesfæller, naufrage commune og alt det der :stuck_out_tongue:

Ann, du har jo en jern-psyke og ditto rygrad: Så dig tør jeg nok anbefale den noget specielle, men meget dygtige øre-næse-halslæge Mette Fog Pedersen (hun står i tlf bogen), hun har klinik i starten af Strøget op mod Kgs Nytorv. Hun går meget op i allergi. Evt, hvis hun påstår, at hun ikke tager nye ind, så hils fra mig (og påstå evt, at du synger :stuck_out_tongue: ).
Andre kan også tage tippet til sig, blot dette til advarsel: Hun vil gerne tale en hel del om sine forskningsprojekter…

:blegne: :blegne: :blegne:

Gik lige online for at bestille en tid hos min læge til en sprøjte som den Ann taler om…den første tid jeg kunne få var 3. juni. Ikke alene er jeg da død af luftmangel til den tid :tihi: - jeg har også i forvejen en tid dagen før :rulleøjne:

Jeg skal da vist lige have fat i ham telefonisk på mandag, han har nemlig ikke varslet ferie eller noget :bebe:

Har næsten glemt min allergi lige nu…men også kun næsten.

Sidder og nyder en hjemmeblendet smoothie, bestående af en pose jordbær, banan og solbær specielt til smoothier, Yoggi vanille-yoghurt og en lille smule sukker. Åh, det er godt…og iskoldt ned igennem den kløende gane og den ømme hals :tihi: