Rødt tandkød

Hej alle :wink:

På udstillingen blev jeg gjort opmærksomt på en meget tynd rød ring rundt om Gøffe’s hjørnetænder i overmunden, men da munden ikke er noget jeg har nogen erfaring i, er jeg fuldkommen på bar bund om hvad det kan skyldes.
Han er jo 6 år, så det jo ikke fordi han skal skifte tænder.

Jeg kan vel være heldig at han kan have tygget forkert på noget tørfoder på vejen derover, men der er vel også andre mere alvorlige ting?

Lige nu går søgningen på en dyrlæge, i nærheden af Vejen, men forslag tages imod hvis nogen skulle være gode til tænder og andet.

har han tandsten? det er forholdvis almindeligt hos katte og kan netop give rødt tandkød.

Nu ved jeg ikke hvordan tandsten ser ud, men har lige prøvet at få et billede af det :slight_smile:

Tror han trænger til en tandrensning og det kan være begyndende tandkødsbetændelse. Jeg vil tage et smut forbi dr dyr og samtid starte op med tilskud af colostrum dagligt

Den tand ser ikke helt rask ud, så jeg ville klart tage til dyrlæge - sørg for det er en, der har tandrøntgen, så du ikke bare bliver sendt videre.

Okay, må prøve at ringe lidt rundt til nogle forskellige :slight_smile:

Rigtig godt billede. Din kat har tandkødsbetændelse. Der er lidt tandsten synligt på billedet, men det er ikke overdrevet.

betændelsen kommer af bakterier i munden. Dem kan der godt være mange af uden at det er meget tandsten. Og omvendt.

En tandrensning vil hjælpe, men hvis ikke du gør noget for at holde tænderne rene vil du have det samme igen om et par måneder …eller før.

colostrum hjælper måske immunforsvaret, men tager ikke plaque og bakterier i munden. Det klart bedste og mindst medicinske du kan gøre er at investere i en børnetandbørste …og bruge den.

mvh Søren

Dyrlægehuset Kolding har Lizette, som er specialist i tænder :slight_smile: mvh. tina

Jeg har med held slået rødt tandkød ned på mine med netop Colostrum. Men der har så heller ikke været tandsten, Ib og Adelie er bare gode til at få rødt tandkød “bare fordi”… De andres er fint, særlig Stevie… han lugter ikke engang af “kat” ud af munden :tihi:

Men som det er sagt er en tandrensning nok en god ide. Og så kan du forebygge gentagelse med colostrum.

Harald har også tandkødsbetændelse.
Der behøver heldigvis ikke være mere i det, end lige netop det.
Vi børdter tænder på ham daglogt, hvor vi skifter mellem en børne-tandbørste og så en fingerdut.
Jeg fandt en rigtig god vejledning til at lære katten at børste tænder her;
http://www.fasanvejensdyreklinik.dk/files/manager/documents/tandborstning_kat_hjemmesidea4.pdf

Det kræver tålmodighed, men det endte faktisk med at Harald er blevet helt god til det :slight_smile:

Måske en detalje, men der findes kun én specialist i Danmark. Det er Jens Ruhnau i Måløv. Lizette er meget vel dygtig til tænder, men specialist er hun ikke.

LoanS må jeg bruge dit billede i det foredrag jeg skal holde på torsdag. Det erfor andre katteejere og jeg kommer ind på netop det her emne

mvh Søren

Både Royal Canin og Hills har specialfoder - Oral Care - med store kiks, som er godt mod tandsten. Det kan du prøve at blande i det sædvanlige foder.

(Som altid, når man snakker foder, er der delte meninger om virkningen. Men det virker på vores katte. Så det er da værd at prøve.)

vh

Andreas

Prøv om du kan kigge lidt længere inde i munden, det meste tandsten sidder på de øverste kindtænder. Tandstenen skubber til tandkødet og skaber lommer der åbner for at bakterierne kan trænge ind i tandkødet.
Hvis der er meget betændt bliver han sikkert først startet op med antibiotika, men efter tandrensning er det en god ide at forsøge sig med tandbørstning. I stedet for børnetandbørste kan man få en blødere udgave specielt til efter op og til kat. Modsat os skal der nemlig ikke skrubbes på tandkødet:)
Man kan få en speciel enzymtandpasta der dæmper reaktionen i tandkødet og ellers tandpasta med kyllinge eller lever smag(sikkert ikke noget man skal komme til at bytte med sin egen en tidlig morgen:høhø:)

Marina

[QUOTE=Dyrlægen;1065323]LoanS må jeg bruge dit billede i det foredrag jeg skal holde på torsdag. Det erfor andre katteejere og jeg kommer ind på netop det her emne

mvh Søren[/QUOTE]

Selvfølgelig må du det :slight_smile: Altid rart hvis det kan hjælpe andre.

Tusinde tak for de mange gode svar, der var bestemt en masse brugbart :slight_smile: Ting jeg aldrig nogensinde har undersøgt før, vil især lige tjekke det link ud og se om mig og Gøffe kan blive enige om tandbørstning. Det er vel bare en gang om dagen eller skal det være oftere??

En gang dagligt er godt! Bare med vand. Hvis katten kan lide kattetandpasta kan det hjælpe, men er ikke nødvendigt. Tak for at jeg må bruge billedet!

Anne fra fasanvejens beskrivelse i linket tidligere er rigtigt godt at gå frem efter

søren.