Savannah Cat vs Serval?

Sidder lige og surfer lidt rundt og falder på kattegalleri over en Savannah kat, men for mig ligner den slet slet ikke… er det bare mig ?

Savannah Pegasus - 2008 - ja hvad skal man snart skrive... For mig ligner den altså en serval og sådan en holder man da ikke som alm. kælekat ? Hvad syntes i, nogen der måske ligger inde med links om savannah cat, kunne ikke lige finde det jeg søgte efter på nettet, syntes jeg

Der står i teksten at “Jeg mener også at han kommer ret tæt på det bedst ønskelige udsende (at ligne en serval)” måske er det derfor? Jeg har ingen forstand på nogen af racerne, men smuk er den da.

Det ligner også hun har haft den fra meeeget ung? :grubler: men for mig ligner det da en Serval og ikke Savannah
Er det hende med amberkatten? Er det ikke den på nogle af de andre billeder?

[QUOTE=Christa;1011105]Det ligner også hun har haft den fra meeeget ung? :grubler: men for mig ligner det da en Serval og ikke Savannah
Er det hende med amberkatten? Er det ikke den på nogle af de andre billeder?[/QUOTE]

Nej, det er det ikke… Ikke samme bruger i hvert fald… men jeg studsede faktisk også over farven på huskatten :slight_smile:

Ja, det er jo ikke ligefrem en almindelig farve:)

Det der, det ER en serval. Det er jeg ikke et sekundt i tvivl om. Så godt kan en Savannah sq heller ikke ligne :cool2:

Jeg sidder her med en serval (gammelt billed), ligner meget godt dyret på profilen der linkes til, ikke? :slight_smile:

Jeg ved ikke om det er derfor, men ku være det er en F1 eller 2 stykker… (er bare noget jeg har læst mig til her - ved ikke hvordan regler/standarder lige er)…

Han skulle være F1 savannah, så altså med en del servalblod i sig. Jeg studsede også lidt over et af killingebillederne, hvor han ser meget ung ud, men det kan jo være et hun har fået fra opdrætter. Han er købt i Østrig.

Det kan også være deres udvikling er anderledes end katte der ikke er vildkatte-hybrider

Har I læst kommentarerne - fy for pokker! :thumbdown:

Ja, servalen er en ualmindelig smuk katteart… men lad den blive ved med at være det!

Desuden - så vidt jeg ved, så er det faktisk ulovligt at have F1 hybrider her i DK - uden altså netop rovdyrtilladelse. Og den opnår man næppe i en lejlighed eller for den sags skyld almindeligt parcelhus.

Her er en video fra Cats 101 fra Animal Planet http://www.bing.com/videos/watch/video/savannah/pcpim2u?cpkey=38b9889a-cadf-4df5-a5d9-03f5dfb3627f%7C%7C%7C%7C der viser savannahen.

[QUOTE=Ann K;1011166]Har I læst kommentarerne - fy for pokker! :thumbdown:

Ja, servalen er en ualmindelig smuk katteart… men lad den blive ved med at være det!

Desuden - så vidt jeg ved, så er det faktisk ulovligt at have F1 hybrider her i DK - uden altså netop rovdyrtilladelse. Og den opnår man næppe i en lejlighed eller for den sags skyld almindeligt parcelhus.[/QUOTE]

Enig. Jeg mener, at man skal have særlig tilladelse til både F1, F2 og F3. Ejeren har ikke været online i 2-3 år, så måske der er nogen, der har anmeldt hende. Who knows…

øv at der er folk der har hybrider her i DK :frowning:

og dobbelt øv :frowning: til alle de kommentarer, der bakker op om uetisk krydsninger mellem serval og huskatte

der er intet smukt ved hybrider - de er skabt med store velfærdsmæssige omkostninger for dyrene involveret og de har bare ikke noget at gøre som kæledyr…burde være forbudt som i Australien hvor de er “Class 1 pest animal” - som bla betyder at den ikke er forekommende - men hvis den bliver introduceret vil forsage alvorlige problemer - og det er en alvorlig lovovertrædelse at importere, have eller sælge - bøde for overtrædelse kan være op til $88,000 (sådan!)

læs her eks ‘Risk assessment of savannah cats by Queensland Government’

http://www.daff.qld.gov.au/documents/Biosecurity_EnvironmentalPests/IPA-Savannah-Cat-Risk-Assessment.pdf

“Perhaps of most concern is the potential for genetic material from the savannah cat hybrid (and from the wild serval) to enter the existing feral cat population in Australia. Given the size and agility of the wild serval and the savannah cat, it seems reasonable to expect that cross-breeding with feral domestic cats could result in considerably larger feral cats. Also, considering the high kill-rate of the wild serval (50%), in comparison to feral cats (10%), any cross-breeding could result in increased hunting efficiency within the feral cat population.”

http://www.daff.qld.gov.au/4790_14534.htm

tror også de fleste kan forestille sig den stakkels huskat der støder på savannah :frowning:

og at TICA har godkendt den :dokdok:

[QUOTE=Musashi;1011312]
og at TICA har godkendt den :dokdok:[/QUOTE]

Enig!
Nøjagtig ligesom med Bengal og Chaussie :thumbdown:

Især fordi det sagtens kan lade sig gøre at lave katte med vildkattelooket udfra vores helt almindelige domesticerede katte:

SOKOKE:

PIXIEBOB

Det er min allerstørste kritik af TICA . også selv om jeg udmærket godt ved, at forbundets funktion som et genetisk register, gør det muligt at registrere den slags hybrider også :frowning:

[QUOTE=Ann K;1011316]Enig!
Nøjagtig ligesom med Bengal og Chaussie :thumbdown:

Især fordi det sagtens kan lade sig gøre at lave katte med vildkattelooket udfra vores helt almindelige domesticerede katte:

SOKOKE:

PIXIEBOB

Det er min allerstørste kritik af TICA . også selv om jeg udmærket godt ved, at forbundets funktion som et genetisk register, gør det muligt at registrere den slags hybrider også :([/QUOTE]

Det nederste billede er da ikke en alm. kat vel?? er det en los?

Ej, sikke nogle kommentar, er folk komplet ligeglade med at man ikke må holde en serval i Danmark…det er jo tosset…!!!

En pixiebob. Den øverste er en sokoke. Sokoken er en kat der så vidt jeg husker oprindelig stammer fra Afrika - hvad historien er bag pixiebob’en er jeg ikke klar over.

Jeg synes faktisk, de Savanna’er som familien Stucki (A1 Savannahs) opdrætter, er fascinerende smukke.
Og Magic, som jeg har set en del videoer med, er tydeligvis velsocialiseret overfor mennesker - omend han nok er noget af et “showpiece” for racen.

Men rent etisk har jeg det ikke så godt med vildkattehybrider.

http://www.savannahs-of-malenga.de/index.html

Een af disse har været vist på FB i dag!

Cats og Conni

Jo det ligner en Los der ligger forrest og en Pixiebob der ligger bagerst.