Problemer med galdeblæren

Jeg har i mange år haft problemer med min galdeblære, heldigvis går der som regel lang tid imellem at der er noget, men jeg er åbenbart røget ind i sådan en periode igen :S
Smerterne kommer som ‘‘strålesmerter’’ og en voldsom trykken under ribbenene i højre side … går det voldsomt til, stråler det op i højre skulder og ud i ryggen.
Jeg er blevet scannet en gang, hvor man ikke fandt galdesten … men hvor lægen sagde at sådan som jeg forklarede symtomerne, så havde der været sten, men at de var passeret ved egen hjælp.
Jeg passer meget på med at indtage dyrefedt og især andefedt -what … de to værste anfald jeg har haft, har været efter Skt. Mortens aften hos svigermor … så jeg rører ikke and og spiser f.eks. ikke skindet på kyllinger. (og har skiftet svigermor ud :høhø:)

Jeg har hørt og læst, at det ikke nødvendigvis er lykken at få galdeblæren fjernet … at man kan have lige så meget bøvl bagefter … men jeg kan bare ikke huske hvilke gener det kan give og jeg synes ikke rigtig google er min ven i dette tilfælde :venter:

Er der nogen af jer der ligger inde med nogle skrækhistorier … eller bare lidt viden ? :tihi:

Jeg har fået fjernet galdeblæren, da den var så fyldt med sten, at den i praksis ikke fungerede efter hensigten alligevel. Lige efter operationen (mens arret lægtes) gjorde det enormt ondt, lige efter jeg havde spist - de gik over efterhånden. De eneste gener, jeg nu mærker efter operationen, er, at meget fed og meget krydret mad tåles dårligt. Fed mad giver splat mave. Krydret mad giver oppustethed og en sær “brændende” fornemmelse.

Hvis du er til naturmedicin og bange for operationer (som jeg er) er der noget om galdesten her:

http://www.helsenyt.com/frame.cfm/cms/id=1630/sprog=1/grp=6/menu=11/
eller:
http://www.dsgnet.dk/ - søg på “Galdesten” og klik ind på det første link, der kommer. Jeg har hørt om flere, som kom af med galdesten med den der olie/citron-kur. Men den er vist ikke just behagelig at gennemføre.

jeg fik selv fjernet galdeblæren for ca. 8 år siden, jeg har ikke nogle som helst gener mere.
Havde nogle dage/uger lige efter operationen, hvor der var smerter.
Men har ikke mærket til det siden, og har ikke haft nogle ture med galdesten siden.

[quote=May-Britt S;258273]Hvis du er til naturmedicin og bange for operationer (som jeg er) er der noget om galdesten her:

http://www.helsenyt.com/frame.cfm/cms/id=1630/sprog=1/grp=6/menu=11/
eller:
http://www.dsgnet.dk/ - søg på “Galdesten” og klik ind på det første link, der kommer. Jeg har hørt om flere, som kom af med galdesten med den der olie/citron-kur. Men den er vist ikke just behagelig at gennemføre.[/quote]

Jeg er ikke bange for operationer, men jeg har bare hørt om folk der har lige så mange problemer bagefter, som før operationen :S
Der er så to herinde der har det fint efter operationen, men det kunne være at jeg i første omgang skulle prøve de der Pilantus Complex kapsler … kan se at de osse kan afhjælpe appetitløshed, noget jeg i den grad døjer med :S

[quote=Skattekat;258288]Jeg er ikke bange for operationer, men jeg har bare hørt om folk der har lige så mange problemer bagefter, som før operationen :S
Der er så to herinde der har det fint efter operationen, men det kunne være at jeg i første omgang skulle prøve de der Pilantus Complex kapsler … kan se at de osse kan afhjælpe appetitløshed, noget jeg i den grad døjer med :S[/quote]

Du kan evt. ringe og tale med dem hos Naturdrogeriet (som laver Pilantus Complex). De plejer at være rigtig flinke at tale med: http://www.natur-drogeriet.dk/frame.cfm?sprog=1&grp=1&menu=1

Prøv Resium i stedet for…

Men det er en meget hårdnakket myte, at det er fedtholdig mad der er skyld i Galdestensanfald.

En af de største syndere er faktisk kaffe

Felis,
Muligvis er det en hårdnakket myte for nogle, at fed mad giver galdestensanfald - men det passede nu fint på mig… De anfald, jeg havde, skyldtes fed mad - ikke kaffe, for jeg havde slet ikke fået kaffe inden.

[quote=Felis;258323]
En af de største syndere er faktisk kaffe

dsgnet.dk [/quote]

Ja, så er der ikke noget at sige til at jeg døjer med smerter … jeg lever stort set af kaffe :ups: … og spiser aldrig morgenmad :ups::ups:

[quote=dkkorat;258327]Felis,
Muligvis er det en hårdnakket myte for nogle, at fed mad giver galdestensanfald - men det passede nu fint på mig… De anfald, jeg havde, skyldtes fed mad - ikke kaffe, for jeg havde slet ikke fået kaffe inden.[/quote]

De to gange min blære gik amok efter andesteg, var nok heller ikke en tilfældighed … jeg tør ihvertfald ikke indtage for meget animalsk fedt efter de oplevelser :S

Nu kan smerter i galdeblæren godt være andre ting end galdesten, er du blevdt undersøgt om der er betændelse. Og jo et galdestensanfald kan godt blive forvekslet med galdeblærebetændelse (been there … )Vagtlægen troede også at det var en sten der havde passeret, men ved blodprøver/scanning senere (henvisning fra egen læge) viste det sig at jeg havde haft galdeblærebetændelse.

/Dorte
som ikke ved noget om fjernelse af galdeblæren

[quote=Dorte Birkedal;258339]Nu kan smerter i galdeblæren godt være andre ting end galdesten, er du blevdt undersøgt om der er betændelse. Og jo et galdestensanfald kan godt blive forvekslet med galdeblærebetændelse (been there … )Vagtlægen troede også at det var en sten der havde passeret, men ved blodprøver/scanning senere (henvisning fra egen læge) viste det sig at jeg havde haft galdeblærebetændelse.

/Dorte
som ikke ved noget om fjernelse af galdeblæren[/quote]

Jeg har ikke snakket med læge denne gang, så nej, jeg er ikke blevet undersøgt … den ene scanning ligger nogle år tilbage.
Hvad kan man gøre hvis det er betændelse og ikke galdesten ?

[quote=dkkorat;258327]Felis,
Muligvis er det en hårdnakket myte for nogle, at fed mad giver galdestensanfald - men det passede nu fint på mig… De anfald, jeg havde, skyldtes fed mad - ikke kaffe, for jeg havde slet ikke fået kaffe inden.[/quote]

Ja efter operation og fjernelse af galdeblæren, tåles fed mad meget dårligt

Jeg har osse for år tilbage fået fjernet min galdeblære, hos mig var det ubetinget fed mad / røget mad / æg og ost som lynhurtig kunne fremtrylle det vildeste anfald …Ikke kaffe ( jeg drikker i spandevis af kaffe )

Jeg fik min galdeblære fjernet ved en kikkertoperation - Mødte ind på sygehuset klokken 7 om morgenen, blev opereret klokken 9 om formiddagen, og gik hjem samme dag klokken 18. Efter 10 dage blev trådene fjernet …der var ikke mange tråde, da man jo kun har 4 - 5 skudhuller, hvoraf hullet ved navlen var den største de andre var ikke store.

Jeg kan godt stadig døje lidt med at tåle fed mad - især bacon, men de smerter der kommer nu, er ikke at sammenligne med galdestensanfald, som gør sindsygt ondt.

Iøvrigt havde jeg ikke sten i min galdeblære, jeg havde ‘grus’ og det stoppede fuldstændig for afgang af galdesaft.

Så smut du bare ud, og få tingesten fjernet …Jeg kan da lige smutte ud på sygehuset, og holde dig i hånden :slight_smile:

[quote=Alice;258421]

Så smut du bare ud, og få tingesten fjernet …Jeg kan da lige smutte ud på sygehuset, og holde dig i hånden :-)[/quote]

Jeg er stadigvæk ikke overbevist :øhmm:
Tror jeg starter med at kigge på de der kosttilskud og se om det hjælper … og så giver tanken om Næstved Sygehus mig røde knopper :argh:

[quote=Skattekat;258425]Jeg er stadigvæk ikke overbevist :øhmm:
Tror jeg starter med at kigge på de der kosttilskud og se om det hjælper … og så giver tanken om Næstved Sygehus mig røde knopper :argh:[/quote]

De der kosttilskud hjalp ikke mig en hujende fis …Men jeg deler din frygt for Næstved sygehus - Heldigvis blev jeg opereret på Skive sygehus, det var lige inden jeg flyttede herover.

[quote=Skattekat;258400]Jeg har ikke snakket med læge denne gang, så nej, jeg er ikke blevet undersøgt … den ene scanning ligger nogle år tilbage.
Hvad kan man gøre hvis det er betændelse og ikke galdesten ?[/quote]

Normal procedure ved galdeblærebetændelse er fjernelse af galdeblæren, da den kan springe hvis den bliver betændt (og jo jeg var heldig at den ikke sprang )

/Dorte

[quote=Skattekat;258425]…

og så giver tanken om Næstved Sygehus mig røde knopper :argh:[/quote]

Kære Hrönn…
Der er frit sygehusvalg.

Du behøver ikke at tage Næstved.
Sig til…hvis du bestemmer dig for operation på et tidspunkt.

Jeg spørger min søn, hvor de bedste specialister er. :hjerte: