Har i allergi?

Nu er der jo så meget snak om allergier og ting man er overfølsom overfor, så jeg tænkte jeg lige ville bringe den på bane herinde og høre om hvor mange herinde der er allergikere?

Jeg har haft vandallergi i al den tid jeg kan huske, ved mig viser det sig som små røde pletter med blæner når jeg træder ud af badet, de klør som bare pokker, men efter en halv times tid med bar hud er det væk igen…
Jeg har ingen problemer med at drikke vand direkte fra hanen, så længe jeg ikke drikker for meget, om sommeren ender jeg gerne med at få sure opstød hvis det har været rigtig varmt og jeg ikke har haft andet at drikke end almindeligt postevand…

Jeg har ikke rigtig problemer med mit sved, bortset fra at det kan klø lidt når det er rigtig varmt, men med en god deo som jeg bruger div. steder hvor man sveder mest så er det ikke noget jeg er “plaget” af…

Jeg har hørt at grunden til at man ikke har en kur mod denne form for allergi er fordi den er så sjælden, der er f.eks kun 20 mennesker i hele England der har det, og fordi de ting vand indeholder er så komplekse at lave allergitests med…ved så ikke om det passer, men det er hvad jeg har fået forklaret…

Jeg er ikke rigtig allergisk overfor andet end vand, så det er da en lidt træls ting at have allergi overfor, men jeg har altså lært at leve med det…

Sikke en træls allergi. :frowning:

Jeg er allergisk overfor nikkel og sol. :slight_smile:
Nikkel skal jeg bære (billige ringe, ure osv.) i 4-5 timer, så bliver fingeren, armen eller hvad for noget hud, der nu har haft kontakt med nikkelen (staves?) gul, grøn, blå og sort. Ser egentlig ret sjovt ud. :tihi:
Solen … jeg skal være i solens stråler i ikke ret lang tid - vel nok omkring 2-3 timer - og så får jeg sådan nogle små, røde prikker på knoer og fingre - lidt ligesom myggestik, bare mindre - og det klør som bare f*nden, og det spreder sig som regel til armen og underarmen, men sjovt nok er det KUN hænder og arme, der er overfølsomme overfor solen. :?
Faktisk ret træls, når jeg skal til at have bikini og ikke skal ligne en bunke sne. :thumbdown:

Allergi? Ork ja :tihi:

Dog ikke så mange længere, som da jeg var barn…dengang slog jeg stort set ud over alt i de priktester jeg fik lavet.

Nu er der en kortere række ting jeg skal være opmærksom på.

Pollen: Især græs, men jeg reagerer efterhånden på al pollen - har i dag været fuldstændigt stoppet i næsen fordi der blev slået græs udenfor vinduerne på mit arbejde.
Husstøvmider: lige så belastende som græs - især når man skal gøre rent, for så hvirvler man jo alt støvet op. Jeg kan være ødelagt flere dage efter en støvsugning.
Sol: lig med soleksem…og jeg glemmer altid solcremen indtil det er for sent og jeg har fået sommerens første reaktion :thumbdown:
Kunstige og naturlige grønne farvestoffer: den her er sær, for noget kan jeg tåle og andet kan jeg ikke. Så jeg holder mig fra det meste der er tilsat kunstigt grønt, og så ved jeg, jeg ikke kan tåle pistacie og kiwi…slår ud over det hele hvis det går galt.

Og så er jeg katteallergiker :ups:

Om man kan kalde det allergi ved jeg ikke. Men parfume eller deo direkte på huden tåler jeg ikke så godt. Eller creme med meget parfume i. Efter nogle timer begynder det at klø og i ca 2-3 dage er huden rød.

tjo julle det lyder pænt meget som allergi du har dig, min mor har det samme, men hun er så multi-allergiker ligesom min bror, desværre får jeg flere og flere ting med alderen, da jeg var lille var det kun vand jeg slog ud af, men da jeg var teenager fik jeg konstateret støvallergi der viser sig ved at jeg pludselig snøvler og hører endnu værre end jeg gør i forvejen, jeg har næsten konstant varmeknopper på ydersiden af mine lår, de genere mig dog ikke, det er kun rent fysisk, som gravid fik jeg nogle sære pletter i håndfladerne der kløede, så lægen tjekkede lever tal osv men uden at finde en forklaring på det, og da jeg ammede min datter fik jeg eksem over hele mit bryst og hals som bare kløede som en gal, eneste forklaring jeg fik på det var at “det sker bare for nogle når de ammer”…

men helst sikkert, det er min vandallergi der er den der er værst at leve med for jeg kan jo ikke rigtig undgå vand på samme måde som Lars “bare” kan undgå Nikkel…(han har nikkelallergi, så jeg har smurt ALLE hans bukseknapper med neglelak, og han går konstant med en trøje stukket ind på maven fordi der ikke skal ret meget til før han reagerer)

Åh jo.
Ikke nær så slemt, som det, I beskriver, men hvad der end er i luften nu (og har været det den seneste uges tid), så har jeg en allergi/overfølsomhed mod det: Min næse løber meget!
Ellers har jeg mere eller mindre helårssnue, men dette her er meget mere.
Priktest har jeg fået mange gange, den har kun slået en smule ud på birk - og lidt mere på ris og svinekød.
Så om det er græs eller birk, der har toppet den sidste uges tid :?

Pollen: Græs og Birk
Hund: Selvom vi altid havde hund da jeg boede hjemme uden jeg oplevede problemer med det

Pollen allergi - engrottehaler - slet ikke sjovt om sommeren :S Får også astma om sommeren… Dog ikke så slemt som da jeg var yngre.

jeg er gudskelov vokset fra min astma, har hft det hele livet, men efter jeg fik min søn har der intet været…underligt at man kan vokse fra sådan noget når maner voksen, men jeg klager ikke ss

Jeg er også pollenallergiker. Så alle somre foregår indendøre :frowning: not fun at all… Hvis det er helt slemt eller når pollentalet er over 50, så har jeg det som om mit blod koger, jeg får migrene og bliver ekstremt træt, både p.g.a. allergien og medicinen…kan sove i over 20 timer sammenhængende uden problemer…

Ja, jeg er græs allergiker, og burde så helst ikke slå græs :tihi:

Nå men heldigvis er der nogle somre hvor jeg helt kan undgå medicin, og andre hvor min næsespray er nok.

/Dorte

Det lyder åndssvagt og hel klart som en dårlig undskyldning - men jeg er allergisk overfor fisk. Kaster op i store mængder indtil maven er helt tom - og så lidt mere bare for en sikkerheds skyld :frowning: Kan ellers vældig godt lide fisk - stegt hornfisk med nye kartofler og persillesmørsovs, det kan da ikke blive bedre!!! mums
Før det blev helt galt med fisken begyndte jeg at få nældefeber når jeg spiste skaldyr… slet ikke spor morsomt at opdage efter at have deltaget i et større krabbegilde i Norge!!!

Jeg kan ikke tåle de fleste plastre til allergikere!
Faktisk er der mange special allergiprodukter som jeg slår ud af… her i blandt vaskepulver, skyllemiddel, sæber, cremer og den slags.

Jeg kan vældig godt lide Kiwifrugt - og klør som en sindssyg i munden, hvis jeg spiser det! Reaktionen er der også, hvis blot der er saften i større mængder… er gået glip af mange gode frugtsalater, fordi folk absolut skal hælde kiwi i dem!

Pgr min fiskeallergi kan jeg reagere med opkastninger ved gode hjemmelavede leverpostejer, hvor der jo skal bruges ansjoser - og jeg har en sjælden gang oplevet samme symptom, når jeg spiser kalkun/kylling… forklaringen på dette kan være at industrifjerkræs foder bla består af fiskemel. Jeg har ikke fået undersøgt dette nærmere endnu, men vil gøre det sådan lidt efter lidt. Det undrer mig dog, at jeg aldrig har haft samme reaktion med okse-, kalve-, svinekød eller opdrættet vildt…

Jeg lider af helårssnue, der er allergisk betinget… har fået utallige test uden at man har kunne påvise nogen allergi. Og ligesom Mirea får jeg i lige netop denne tid nogle gevaldige nyseture - så der må være et eller andet derude, som trigger det lige nu… Dog er min helårssnue ret ens hele året - perioderne med gener skifter helt uafhængigt af årstiden… Havde en ordentlig omgang lige omkring jul, der faktisk endte med kæbehulebetændelse :frowning:

den med specialmærker til allergikere kan jeg også tale med om, en ting er at jeg kommer til at klø af det, men noget der er specielt slemt er “Tea Tree” produkter, jeg bliver rød, hæver og det klør og svier som en gal hvis jeg bruger det…Det er nok det jeg har den værste reaktion overfor, så min mor har lært at hun ikke skal forære mig sådan noget…

[QUOTE=Ann K;179489]

Jeg kan vældig godt lide Kiwifrugt - og klør som en sindssyg i munden, hvis jeg spiser det! Reaktionen er der også, hvis blot der er saften i større mængder… er gået glip af mange gode frugtsalater, fordi folk absolut skal hælde kiwi i dem!
:([/QUOTE]

Det er skægt du nævner dette, også at du har helårs snue:)
Jeg gik nemlig til læge, fordi min gane altid kløede, og jeg mente bestemt jeg spise noget jeg var allergisk overfor.
Min læge siger så, at sådan viser allergi sig ikke hvis det er fødevarer, men da jeg er allergisk overfor bynke / græs er der nok tale om en krydsallergi.
Det vil sige, at jeg som bynke / græs allergiker gerne spise
Græs:

Appelsin, melon, jordnød/peanut, sojabønne, tomat, ærter, abrikos, kiwi, bønne, kikært, linser, kartoffel, korn, bambus

Bynke

Melon, grøn peber, gulerod, selleri, solsikkefrø, kamille, persille, banan, purløg, salat, sennep, pastinak, krydderurter, kurvblomster, krysantemum, mælkebøtte.

MEN, jeg kan risikere at få en krydsallergisk reaktion, som viser sig som kløe i munden

tjek dette link
http://www.kvalidoc.dk/allergologi/allergi/krydsallergi.htm

Måske det kan være noget af det du oplever?

Okay.

Her er så en liste:

Pollen, alle slags, nogle dog værre end andre.

peberfrugt
chilli
ærter
kiwi
ananas
champignon
citron
appelsin
mandarin
krebs
hummer
oregano
pistacie
kokos
brombær
accidophulosbacillus (surmælksprodukter)
grape
selleri
rosenkål
skræl fra tomater
peberrod
mango
nogle karry-mærker
champignon
kantarel
trøfler
passionsfrugt
pære
ingefær
dild
purløg
timian
kørvel

Diverse parfumer

rød plaster
lanolin
Fjer

Og så er der lige husstøv mider.
Og i modsætning til hvad folk som regel tror/og gør, så lad faktisk hellere være med at gøre rent lige inden “vi allergikere” kommer på besøg.
Når i gør rent, hvirvler i nemlig støvet op, og så er der meget mere af det i luften.

og det var vidst næsten det hele.

Hilsen Dorte, multiallergiker…

Glemte en vigtig allergi i min lille opremsning - skimmelsvamp og andre svampesporer.

Nogen af dem der går og er meget tætte i næsen lige nu kan meget vel være svampespore-allergikere. Det er den tid hvor folk begynder at slå deres græsplæner i stor grad, nogen for første gang i sæsonen…og sådan en vild plæne i foråret er fyldt med svampesporer…hvilket min næse har opdaget snøft snøft.

Jeg spiser i øvrigt 1 allergipille om dagen året rundt for at holde ud at være i hus med 4 katte og et ukendt antal husstøvmider :ups:

Når pollen-sæsonen går igang, supplerer jeg pillen med næsespray og nogen gange også øjendråber hvis det går helt galt.

Janni… jeg er testet på kryds og tværs for diverse allergener uden at man har kunne finde det mindste!
På et tidspunkt var det så slemt med kæbehulebetændelserne at jeg blev sendt til øre-, næse-, halsspecialist for nærmere undersøgelser… denne gned sig bogstaveligt talt i hænderne, da han fik at vide at jeg havde hund og kat - og desuden arbejdede på en byggelegeplads med masser af dyr. Priktest på armen viste dog ingen udslag for de mest gænse ting, her i mellem bynke og græs…
Siden har jeg fået endnu en priktest på armen, to store plastertest på ryggen… og hele to blodprøver… uden at det altså er lykkedes at finde ud af, hvad jeg ikke kan tåle!
Kiwi var nok den første af mine allergier som viste sig… omkring ca 14 års alderen. Indtil da havde jeg sagtens kunne spise kiwi… Skaldyrsallergien (og det er en allergisk reaktion at få neldefeber!) fik jeg som 18 årig… På den tid begyndte jeg at få problemer med at spise fisk - først de magre, siden de fede - jeg opgav at spise fisk som ca 23 årig. Jeg orker ikke de voldsomme opkastninger efter bare en enkelt bid… Har dog forsøgt mig et par gange, men det er stadig lige galt…

Der er ingen tests, der dækker alt :slight_smile: F.eks. eksisterer der på verdensplan rigtig mange græsarter med hver sin slags pollen og i Danmark tester man kun for de græsser, der er i Danmark.

Det betyder dog ikke, at du ikke er allergisk over for f.eks. en græsart, der kun eksisterer i Sydamerika - men som krydsreagerer med f.eks. kiwi :slight_smile:

Det er ikke let at være allergisk/overfølsom/intolerant (kært barn har mange navne alt efter, hvem man spørger), så det bedste, man kan gøre, er så vidt muligt at holde dig fra de ting, man reagerer på. Livet bliver ikke altid lettere af at lede efter den forkromede årsag :slight_smile:

[quote=Temple Bar;179696]Der er ingen tests, der dækker alt :slight_smile: F.eks. eksisterer der på verdensplan rigtig mange græsarter med hver sin slags pollen og i Danmark tester man kun for de græsser, der er i Danmark.

Livet bliver ikke altid lettere af at lede efter den forkromede årsag :)[/quote]

Lige netop derfor gider jeg heller ikke længere at skulle undersøges i hoved og en vis legemsdel, hver gang jeg bliver sendt til en ny specialist!
Jeg er testet indtil flere gange, for hvad der er det gængse i Danmark og det er nok :slight_smile:
At jeg ikke kan tåle HulaBulagræs fra Pampassletten er mig komplet ligegyldigt - med mindre jeg da lige pludselig fandt på at flytte der til… Og så ville jeg jo nok opdage det :wink:

Jeg leder heller ikke efter årsager… for at bruge Monas hadeudtryk, så er mit liv for kort til det! :smiley:
Jeg tager bare til efterretning i de tilfælde, hvor min krop reagerer - og handler så derefter…

[quote=Ann K;179699]Jeg leder heller ikke efter årsager… for at bruge Monas hadeudtryk, så er mit liv for kort til det! :smiley:
Jeg tager bare til efterretning i de tilfælde, hvor min krop reagerer - og handler så derefter…[/quote]

Det ville også være min holdning til tingene og den var heller ikke møntet på dig - mere en generel betragtning :slight_smile: