Rødvinssauce

Er der nogen der har en opskrift på en rødvinssauce der siger spar 5?

Når jeg søger på google, kommer der vildt mange forskellige opskrifter frem. Men det skal jo være den helt perfekte :wink:

Tja det er jo en smagssag :slight_smile:

Jaaaa… Men en opskrift birthe :stuck_out_tongue: bare kom igang:D

Jeg ved ikke, om det er det, du leder efter, men jeg ville gøre følgende:

Kog panden af i rødvin, når du nu har stegt det kød, du skal stege.
Hæld det gerne over i en mindre gryde, det er lidt nemmere at håndtere.
Tilsæt evt lidt bouillon, selv elsker den den, der hedder vildt og kantareller, men det er en smagssag, prøv dig frem.
Tildæt evt. fløde. Det er ikke altid, man behøver fløde, det giver bare en mildere smag.
Til sidst jævner jeg med maizena, det er det nemmeste.

Ofte steger jeg lidt champignon og bacon, som jeg putter i saucen, det giver en rigtig god smag.

Altså nu er jeg en nød til opskrifter så du må bære over med mig

Hvis kødet er stegt på panden vil jeg putte lidt vand på og så koge panden af. Denne væske gemmes.

Hvis det er en ovnsteg skal skyen derfra bruges.

Du starter med et finthakket scalotteløg som du karamelisere ganske let i lidt smør eller margarine - ikke olie.

Tilsæt rødvin og lad det koge ned til ca 1/3. Tilsæt din afkog fra panden eller sky fra stegen.

Jævn med hvad du normalt jævner med. Er der behov for mere smag kan du tilsætte buillon terning eller et skvat rødvin mere.

Husk at en rødvinssauce ikke er tyk som en brun sauce…den er let og elegat.