Pris på evt. øjen operation

I går var vi ved dyrlægen med Gråmis, til helbredstjek m.m. Vi talte med dyrlægen om, at gråmis måske skal opereres i øjet, der er ingen syn på det og sommetider væsker det. Men jeg glemte helt at spørge til prisen på en sådan operation, er der nogen her inde der ved noget om det? Vi har en opsparing til når kattedyrerne er syge, men kunne alligevel være rart at høre om nogen kender en ca pris.
Jeg har søgt på priser hos forskellige dyreklinikker, men det er kun de mest gængse ting der er nævnt, som kastration, konsultation m.m. der er beskrevet med pris.

Inden I beslutter noget endeligt, så overvej en second opinion hos Claus Bundgaard på Århus Dyrehospital. Han er “the man” når vi taler øjensygdomme, og fjernelse af et øje er trods alt et lidt større indgreb. Pris? Ingen anelse, men sikkert halvdyrt…
VH
Susanne

Jeg har givet fra 1500 -7500 kr. for øjenoperationer (hornhindesår), så det er svært at sige, hvad det vil koste. Det kommer an på hvad der skal laves og hvor specialiseret en opgave det er. Men Bundgaard oplyser i hvert fald gerne prisen, inden han laver operationen :slight_smile:

Jeg tror heller ikke nogle her kan give “anslået pris” på en øjenoperation. Det kan variere rigtig meget, afhængigt af, hvad operationen går ud på.

Jeg havde jo en mis tilbage på gården, der til sidst måtte have øjet fjernet helt, efter at have forsøgt at redde det… :frowning:

Jeg tror ‘kun’ jeg gav en 3-4000 kr. for selve fjernelsen (det var vist tilbage i ca. 2004 eller 05), men der var vist noget rabat ind over, da jeg ikke var særligt tilfreds med hele det forløb omkring forsøget på ‘redningen’ (der var noget dyrlægesjusk involveret, som var skyld i, at øjet udviklede sig så slemt, som det gjorde…)

Jeg vil så sige, at det tog meget, meget lang tid før det var helet pænt OG katten var smertefri og glad igen.
Er ikke sikker på, at den dyrlæge havde gjort så meget i den slags førhen, måske var det gået anderledes hos en anden…
I hvert fald gjorde det forløb, at jeg nok vil tænke mig om to gange inden jeg vælger at lade en kat gennemgå et sådant indgreb igen. :frowning: Og hvis det skal gøres, bliver det så absolut hos én, jeg er SIKKER på, har forstand og ekspertise indenfor dette område.

Mange tak til jer alle for svar :).

Gråmis er jo nok en gammel kat, ingen ved hvornår hun er født. Øjenskaden er også gammel. Jeg havde egentlig ikke regnet med, at vi fik hende tilbage som genudsætningskat, da kattens værns dyrlæge havde hende og de andre inde til undersøgelse og sterilisation. Men han mente ikke, at der skulle gøres noget ved det.
Vores egen dyrlæge sagde i mandags, at vi skulle holde øjet rent, ved at tørre med et fugtet stykke vat hver dag, så der ikke udvikledes betændelse, og det forsøger vi at vænne hende til. Hvis det ikke er muligt, må hun opereres, sagde hun.

Hendes øje har haft godt af at være inde i varmen, og måske også af den antibiotika, som hun har fået. I hvert fald er det ikke meget, der løber fra det (faktisk er der slet ikke noget lige nu), i forhold til de år, hvor vi ikke kunne komme til hende.
Den gang gjorde jeg det eneste jeg kunne gøre, når hun nu ikke kunne håndteres, behandlede med naturmedicin i hendes mad. Og det hjalp altid en hel del.

Jeg tænker også lidt om det måske er synd, at trække hende gennem sådan et forløb, som en sådan operation vil være :gruble:. Som det er nu virker hun glad og godt tilpas, så vi ser lige tiden an, inden vi træffer nogen afgørelser. Og taler nok også med en anden dyrlæge, med forstand på den slags.

Hvis det ‘kun’ er et spørgsmål om, at øjet løber, ville jeg ikke trække hende gennem en operation. Min Sander har et kronisk løbeøje og det kræver da jævnlig opmærksomhed, men generelt er han ikke spor generet af det, så trods hans relativt privilegerede baggrund (i forhold til Gråmis), planlægger jeg ikke at lade ham gennemgå en operation for det :slight_smile:

Mange tak for svar Mette:).
Ja, det tror jeg det er. Det ser ikke ud til, at hun er generet af det. Jeg kan uden problemer få lov at stryge hånden over hendes pande, det virker ikke, som om hun har ondt. Og hun stanger min hånd med panden, for at blive kælet :hjerte:.

Men hun tåler ikke træk, så kommer der betændelse i det, med det samme. Det er jo så ikke længere et problem, når hun er herinde, så jeg håber, at det kan klares med lidt aftørring.