Dyrenes beskyttelse - dyrenes bekæmpelse

Har lige læst dette:

Statusopdatering
Af Mia Mitte Toftemark
Odder Kattehjem/Internat er blevet lukket med øjeblikkelig virkning.

Årsagen er at Dyrenes Beskyttelse, som internatet var under, har forlangt af Betty (internatejer), at hun skulle få aflivet 35 raske katte. Det ville Betty ikke, da kattene ikke fejler det mindste og det er hende meget imod, at slå raske katte ihjel!

Dyrenes Beskyttelse vil have alle deres internater op i aflivnings procent. Internaterne skal helst leve op til internatet i Roskilde og det på Djursland. Deres aflivningsprocent ligger omkring 40%. Betty lå “kun” på 23%.
Dyrenes Beskyttelse mener heller ikke at katte der sidder på internaterne skal behandles, hvis de bliver syge. De skal aflives… også selv om det er en let forkølelse. Alt andet er for dyrt, ifølge dem!

Dyrenes Beskyttelse har omkring 75 millioner kroner der står og trækker gode renter og det er jo i og for sig godt nok. Men i stedet for at slå raske dyr ihjel, burde de måske overveje at bruge nogle af de mange millioner kroner og leve op til deres navn Dyrenes BESKYTTELSE!!!

Dyrenes Beskyttelse ville i første omgang ikke overdrage de katte der sidder på internatet i dag, til Betty, men heldigvis har hun fået alle overdraget og de skal dermed ikke aflives.
Ikke alle nåede at komme en tur omkring dyrlæge, så derfor… hvis nogen har lyst og mulighed for at støtte Betty op med en donation, enten i form af penge eller foder, vil det falde på et tørt sted.

Kontakt gerne Odder Kattehjem for at høre hvad du kan gøre, eller hvis du har mulighed for at tage en eller to katte til dig

Med en lov der tvang ejerne til at tage ansvar havde vi ikke brug for at dræbe så mange dyr hvert år i Dk

Jamen der er jo så mange flere katte end der er hjem til dem. Så forstår ikke hvorfor det skal holdes liv i dem. Slagtedyr bliver aflivet hver dag uden der er ballade over det. Synes hellere dyrenes beskyttelse skulle bruge pengene på at gøre mere for at oplyse om neutralisering, der er stadig så meget uvidenhed og fordomme om det emne. Og jeg synes dyrenes beskyttelse er helt usynlige, i forhold til hvor stor en organisation det er…

Det må koste mange penge at holde 35 katte med mad og dyrlæge og hvis der ikke er udsigter til at der kan findes hjem til dem, synes jeg det er fair nok at få dem aflivet, skulle alternativet være et helt liv som internatkat?

Hvis man har 75.00000 på bankbogen afliver man ikke 35 mis, men bygger 35 nye internater

DB laver både gode og dårlige ting. (Det værste var vel dengang, hvor deres dyrlæge “godkendte” CK). Så derfor skal man være mere præcis, når man kritiserer dem.

[QUOTE=vupti;1161244]
Dyrenes Beskyttelse har omkring 75 millioner kroner der står og trækker gode renter [/QUOTE]

Hvor kommer oplysningen om de 75 mio kr fra?
I deres seneste regnskab oplyses egenkapitalen til 56 mio kr.

Og hvad menes med “gode renter”?
Finansielle poster oplyses til 485 tusind kr. Set i forhold til ultimo likvider på 51,5 mio er det under 1 %. Det er da ikke gode renter.

Af egenkapitalen på 56 mio kr er de 16 mio bundet i anlægsaktiver. Resten, 40 mio, er da en bekvem driftkapital. Men der er en indtægt i året 2012 på 36 mio posteret som “Testamentarisk arv, gaver og rettigheder”. Det kan man jo ikke være sikker på hvert år. Så der skal være en buffer til det år, hvor der ikke så megen arv ind. Ellers kommer der pludselig historier om, at internaternes dyr sulter, fordi “dyrevennerne” lever længere.

Og så er vi nede ved sagens kerne. Jeg kan ikke se den principielle forskel på 23% og 40%. Der er en kvantitativ forskel, ja. Men det grundlæggende spørgsmål er, hvad DB skal stille op, når de får flere katte ind, end de kan afsætte?

I den forbindelse kunne det være interessant at høre den anden sides version af historien.

vh

Andreas

jeg glemmer aldrig da min dejlige Gaia kom på et internat. de fandt mig gennem hendes chip og de havde aflivet hende hvis ikke jeg hentede hende for hendes tænder var alle sammen dårlige. Jeg fik en veninde til at hente hende og hun kørte direkte til Runau. Gaia havde 3 dårlige tænder og min regning var meget lille. Min veninde var dyrelæge og hun var chorkeret over at der ikke skulle mere til før de ville aflive… jeg fik i telefonen dengang af vide at de kun finder hjem til helt raske dyr…

dette undre mig derfor ikke

Giraf…
VH
Susanne

For 1½-2 år siden blev det afsløret at en kredsformand vanrøgtede et æsel i lang tid og DB’s reaktion var at prøve at mane historien i jorden og derefter at true heste-nettet.dk, hvor sagen var diskuteret og dokumenteret.

DB skulle starte med at neutralisere de drægtige hunkatte, de får ind, i stedet for som nu enten at lade hunkattene føde killingerne på internatet eller at finde plejefamilier til dem og deres senere killinger, som de så henter ind på internaterne med salg for øje, når de er 12 uger.

Men der er selvfølgelig større udsigt til indtjening på salg af killinger end af voksne katte - desværre.

PS: Hvad angår tænder, så har jeg flere gange oplevet at få en lille pose med tænder med tilbage, når jeg via Kattens Værn har fået returneret en ældre genudsætningskat. Af dyrlægens (Toms) medfølgende notat over, hvad der er ellers er gjort for kattene, har der også stået, at de har fået renset tænder.
Og det har ikke gjort genudsætningsprisen højere.

DB får årligt tilskud fra det offentlige - Det gør KV ikke.

Jeg synes det er rigtig fint… Det er forfærdeligt at det er nødvendigt, men der altså bare nødvendigt…

Derfor synes jeg egentlig at det er fint de vil have aflivningsprocenten op… Så længe alle andre katte bliver neutraliseret, så vi ikke bare fortsætter med at yngle og samtidig bare afliver… Det er en cirkel jeg er imod, men vi er nød til at komme ud af den cirkel…

Vi kan godt aflive mink, kør og grise uden der bliver råbt op(ej okay, måske ikke minken)… Men de bliver 100% anvendt de dyr, så derfor er det okay. Vi smider dem ikke bare ud for intet formål, som vi gør med kattene… Det er derfor jeg synes det er forfærdeligt, men de kunne jo tage og aflive alle disse katte også smide dem til grøn energi, som man gør med mink. Så vil jeg gå 100% ind for det, for så får vi mere energi ud af det og vi får samtidig bestanden af katte ned…

MEN det kræver SGU at folk tager sig selv i nakken og smutter til dyrlægen og får fixet katten(e)…

En større aflivningsprocent(For en periode) + Inges kattehjems’ nye kampange, så tør jeg tro på at denne situation vil forbedres…

Eller sætter gang i noget seriøs kampagne, så der sker et skred i befolkningens bevidsthed, så katte ikke bare er lige meget. Der ville lyde et ramaskrig, hvis det samme skete for hund!
Anyhow, jeg kan sagtens sætte mig ind i at Betty stritter imod. Det ville jeg <BEEP!> også! Jeg ville SÅ meget stritte imod hvis jeg skulle knokle <BEEP!> ud af bukserne for at køre et pænt og godt internat med velsocialiserede katte, og så skulle nogen udefra koldt og kynisk beslutte et tal for hvor mange af dem jeg havde spildt mine kræfter og hjerteblod på…!! Det ville jeg godt nok gerne selv have frie hænder til at vurdere, specielt efter så mange år som betroet medarbejder. Jeg har i sin tid hentet en helt vidunderlig huskat ude hos Betty, og når engang vi får plads til en ny huskat, så håber jeg dæleme den kan hentes derude igen! Jeg synes det er SÅ meget SPILD af gode liv, uanset om vi taler giraf eller kat, det er simpelthen tragisk. Alt mens folk bøvler rundt med halvsky og dårligt socialiserede katte, der dårligt kan fungere i det daglige…
Nå, men der er vel en grund til at der er relativt “mange” af katteinternaterne der ender med at køre privat (Bæklund, Sonja i Odense, hvem ved hvor Betty ender) - der er ingen penge i skidtet så det kan kun køre ved ildsjæles indsats! Så må vi vel støtte ildsjælene…!!
VH
Susanne

Jeg er glad for, at hverken Robin eller Elias kom på et af DB`s internater, da de blev fundet strejfende omkring.

Så havde de vel fået sprøjten, så man kunne holde de 40% aflivninger, man åbenbart har sat sig fast på :frowning:

Jeg synes bestemt ikke, at alt skal reddes, koste hvad det vil, men 35 sunde og raske katte, fordi et internat afliver for få, det er jo det rene pip.

Det er jo desværre ikke første gang DB gør sig uheldigt bemærket, når det gælder katte - mon de har samme politik hvad hunde angår?

Men en sag, der kommer op i medierne, så skal de nok være der, så er der ingen ende på, hvor mange penge, der kan bruges for at redde dyrene!

[QUOTE=Eva;1161504]Jeg er glad for, at hverken Robin eller Elias kom på et af DB`s internater, da de blev fundet strejfende omkring.

Så havde de vel fået sprøjten, så man kunne holde de 40% aflivninger, man åbenbart har sat sig fast på :frowning:

Jeg synes bestemt ikke, at alt skal reddes, koste hvad det vil, men 35 sunde og raske katte, fordi et internat afliver for få, det er jo det rene pip.

Det er jo desværre ikke første gang DB gør sig uheldigt bemærket, når det gælder katte - mon de har samme politik hvad hunde angår?

Men en sag, der kommer op i medierne, så skal de nok være der, så er der ingen ende på, hvor mange penge, der kan bruges for at redde dyrene![/QUOTE]
I den sidste sag om den bagbundne kat, hvor dusøren af privatpersoner blev forhøjet til 27.500 kr., gjorde DB det klart, at hvis dusøren ikke kom til udbetaling, så tilfaldt hele beløbet DB.

Mig bekendt koster det også 500 kr. (?) at aflevere en kat til DB. Kan man så forvente, at den bagefter bliver aflivet for at opfylde aflivningsprocenten?

[QUOTE=Mega;1161530
Mig bekendt koster det også 500 kr. (?) at aflevere en kat til DB. Kan man så forvente, at den bagefter bliver aflivet for at opfylde aflivningsprocenten?[/QUOTE]

En skrammende tanke…og en aflivnings % på 40 lyder også af alt for meget.

Jeg vil aldrig kunne sige ja til aflivning af et rask dyr, i mine øjne er det mord man afliver jo heller ikke mennesker i de lande hvor der er overbefolket, og et dyr er et levende væsen ligesom os mennesker.

Jeg ser hellere af DB bruger nogle af deres kr. på at få et par internater mere og støtte dem der er samt holde aflivnings % så langt nede som muligt og kun til rigtig syge dyr.
og jeg ville også støtte op omkring en lovgivning der sagde alle katte der ikke skal bruge til opdræt skal neutraliseres inden katten forlader opdrætteren.

Fugl:
Jeg kan overhovet ikke se en lighed mellem slagtedyr og kæledyr, slagtedyr bliver brugt til mad og ikke bare aflivet uden nogen grund, og udover det så er der også alt for mange problemer hos dem i forhold til deres livs kvalitet som jeg også er stor modstander af, men ikke noget som høre til denne tråd, katte som måske har levet mange år som kæledyr og ikke fejler noget kan man ikke bare aflive uden grund det er så min holdning, og bliver alternativet så at de bliver internatkat ja så er det bedre en at slå dem ihjel, de for mad, omsorg, bliver kælet med osv. optimalt nej men meget bedre en det andet alternativ.

Lubas:
Har aldrig kunne forstå minkavl til pels brug, kommer heller aldrig til det, man kan lave pæne pelse uden brug af dyr…og kan ikke forstå det overhovet er lovligt at holde mink på den måde de bliver holdt på nu i micro bure osv. uden nogen form for livskvalitet…når men udover det så vil jeg heller ikke sige der er ok at aflive raske dyr af nogen art bare fordi de bliver brugt til grøn energi, ville sige der er mange andre måder og langt bedre at få den energi, og fandt jeg ud af jeg fik min grønne energi fra raske aflivede katte så kan jeg love dig for at jeg hellere skiftede til kul :wink:

[QUOTE=Mikes;1161559]
Lubas:
Har aldrig kunne forstå minkavl til pels brug, kommer heller aldrig til det, man kan lave pæne pelse uden brug af dyr…og kan ikke forstå det overhovet er lovligt at holde mink på den måde de bliver holdt på nu i micro bure osv. uden nogen form for livskvalitet…når men udover det så vil jeg heller ikke sige der er ok at aflive raske dyr af nogen art bare fordi de bliver brugt til grøn energi, ville sige der er mange andre måder og langt bedre at få den energi, og fandt jeg ud af jeg fik min grønne energi fra raske aflivede katte så kan jeg love dig for at jeg hellere skiftede til kul ;)[/QUOTE]
Det er også helt i orden at du er uenig… Men hvordan har du det så med kød? Vil du godt spise det? For princippet er jo egentlig det samme. Vi kan sagtens lave fake-pelse, men kvaliteten kommer aldrig op at ligne rigtig pels. Det er i hvert fald ikke noget jeg ville gå med… Vi mennesker behøver heller ikke kød for at overleve, vi kan spise så meget andet. Så i realiteten så behøver vi ikke slå raske dyr ihjel… Men jeg har nu intet imod det, så længe dyrene har haft det godt og de bliver godt anvendt… Jeg har kommet i mange år på en minkfarm og ejeren bestyrere i dag størstedelen af minkfarme i Nordjylland. Jeg ved de dyr har det godt og de har altså fine forhold. Burene er ikke kæmpe store, men jeg vil heller ikke sige at de er micro og uden livskvalitet… De har små huler og hængekøjer… Dem jeg dagligt har været ude forbi har i hvert fald haft det godt, så jeg skammer mig ikke over at gå ind for pelsavl i Danmark :slight_smile: Og minkene bliver i dag brugt til bio disel, det kan jeg ikke se noget problem i heller :slight_smile:

Mikes, du skriver:
og bliver alternativet så at de bliver internatkat ja så er det bedre en at slå dem ihjel, de for mad, omsorg, bliver kælet med osv. optimalt nej men meget bedre en det andet alternativ.

Det er jeg så slet, slet ikke enig i. Nu ved jeg ikke hvor meget du er kommet på internater, men jeg ville, til hver en tid, aflive mine egne katte hvis det eneste alternativ var at de skulle tilbringe resten af deres liv på et internat :surrender1:

[QUOTE=Theomilou;1161575]Mikes, du skriver:
og bliver alternativet så at de bliver internatkat ja så er det bedre en at slå dem ihjel, de for mad, omsorg, bliver kælet med osv. optimalt nej men meget bedre en det andet alternativ.

Det er jeg så slet, slet ikke enig i. Nu ved jeg ikke hvor meget du er kommet på internater, men jeg ville, til hver en tid, aflive mine egne katte hvis det eneste alternativ var at de skulle tilbringe resten af deres liv på et internat :surrender1:[/QUOTE]

Enig… dog med det forbehold at det vil gælde for internater med en såkaldt “No-Kill” politik.
De fleste andre steder sidder kattene kun i ganske kort tid - og man afliver katte, som sidder for længe…

Jeg har ingen problemer med at man på internater afliver… min eneste indvending er at jeg ikke bryder mig om at man ligefrem har en fast %del , der pinedød skal aflives - måske endda selv om der sagtens ville kunne findes hjem til dem.
Og - at internaterne afliver alt, der ikke er sundt og rask… Jamen naturligvis!
INGEN ny ejer er villig til bevidst at købe en kat, for at ofre måske tusindvis af kroner på at få den behandlet for en sygdom/lidelse, som den havde allerede på købstidspunktet! Købere af internatskatte har ligesom købere af racekatte ret til at forvente at få en sund og rask kat!

Det er New Public Management, der slår igennem. Resultatmål!

(Når vi engang kommer på plejehjem, så er der måske faste måltal for den nødvendige udskiftning af beboere. :høhø: )

vh

Andreas

Giver folk ret i det virker sygt at have en % på. Men synes så heller ikke en kat er tjent med flere år at være på et internat hvis den ikke kan finde et hjem. Ville virke mere fornuftigt med et: er den ikke solgt inden for x måneder skal den aflives. Er jo ikke fedt som kat at leve et liv i et bur med begrænset ude og menneske tid. Er fint for en kort periode men skal være en begrænset periode.
ER også helt enig i at de burde sterilisere gravide katte istedet for at lade dem få flere killinger hele tiden:(

[QUOTE=tzari;1161704]
ER også helt enig i at de burde sterilisere gravide katte istedet for at lade dem få flere killinger hele tiden:([/QUOTE]

Og så vidt jeg ved så gør netop Tingskoven Dyreinternat (under DDAA) i Århus netop dette! Og det synes jeg er en god ting.