Killing på 16 uger (24/4-11) vægt 1 kg

Hej

Ville lige høre om katte og vægt.
Vi anskaffede os en killing (Norsk skovkat/ Maine coon) da hun var blevet 12 uger her vejede hun 750 g og hendes mor gad ikke sine unger mere, de andre i kuldet vejede omkring de 1,2 kg. Det har vi imidlertid ikke taget så tungt, da hun var frisk og livlig. Den første uge vi havde hende tog hun 250 g på, så hun var “tæt” på normalvægten, for en 12 ugers killing, men siden da er det gået lidt i stå, hun er idag 16 uger dvs. vi har haft hende en måned og den nuværende vægt er på 1kg.

Hun har fået ormekur, samt været forbi dyrlægen til sundheds tjek og vaccination.

Vi er sikre på hendes alder da det er fra min svigermor katten er kommet ligesom vi er sikre på hvem der er mor og far til hende.

Spørgsmålet er egentlig om der er andre der har eller har haft en killing der er så lille som vores ? og om der er noget vi kan gøre for at hjælpe hende på vej ?

Vi har 2 katte og de får begge kvalitetsfoder, intet af det billige fra føtex.

Hvad sagde dyrlægen til størrelsen da den blev vaccineret?

Vægten er meget under hvad der er normalt

Hej

Nej, især ikke når hun har været til dyrlæge og er konstateret sund og rask osv. For en evt. hjertefejl eller andet i den dur kan være årsag til at de ikke vokser så godt. Især når hun er mindre end resten af kuldet er jeg ovre i de tanker, var de alle samme størrelse ville jeg mere tænke at de bare var små :slight_smile:
Dyrlægen kommenterede ikke på noget og undersøgte hende grundt går jeg ud fra?

Men kræs for hende med noget god mad. Råt kød, de gode mærker af vådkost etc., og så et godt kvalitetstørkostfoder, som du jo selv snakker om :slight_smile: Hvad bruger I? Nogle af mærkerne der sælger sig som god kvalitet er i virkeligheden knap så imponerende når man så nærlæser indholdsfortegnelse og analyse :slight_smile: Og så accepter at I nok bare har en lille kat :slight_smile:

Betydningen af “Norsk skovkat/ Maine coon” er ikke helt klar. Men jeg antager, at nogle af kattens forfædre har tilhørt disse racer. Det er jo store racer. En 16 ugers hunkilling bør veje mellem 2 og 2,5 kg.

Og en 12 ugers hunkilling bør veje mellem 1,5 og 2 kg. Har svigermor en forklaring? Har killingen været syg?

vh

Andreas

Han sagde at hun faktisk er indenfor normalen, hun var bare lille, det er nu ved at være 1½ uge siden hun fik sin vaccine og hun har ikke taget et gram på siden…

Hun blev kontrolleret grundigt syntes jeg, både hud, hjerte, lunger, pels, tænder, hale, ben, ryg, muskler, ja alt hvad der nu skal kigges på :slight_smile:
Da de var helt små, var hun den største, men ved omkring 9 uger begyndte de andre at vokse fra hende.

Jeg har prøvet på at sætte mig lidt ind i det med foder, men har aldrig gået så meget op i at have kat, som jeg er nu! Det tørfoder vi bruger pt er noget der hedder : Felidae cat and kitten, af vådkost bruger vi den “dyre” fra Aldi, da 1. den er billig 2. indeholder ikke sukker .

Vi har overvejet råt kød, men hvad kan anbefales, indtil videre er det kun blevet til kogt kylling.

Betydningen af Norsk Skovkat / Maine Coon : Mor er 100% ren Norsk skovkat - fra opdrætter og faren er 100 % Maine Coon også fra opdrætter. K

Kan godt se at det andet er lidt vagt, da det jo kan betyde alverdens blandinger med en lille del af de racer i ^^

Hmm, det lyder godt nok lidt slemt at hun sådan bare slet ikke vokser.
LUX fra Aldi (som er uden sukker, og jeg går ud fra at det er det du mener) er udmærket. Bruger det også selv.
Kender dog ikke det der Felidae Cat and Kitten, hvor købes det? :slight_smile:

Men selv med et alm. foder burde hun bare ikke være så lille. Hvordan er hendes proportioner mellem hoved og krop i forhold til hendes kuldsøskende?

Nårh jo, og er hun velpolstret eller tynd?

Min birmakilling fra samme dato vejer 1840gram. Og mener da en mco/nfo, er større.

Men jeg er ikke specialist. Blot en sammenligning med vægten på min.

Præcis, at det er uden sukker :slight_smile:
Jeg har købt foderet ved noget der hedder Loppetjansen.dk (har dog været inde i en fysisk butik), skulle være noget nyt foder der er kommet, så det skulle prøves, da det efter sigende ikke indeholder korn.
Kan da lige vise et billede: http://www.facebook.com/photo.php?fbid=2177649913351&set=a.1036252859138.6380.1009956542&type=1&theater
Mener selv at proportionerne er iorden og hun er ikke tynd tværtimod :slight_smile:

Føtex har en udmærket Mesterhak som er frisk - køb gerne den med den høje fedtprocent. Det er underordnet om det er okse, lam, kalv mm

Rå kyllingelår, kyllingestrimler af bryst osv.

Hvis hun kan lide torskerogn evt rørt med creme fraish (eller kaffefløde) vil det også være en fin kaloriebombe…

Et godt tørfoder er Eukanubas kitten, som er rigtig fed og nærende - og er SUPER god til at sætte sul på magre/små katte. Du kan jo starte med en lille pose, så du kan se om hun kan lide det. Ingen grund til at købe 10 kg hvis ikke det glider ned. Jeg kan også sende dig en portion hvis det er.

Det vigtigste er at hun er sund og rask, og ellers er livlig og trives.

LUX fra Aldi er et rigtig fint alternativ, og er noget af det bedste vådfoder vi har i DK, så fortsæt endelig med det.

Royal Canin, Hills og Iams regnes for kvalitets kattekiks.

Kattekiksene må gerne suppleres med creme fraiche og kogt torsk.

Prøv jer frem til det, hun kan lide.

vh

Andreas

Mick - Dit link/billede virker ikke? :slight_smile: Men fandt det lige på loppetjansen… :slight_smile: Rart at kunne læse at 80% af de 32 % er animalsk protein
Felidae Cat and Kitten

Jeg har selv lige været alle killingefoder varianterne igennem på zooplus.de og zooplus.co.uk og der fandt jeg at Hill’s science plan er det med højest protein og fedt procent, og hvor mest kan tilskrives til animalsk protein (65% animalsk protein af 38% protein) - det er nemlig også ret vigtigt hvor proteinet kommer fra :slight_smile: (ærgeligt nok, så var det også det dyreste :tihi:)

Linket skulle virke nu, det bøvlede lige lidt :stuck_out_tongue:

Jamen tror jeg vil prøve at give hende noget kød, så må vi se om det hjælper :slight_smile:
Mht foder, så syntes jeg at det er et stort gedemarked ^^ Der er alt for meget at vælge imellem, tror jeg vil prøve som du foreslår Eukanubas kitten, har hørt meget godt om det, tidligere har hun fået RC Maine coon kitten, men hun er lidt for lille til at tygge det :slight_smile:

Kunne ikke tvinge LUX i hende til at starte med, da jeg var så dum at give hende noget RC kitten pate, som jo smager MEGET bedre hehe, men nu har jeg holdt hende fra vådfoder et par dage og så glider det godt nok det :slight_smile:

Mick - Nej, desværre. Får bare dette her:

Dette indhold er ikke tilgængeligt i øjeblikket
Den valgte side kan i øjeblikket ikke vises. Dette kan skyldes, at den er midlertidigt utilgængelig, at det fulgte link er udløbet, eller at du ikke har tilladelse til at se denne side.
Tilbage til startsiden

Er det et billede af katten du vil have ind fra FB? :slight_smile:
De har nemlig gjort det ret besværligt at lægge billeder ind.
Du skal ind på albummet, og så højreklikke på billedet og så bede om at “open link in new tab/window”, og så kommer du til noget hvor du kan tage billedet URL fra. :slight_smile:
Når du så har gjort det, så skal du ind under avanceret redigering når du laver svaret, for at det virker. Forum har en lille fejl, der gør at IE brugere ikke kan lægge det op direkte (jeg bruger GC og kan godt) via hurtig svar :slight_smile:

Dejligt at man kan få svar på sine spørgsmål herinde og at folk er villige til at hjælpe :slight_smile:

Godt at vide jeg ikke har købt katten i sækken med det nye foder, hun elsker det ihvertfald, kan nærmest give hende det som en godbid ^^

ja det er det :slight_smile:

Voila, billedet er ca. 2 uger gammelt dog

Fandt ud af ligge linket op på en side til fotos og så tage URL derfra, bare fordi jeg ikke har bruge forums i lang tid, så drillede det lidt, men her er hun så :slight_smile:

Mick - Nå, du fandt ud af det :slight_smile: Jeg har lidt svært ved at se det pga vinklen, men hun kunne godt se ud til at have et lidt stort hovede til kroppen? (men måske jeg ser spøgelser fordi jeg ved hun er så lille)

Forresten - når du svarer, så kan du citere folk ved at trykke på svar med citat, nederst i vedkommendes indlæg. Vil du svare flere i samme indlæg, så kan du bruge ikonet til højre for svar med citat ved de første indlæg, og så vælge svar med citat ved det sidste, så kommer alle indlæggene frem, og du kan skrive dit svar under hvert. Kan være lidt nemmere i en aktiv tråd :slight_smile:

[QUOTE=Mickvl;665139]Linket skulle virke nu, det bøvlede lige lidt :stuck_out_tongue:

Jamen tror jeg vil prøve at give hende noget kød, så må vi se om det hjælper :slight_smile:
Mht foder, så syntes jeg at det er et stort gedemarked ^^ Der er alt for meget at vælge imellem, tror jeg vil prøve som du foreslår Eukanubas kitten, har hørt meget godt om det, tidligere har hun fået RC Maine coon kitten, men hun er lidt for lille til at tygge det :slight_smile:

Kunne ikke tvinge LUX i hende til at starte med, da jeg var så dum at give hende noget RC kitten pate, som jo smager MEGET bedre hehe, men nu har jeg holdt hende fra vådfoder et par dage og så glider det godt nok det :)[/QUOTE]Hvis du stadig har Main coon kitten tilbage, så kan du SAGTENS blende det en omgang, så bidderne ikke er for store til at starte med. Og du kan jo helt selv bestemme hvor groft/fin det skal være - sådan gjorde jeg selv da min den lille ikke kunne klare de store stykker.
Du kan også snildt mikse både det hakkede Main coon foder med fx Eukanuba…

Der er ingen af mine katte der kan lidt råt kød - uanset hvad det er. Så når i selv laver en hakkedreng (eller hvad i nu laver), så kan i jo lige give hende et lille hjørne, for at se om det er noget hun har smag for…

Forresten, mine er ikke så glad for okse, især ikke hakket okse, og kan godt kaste op af det. Men svinekød og især kylling er meget populært - og også fisk :slight_smile: