Er jeg den eneste der allerede er blevet bombarderet med julefrokost planlægning og optagne weekender i hele ultimo november + hele december?
Det tvivler jeg på - så jeg er sikkert heller ikke den eneste der pt er i gang med at tænke på hvad jeg skal bidrage med til diverse arrangementer…
Heldigvis er mit speciale æbleskiver… med og uden æbler i - hvilket gør det lidt lettere for mig fordi det er noget de færreste kaster sig ud i med mindre det er at lune dem fra en pose… så den har jeg ret meget eneret på så jeg ved hvad jeg skal…
dertil kommer at der jo skal pyntes op når jeg er vært selv… og de år hvor der er jul hos mig og gemalen - der er det jo lige det ekstra der skal til
Billede fra et af de sidste år
men derfor synes jeg nu alligevel hurtigt at det bliver en lille smule stressende…
men hvad med jer…
hvad er jeres julespecialer?? og har i nogle gode tips til hvad man let og lækkert kan bidrage med så alle siger "næææææ ihhh ååhhhhhh! :?
plejer at have eneret på at lave krydderkage
men ellers er der ikke mange arrangementer jeg deltager i…pynter heller ikke op med julehalløj eller noget, så på den måde er jeg hamrende kedelig
Åh jeg har den sædvanelige planlægning med familien om hvem vi fejre jul med d. 23 og 24, og ellers julefrokost d. 25 hos min mormor.
Derudover har jeg - ind til videre - to julefrokoster at deltage i…
Jeg har ikke rigtig nogle specialer som sådan, men Gitze? Vi skal altså finde en dag, med æbleskivespisning (med æbler), æblekage, glögg osv!
Mit speciale er hjemmelavet marcipan og æbleskiver. Marcipanen bliver hvert år lavet helt fra bunden. Det tager lang tid, er pokkers besværligt og kan overhovedet ikke betale sig rent økonomisk. Men det er smadder hyggeligt at sidde og arbejde med, og smagen overgår Anthon Berg med flere længder.
Jeg plejer at gøre den i hjemmelavede chokolader.
Ikke kun overtrukket marcipan og nougat, men også fyldte chokolader med trøffel. Appelsin, rom, mocca mm.
Jeg har nogen fine forme og elsker at kæle lidt for detaljerne, så der bruges flere forskellige slags chokolade og pynt.
I søde æsker er det en alletiders værtindegave, som pleje at vække lykke.
Jeg laver omkring 2 kilo chokolade hver jul og bruger rigtig lang tid på det, men det er hyggeligt
[quote=Rimmen;482038]Åh jeg har den sædvanelige planlægning med familien om hvem vi fejre jul med d. 23 og 24, og ellers julefrokost d. 25 hos min mormor.
Derudover har jeg - ind til videre - to julefrokoster at deltage i…
Jeg har ikke rigtig nogle specialer som sådan, men Gitze? Vi skal altså finde en dag, med æbleskivespisning (med æbler), æblekage, glögg osv! [/quote]
jamen jeg har 2 dage tilbage - lørdag d 4 og lørdag d 11 alle andre dage er optaget allerede
hvis en af de dage passer dig - så kan alle der har lyst og kan den dag jo tage med til kattegale-jule-komsammen
Jeg går slet ikke op i sådan noget julebag, så ingen specialer her. Jeg synes det er helt fint man kan købe æbleskiver fra Daloon og brunkager fra Karen Wolf - jeg gider nemlig ikke så og rode med sådan noget
Julen !!! …Jamen er vi ikke først i begyndelse af november ??.
Jeg må indrømme at julen ligger mig meget fjern, men jeg er altså heller ikke meget til traditioner - Og slet ikke ret meget juletam-tam.
Jeg ejer ikke en nisse …Hvis jeg bare har lidt gran, og et par flotte juledekorationer så er min højtid hjemme. Eneste tradition vi har, er at svigermor tilbringer hendes juleaften her hos os. Jeg laver andebryster og flæskesteg med diverse tilbehør, hun kommer med risalamande.
Nytårsaften gider jeg slet ikke …Den må de gerne afskaffe for min skyld. I år skal Carsten arbejde nytårsaften/nat, så striberne og jeg er alene hjemme, og vi hygger nok sammen, som en plejer at hygge en ganske almindelig aften
Jeg har i år “fornøjelsen” ved at skulle være vært juleaften mindre end 14 dage efter, at Fanny har født - så det er enten langtidsplanlægning eller impulsivitet, der skal til for uge 50 er booket helt op :høhø:
Min familie er ret mærkelig, så jeg skal have fundet tre retter mad, der “lugter” af jul, men ikke er traditionelle og desværre må vi ikke få risalamande til dessert, for det er der to ud af fem, der ikke kan lide Hvem sagde demokratisk afstemning :?
[quote=Temple Bar;482182]Jeg har i år “fornøjelsen” ved at skulle være vært juleaften mindre end 14 dage efter, at Fanny har født - så det er enten langtidsplanlægning eller impulsivitet, der skal til for uge 50 er booket helt op :høhø:
Min familie er ret mærkelig, så jeg skal have fundet tre retter mad, der “lugter” af jul, men ikke er traditionelle og desværre må vi ikke få risalamande til dessert, for det er der to ud af fem, der ikke kan lide Hvem sagde demokratisk afstemning :?[/quote]