Kattefoder uden korn?

Hvad kan i anbefale af tørfoder uden korn? :pray:

Er katten konstateret gluten intolerant?

For de naturlige byttedyr har jo bla. korn i maven.
Hvis det er ud fra en tanke om at det er bedre eller sundere, så nej.
Og stivelse skal der være i, om det så er ris, majs, korn, kartoffel osv.

Hvis ikke den har problemer, så er det vigtigste et højt protein indhold og en passende mængde fedt, til at hud og pels ikke bliver træls.

4 Synes om

Husk at kigge på fedt… Meget af det der har meget kød i, har næsten ingen fedt i

1 Synes om

Jeg synes bare jeg har læst så meget om det med korn :roll_eyes: Har dog haft de samme tanker omkring korn og byttedyr.
Har du noget godt foder du kan anbefale? Den ene af killingerne kunne godt bruge et højere fedt indhold og den anden er sommetider lidt fedtet i pelsen. Lige nu får de Hills killingefoder (tørfoder) og topic vådfoder. Sådan cirka 50/50

Mange har forvekslet det at lavt kulhydrat er godt med at det bær være kornfrit, hvilket er ret ligegyldigt :smil: Gå efter foder med min. 40 % protein og min 20% fedt, og hvor så meget af proteinen som muligt er af animalsk oprindelse, så er du langt :smil:

2 Synes om

Citerer lige mig selv fra et indlæg for nogle år siden, @Lykke spurgte:
okt '16

Kornfri bølgen i dyrefoder starter i virkeligheden for 9 år siden. I 2007 gik der noget helt galt i USA og Canada, hvor der pludselig blev rapporteret adskillige tilfælde af nyresvigt, der kunne hæftes sammen med foderet :frowning: En større skandale rullede ret hurtigt, da det viste sig at meget store mængder foder indeholdt kontamineret hvede fra en bestemt kinesisk eksportør! Det nye sort blev derfor meget hurtigt derefter at kunne reklamere med kornfrit produceret foder - et ganske forståeligt skridt, fordi forbrugerne selvfølgelig var blevet bange. Det ramte rigtigt mange mærker, også af de meget kendte, og jeg kan huske at jeg dengang talte med en IAMS /Eukanuba repræsentant der var riiiigtigt glad for at de ikke på noget tidspunkt havde anvendt kinesisk korn overhovedet. Derefter glemte folk lidt hvad oprindelsen til det var, og siden da er det bare smart at fodre kornfrit (uden at nogen rigtigt vil forklare hvad der er galt med korn); og så får kattene bare sine kulhydrater fra andre kilder i stedet :slight_smile: Men hverken kartofler, ris, majs, ærter eller andre kulhydrater er mere naturlige for katten end hvede er. Rent ernæringsmæssigt er det kejserens nye klæder :wink:
Man kan stadig google sig frem til rå mængder af gammelt info om det - her er et meget godt referat: 2007 pet food recalls - Wikipedia Senere igen gik det så udover kineserne selv med store mængder kontamineret modermælkserstatning til humant brug :frowning:


VH
Susanne

6 Synes om

Vi bruger dette og hun virker tilpas og lækker pels.

4 Synes om

Men jeg har googlet og googlet. Jeg kan ikke finde noget med 40% protein og 20% fedt. Hvilket mærke skal jeg lede efter? :pray:

En ting er anbefalinger noget andet er hvad din kat kan tåle. Det er ikke alle kattes maver der er lige glade for foder med et højt proteinindhold - det smadrer maven på en del af dem. Hos de neutraliserede katte er det heller ikke alle der kan “tåle” et højt fedtindhold på 20 % - de bliver for fede. Men som det også skrives af en anden i tråden - du kan som regel se det på deres pelskvalitet hvis de får for lidt fedt i foderet.

Så tag udgangspunkt i anbefalingerne, men kig også på din kat - trives den og ser den lækker ud i pelsen og bodycondition.

Ift. de 40 % protein, ved du så godt hvordan du skal læse en foderanalyse? Der er mange der tror det er indholdet i procent der står under ingredienser, men det er i virkeligheden foderanalysen du skal have fat i.

Zooplus har bla. Porta21 feline finest sensible som har et protein indhold på 47% og 21,5% fedt (kig på analytisk indhold)

Zooplus har også et par Farmina varianter der sniger sig over 40 % protein og har 20 % i fedt. Måske også flere forsk. slags, men jeg har ikke tid til at kigge videre lige nu :wink:

Birgit Holme der har hjemmesiden DK Chicha har en fin oversigt der giver et overblik over protein og fedt indhold i mange forsk. slags foder

5 Synes om

Mange tak det var en kæmpe hjælp, jeg kendte ikke den korrekte måde at aflæse det på :pray::pray:

3 Synes om

Brit Care sælger også noget rigtig guf som er specielt godt til katte med sarte maver.

Brit Care er bare ikke ret godt når man kigger på indholdsfortegnelsen.

1 Synes om

Fint nok, men et hurtigt opslag viser, at hjemmesidens registrant er en Claus Sørensen. Hvis det er dig, burde du nok lige have gjort opmærksom på det… :wink:

6 Synes om

Tak, @FinnFrode - jeg har fjernet linket i opslaget, da KG i henhold til reglerne ikke må bruges til kommercielle formål.

4 Synes om