Jeg fik lyst til kanelsnegle i går, og uden gær i huset måtte jeg lede efter opskrifter online.
Det blev til et miks af forskellige opskrifter, men resultatet blev så godt, at jeg tænkte jeg ville dele.
De kan laves lynhurtigt med ting man som regel har hjemme - det er jo et stort plus.
Dej
[ul]
[li]5 dl hvedemel[/li][li]3 tsk bagepulver[/li][li]½ tsk salt[/li][li]2 spsk sukker[/li][li]125 g blødt smør (jeg brugte margarine)[/li][li]2 dl mælk[/li][/ul]
Remonce
[ul]
[li]150 g blødt smør (igen brugte jeg bare margarine)[/li][li]3 dl sukker (evt. halvt hvid sukker og halvt brun farin)[/li][li]1½ spsk stødt kanel[/li][/ul]
Hvis man alligevel har det hjemme, kan man tilsætte et par tsk’er kardemomme til dej og/eller remonce.
Fremgangsmåde
[ol]
[li]Tænd ovnen på 200 grader (jeg brugte varmluft, men det går nok også med alm.)[/li][li]Bland mel, bagepulver, salt og sukker[/li][li]Tilsæt smør og bland til du har en grynet masse[/li][li]Tilsæt mælk (måske lidt mere, måske lidt mindre end de 2 dl) og ælt til du har en fin og glat dej[/li][li]Rul dejen ud til et rektangel med en tykkelse på ½-1 cm (det er en dejlig taknemmelig dej, så du kan sagtens trimme kanter, og tilføje dem hvor der mangler, så du får en fin firkant)[/li][li]Alle ingredienserne til remoncen blandes, og den smøres ud på dejen.[/li][li]Rul dejen stramt langs den lange side (så du får en lang pølse, fremfor en kort)[/li][li]Trim evt. enderne af hvis de er lidt kedelige, og skær så ellers 3-4 cm tykke skiver af og læg på plade med bagepapir. De ser høje ud, men de falder sammen og bliver bredere.[/li][li]Giv dem 10 minutter i ovnen (hos mig passede det perfekt med 10 minutter, men hold øje med dem)[/li][li]På de ti minutter kan du nå at rydde køkkenet op, og så er der lune snegle![/li][li]Pynt evt. med glasur lavet på flormelis og lidt vand.[/li][/ol]