HJÆLP! At holde live i en syg killing + moderen

Mig og min kæreste leder efter en legekammerat til vores kat herhjemme, og var derfor ude hos nogen som gav 8 katte væk :S Så vi måtte lige se, hvad der gemte sig… Jeg kan slet ikke beskrive hvor dårligt de katte havde de. Der var lort overalt, 7 af kattene var hunner + 1 han, hvorved at stortset alle hunmisserne var gravide. Ejeren var meget desperat for at få os til at tage en kat med hjem, en kat som fik killinger her i fredags hvorved at kun 1 af killingerne stadig er i live (den lå i en skuffe sammen med de andre døde killinger som endnu ikke var taget væk!!):besvimer:
Mig og min kæreste brænder virkelig for at få den hunkat+ hendes ene (få dage gamle killing) med hjem. Men er den til at redde? Da je løftede den var den fuld af små sorte “mider” hvilket ikke tyder helt godt… Kan en så få dage gammel killing få behandling for mider? Og kan mor+unge klare at blive transporteret? Vi vil rigtig gerne redde dem, da vi fik af vide at de ikke havde andet for end at drukne den sidste killing hvis ikke nogle ville tage den+moderen med sig… Det var forfærdeligt… Tror at vi henter dem imorgen og giver det en chance. Men hvad skal vi gøre? Moderkatten dier heller ikke killingen optimalt, hvorfor at den er meget lille og syg. Skal vi lave en kurv med tæpper ude på badeværelset hvor at de begge kan være, samt give killingen små doser af modermælkserstatning? Og hvordan får vi bugt med miderne?

Hjææælp, please. Har virkelig brug for nogle gode råd/erfaringer med lignende situationer :frowning:

De ville desuden også af med en anden hunkat som var HØJGRAVID, da de ellers selv ville “blive nød til” at drukne alle ungerne når de kom til verden :frowning: Åh, det er så forfærdeligt…

Du skal tænke dig godt om - det første dyrene skal INDEN de kommer ind i dit hus er til dyrlæge.

Jeg er nok i den sammenhæng kold og kynisk - jeg ville holde mig væk - langt væk OG først og fremmest tænke på mine egne dyr. Men det forhindrer jo ikke i at ,melde konen for misrøgt

Hvis I vælger at tage mormis og killing til jer, vil jeg råde jer til, at I som det første tager mormis og killing til en dyrlæge direkte fra deres nuværende hjem, som kan vurdere tilstanden og vejlede mht behandling af evt utøj. Derefter skal I give moderen noget godt killingefoder, så hun har overskud til at tage sig af sin killing. I skal også bestille tid til sterilisering af moderen, når dyrlægen mener, hun er i forsvarlig stand til dette.
Om killingen kan reddes, vil jeg ikke udtale mig om - det kan kun en dyrlæge vurdere.

[QUOTE=dkkorat;593740]Hvis I vælger at tage mormis og killing til jer, vil jeg råde jer til, at I som det første tager mormis og killing til en dyrlæge direkte fra deres nuværende hjem, som kan vurdere tilstanden og vejlede mht behandling af evt utøj. Derefter skal I give moderen noget godt killingefoder, så hun har overskud til at tage sig af sin killing. I skal også bestille tid til sterilisering af moderen, når dyrlægen mener, hun er i forsvarlig stand til dette.
Om killingen kan reddes, vil jeg ikke udtale mig om - det kan kun en dyrlæge vurdere.[/QUOTE]

Og hold de nye dyr langt væk fra jeres egen kat - og det er endda ingen garanti.

Det kan blive en smertelig og bekostelig affære at have et blødt hjerte …

Jeg tror også det bedste du og kæresten kan gøre er at melde hende for vanrøgt , og det hurtigst muligt .

Jeg havde meldt hende for vanrøgt, med det samme og helst igår… Og så havde jeg holdt mig fra at tage så dårlig stand katte ind til mine egne…

Tak:) - jeg havde helt overset, at der var en kat i hjemmet i forvejen:ups: Jeg er 100% enig med dig i risiciene. Jeg ville ikke orke at tage denne kat ind, men jeg forstår godt dem, der gør, for det gør ondt i hjertet at se katte under de beskrevne forhold.

Jeg vil melde hende lige pr. omgående, og som dkkorat helst igår…

Vi vil også melde hende omgående imorgen- alligevel er der bare noget indeni mig, som brænder for at hjælpe den stakkels missemor+killing :frowning: Vil prøve at ringe til en dyrlæge imorgen for at spørge til råds, og for at spørge om det er for risikabelt. Er der nogen af jer som ved hvem man skal kontakte angående vanrøgt af katte??

Hvis I henter hende, så start som de andre siger med at køre til dyrlægen. Det er ikke sikkert, at hun fejler noget smitsomt, hun kan sagtens bare være i elendig kondition pga. manglende omsorg! Du har set hende - var hun snottet, nøs, viste tegn på diarre? Når hun er passet så dårligt, rager hun lettere noget til sig, men lad dyrlægen se hende og vurdere om hun fejler noget infketiøst (lopper er et mindre problem, det kunne ikke hidse mig det mindste op!) eller om hun simpelthen “bare” lider af omsorgssvigt.
VH
Susanne (der sagtens kan forstå, hvis du ikke kan vende ryggen til…)

Dyrernes beskyttelse - jeg vil allerede nu skrive en mail til den kredsformand, som ligger i dit område, og ringe i morgen

Hvor i landet befinder I jer:? Så kan vi bedre hjælpe med at finde en dyrlæge osv…

[QUOTE=misha8;593735]Mig og min kæreste leder efter en legekammerat til vores kat herhjemme, og var derfor ude hos nogen som gav 8 katte væk :S Så vi måtte lige se, hvad der gemte sig… Jeg kan slet ikke beskrive hvor dårligt de katte havde de. Der var lort overalt, 7 af kattene var hunner + 1 han, hvorved at stortset alle hunmisserne var gravide. Ejeren var meget desperat for at få os til at tage en kat med hjem, en kat som fik killinger her i fredags hvorved at kun 1 af killingerne stadig er i live (den lå i en skuffe sammen med de andre døde killinger som endnu ikke var taget væk!!):besvimer:
Mig og min kæreste brænder virkelig for at få den hunkat+ hendes ene (få dage gamle killing) med hjem. Men er den til at redde? Da je løftede den var den fuld af små sorte “mider” hvilket ikke tyder helt godt… Kan en så få dage gammel killing få behandling for mider?
Jeg tror snarere, det drejer sig om lopper, for mider er ikke så nemme at få øje på.
Og et kraftigt loppeangreb på så små killinger kan godt tage livet af dem.
Jeg har selv behandlet næsten nyfødte hittekillinger mod lopper ved at gøre en vatrondel våd med noget Frontlige Spray og gnedet det ind i killingernes pels og føntørret dem bagefter med svag varme og styrke (ikke i ansigtet).
Morkatten skal selvfølgelig også behandles og hende ville jeg give en [COLOR=darkred]capstar (tablet) og dryppe hende i nakken med Stronghold, som også virker mod orm.[/COLOR]
Og kan mor+unge klare at blive transporteret?
Det tror jeg - Bliver de, dør de sikkert, men jeg ville tage dem direkte til en dyrlæge først.
Han kan vurdere dem og også give mormis en vitaminindsprøjtning + ved en blodprøve tjekke hende for dødelige, smitsomme sygdomme.
(Det tager ca. et kvarter)…

Vi vil rigtig gerne redde dem, da vi fik af vide at de ikke havde andet for end at drukne den sidste killing hvis ikke nogle ville tage den+moderen med sig…
Det er ifølge loven forbudt at drukne killinger - men det er de sikkert ligeglade med.

Det var forfærdeligt… Tror at vi henter dem imorgen og giver det en chance. Men hvad skal vi gøre? Moderkatten dier heller ikke killingen optimalt, hvorfor at den er meget lille og syg. Skal vi lave en kurv med tæpper ude på badeværelset hvor at de begge kan være, samt give killingen små doser af modermælkserstatning? Og hvordan får vi bugt med miderne?
Mormis skal have et optimalt foder, enten til killinger, drægtige eller svækkede katte, men det har dyrlægen.
Hvis killingen skal have tilskud, skal det være flydende KMR-mælk.
I skal under alle omstændigheder holde dem isoleret fra jeres anden kat.

Hjææælp, please. Har virkelig brug for nogle gode råd/erfaringer med lignende situationer :([/QUOTE]
Men det er jo ikke gjort med den ene kat og hendes killing. Der vil være nogle tilbage, der trænger til hjælp her og nu, og det eneste du kan gøre er at kridte skoene og anmelde dem.
Hvordan ser du her:
http://www.dyrenesbeskyttelse.dk/hvad-kan-du-gøre/tilkald-hjælp/anmeld-vanrøgt

Prøv også at kontakte Kattens Værn, da det lader til, at familien er indstillet på at komme af med alle kattene.

Held og lykke - håber på en opdatering!

Hvordan er du kommet i kontakt med hende der har de 8 katte??

Har du links eller andet??

Hvor bor hun?

Jeg kan godt forstå at du gerne vil hjælpe. Men jeg synes du skal lade være. Overlad det til kattens værn og dyrenes beskyttelse, som ved hvad de har med at gøre og find så en velsocialiseret og sund kat som legekammerat til din egen kat. Det andet kan både blive dyrt og potentielt involvere hårde beslutninger. Hvis du vælger at gøre det, så skal det valg træffes med hovedet og ikke hjertet. Jeg ville naturligvis hjælpe kattene, men jeg ville først og fremmest tænke på min egne - herunder om katten temperamentsmæssigt og adfærdsmæssigt vilke passe ind såfremt redningsaktionen bliver en succes. Jeg kan ikke lade være med at tænke på om hun opfører sig som en “normal” kat efter sådan en opvækst. Den bedste hjælp kan være at overlade det til organisationerne. Hvis du vælge at gøre det, så har du allerede fået en masse gode råd.

Enig med flertallet. Lad Dyrenes Beskyttelse tage over.
Tager du hunkatten hjem, skal du være forberedt på at det kan blive rigtig dyrt. Er du villig til det, så kan du naturligvis gøre det, men i så fald dyrlæge allerførst.

Men for h***** … uanset om du redder hunkatten eller ej, skal ejer altså anmeldes!!!

:brist::brist:

Hvor jeg forstår din lyst til at hjælpe ved at tage mormissen - jeg ville nok selv føle det samme.

Det gør ondt langt ind i maven at læse om disse forhold - men måske var det en idé at tage kontakt til familien og spørge, om du skal hjælpe dem af med flertallet af deres katte - da det ser ud som om det er vokset dem over hovedet ??

Og få en snak med dem om at få alle deres katte neutraliseret - måske kan de få økonomisk hjælp til det ??

Lov mig at gøre noget !!

Ikke kun for den ene mormis - men for dem alle.

:brist::brist:

Situationen er rivende gal!

Det kræver stor rutine og stor kapacitet at håndtere sådan en situation. Det har KV og DB. Hvis du gerne vil hjælpe, så meld dig som frivillig hos dem. Det er bedre end at starte dit eget nødhjælpsprojekt, når du ikke har overblik over risiko og konsekvenser.

vh

Andreas

Vil bare sige, at jeg kigger med på sidelinien. Jeg kan ikke gå videre med sagen uden yderligere informationer, men holder selvfølgelig øje med udviklingen.
Dejligt at se så mange der byder ind med gode råd, omsorg og frem for alt omtanke.