Nu hvor julen er ved at være ovre, tænker jeg om ikke I skulle ligge inde med en opskrift på en super grønlangkål??
Min mand arbejdede juleaften, så vi har valgt at lave julemad nytårsaften istedet for.
Vi elsker begge grønlangkål, men jeg syntes der er stor forskel på smagen af det…
Og da jeg ikke er den største ørn i et køkken, mangler jeg lidt hjælp.
Så kom endelig frit frem med jeres opskrifter… :klap:
Nu er grønlangkål jo et vidt begreb. Jeg er vant til den slags her, og det er det eneste, jeg har savnet ved ikke at holde jul. Havde selv lavet det, hvis ellers man kunne få grønkålsboller på Fyn, men jeg kunne i hvert fald ikke finde dem nogen steder.
Tilbehøret er valgfrit. Vi får det gerne med sylte, stegt medister, frikadeller og sennep. Plus at nogen gerne vil have rødbeder også. Er man rigtig indfødt vendelbo, skal man vist også helst have sukker og kanel på Det skulle min farfar i hvert fald. Det har vi nu heldigvis aldrig brugt!
Det kan stærkt anbefales - men hvis man ikke er vant til det, kan det da godt være, at man foretrækker den stuvede version. Som formodentlig også er den, du efterspørger?
Det er nemt at lave og du vil bestemt ikke fortryde det.
Vi får altid sønderjydsk grønlangkål nytårsaften.
For nogen år siden havde min datteren ven med hjem og han var helt rørt, da han opdagede, det var sønderjydsk grønlangkål viskulle have. Han var opvokset i Sønderjylland og fortalte efter middagen, at den grønlangkål jeg havde lavet, var ligså god som den hans mor lavede.
Da blev jeg stolt:)
Knus Elin
Mmmmm, grønlangkål - det smager godt Jeg laver vist den vendsysselske version, i hvert fald kommer jeg sukker i, så den bliver en smule sød i smagen. Jeg putter dog mælk i i stedet for fløde …
Vi laver en hel speciel udgave i familien, som er gået videre i generationer… Vi elsker den alle og det er bare ik jul uden… Grønkål rippes og koges i 4 dage, hvor man skifter vand hver dag, på 3 dagen koges et stykke røget og letsaltet flæsk med og når kålen er godt mør kommer man den enten i fryseren eller laver den spiseklar, hvilket vil sige at man steger bacon tern, løg tern og blander i kålen… Løgene skal steges til de er møre… Så varmes det hele op og serveres til julemaden, er der stadig meget væske i kålen så Moses 1 kogt kartoffel i, til sidst…
[quote=12345;520636]Vi laver en hel speciel udgave i familien, som er gået videre i generationer… Vi elsker den alle og det er bare ik jul uden… Grønkål rippes og koges i 4 dage, hvor man skifter vand hver dag, på 3 dagen koges et stykke røget flæsk med og når kålen er godt mør kommer man den enten i fryseren eller laver den spiseklar, hvilket vil sige at man steger bacon tern, løg tern og blander i kålen… Løgene skal steges til de er møre… Så varmes det hele op og serveres til julemaden, er der stadig meget væske i kålen så Moses 1 kogt kartoffel i, til sidst…[/quote]Okay, jeg skred allerede i svinget da jeg læste ordet ‘rippes’…betyder det på jævnt dansk, at man river det i stykker:?
Lyder ellers lækkert, men det er en ret jeg skal inivteres til - og så vil jeg så til gengæld tømme hele gryden, alene:D