Konstant øjenbetændelse

Da Gizmo var lille fik han øjenbetændelse og jeg var til dyrlæge med ham. Han fik ronaxan og så fik han øjendråber med binyrebarkhormon et mærke der hedder “Terramycin” og det var af Christa Hede fra dyrlægen på Istedgade. :slight_smile:

Men så flyttede Mio ind og Gizmo fik igen øjenbetændelse og et sår på tungen, så jeg tog ham til dyrlæge og nu var det Scott og ikke Christa der var der og han startede med at brokke sig over at Gizmo jo også var flad i hovedet og viste mig billeder osv af katte som Gizmo i forhold til Scott´s egne hellig birma… følte mig ret irriteret over dette :thumbdown:

Nå men han gav Gizmo ronaxan til 10 dage og øjendråber af mærket: “Fucithalmic vet 10mg”
Der gik 1 måned og Gizmo fik øjenbetændelse igen, sååå op til Scott igen og nu fik vi Ronaxan til 30 dage og Terramycin uden binyrebarkhormon til 3 uger.
-Og det hjalp da også i 2 uger men nu har Gizmo altså øjenbetændelse igen! :argh:
Jeg er ved at blive sindssyg! Det koster mig 1000kr HVER gang fordi så skal Scott liiige se om Gizmo har en rift og om han har fugt nok i øjet osv osv. :S
Hvad gør jeg?
Skal jeg bede om Binyrebarkhormon? -det virkede sindssygt godt sidst og der blev det jo væk i et helt år.
Undskyld den lange smøre.

Vil lige tilføje at Mio som er 6 måneder nu ikke har fejlet noget overhovedet.

Hvorfor ville han pointerer at Gizmo var flad i hovedet? Mente han det var derfor han var udsat for gentagne øjenbetændelser…eller hvordan skal den forstås??
Det er jo almindelig kendt at ‘nogen’ katte med flade hoveder lettere får øjenbetændelse, men det kunne han vel fortælle uden ligefrem at sammenligne…hmmm.

??? Er det kendt?

Jeg ville nok få taget en prøve og undersøgt nærmere, så produktet der bruges er korrekt i stedet for at forsøge igen og igen. Det er som ikke så meget dyrere end at forsøge sig, og i sidste ende er det også bedre for katten og dens øje.

Det var bare noget han lige skulle af med tror jeg, han snakkede om at den her slags katte havde meget tilbøjelighed til at fejle alt muligt (synes han) og “prøv at se hvordan min kat ser ud i forhold til din” Han havde et billede af sine katte på computeren. Som om jeg er idiot og ikke ved at exo´er har flade kranier…

Og som om jeg kan gøre noget ved det nu… “GUUUD så afliv ham for pokker da, puuha hvor godt at du lige fik vist mig det Scott!”

Jeg må sige at mine perser/exo ikke lider af øjenbetæmndelse, eller andre sygdomme/defekter, til trods for deres flade ansigter…
Kunne det være en virus han har svært ved at komme til livs, jeg tænker på han havde også sår på tungen, men Majbritt han har ikke haft øjenbetændelse et helt år, så kronisk vil jeg ikke kalde det.

Jeg ville vælge at få en øjenspecialist til at kigge på katten - og det med det samme :slight_smile:

Er katten testet for diverse sygdomme - herpes, clamydophila og mycoplasma? Test kan tages som PCR eller biopsi men desværre ikke mens katten er i behandling.

Husk at give katten vådkost/væske hver gang du har givet Ronaxan :slight_smile:

Jeg synes så godt nok, at det lyder som nogle voldsomme behandlinger - åbenbart uden at tjekke bedre, hvad han fejler?
Hvad med at besøge en bedre dyrlæge? Som forhåbentlig også kan give dig en bedre service som katteejer.

[QUOTE=Litza;615744]Jeg må sige at mine perser/exo ikke lider af øjenbetæmndelse, eller andre sygdomme/defekter, til trods for deres flade ansigter…
Kunne det være en virus han har svært ved at komme til livs, jeg tænker på han havde også sår på tungen, men Majbritt han har ikke haft øjenbetændelse et helt år, så kronisk vil jeg ikke kalde det.[/QUOTE]

Nej men her inde for de sidste par måneder vil jeg sige det er blevet kronisk :frowning:

[QUOTE=pivnu;615750]Jeg synes så godt nok, at det lyder som nogle voldsomme behandlinger - åbenbart uden at tjekke bedre, hvad han fejler?
Hvad med at besøge en bedre dyrlæge? Som forhåbentlig også kan give dig en bedre service som katteejer.[/QUOTE]

Det er præcis hvad jeg har tænkt mig at gøre. :slight_smile: Jeg rykker dyrlæge til den på værnedamsvej tror jeg. Hun virker sød og har hørt meget godt om hende.

Gizmo er frisk og spiser og er som han plejer, han har bare øjenbetændelse igen. Men grunden til at Scott gav ham til 30 dage (!!!) var også for at være sikker på at virussen blev slået væk…
Jeg tænker om det kan være allergi.

Har du fået tjekket Gizmo’s tårekanaler?

Min colourpoint har lukket tårekanaler, hun fik i starten gentagende øjenbetændelser, behandlingen hjalp kun kort varigt, hun fik tjekket tårekanalerne, helt lukket til. Idag er hun på optimmune Vet dagligt, og har fine øjne :slight_smile:

[QUOTE=cæsar;615761]Har du fået tjekket Gizmo’s tårekanaler?

Min colourpoint har lukket tårekanaler, hun fik i starten gentagende øjenbetændelser, behandlingen hjalp kun kort varigt, hun fik tjekket tårekanalerne, helt lukket til. Idag er hun på optimmune Vet dagligt, og har fine øjne :-)[/QUOTE]

Han fik testet om hans tåremængde var i orden og det var den…ved ikke om man så ved om tårekanalerne er fine?

Nej tårevæsken kan godt være helt fin, mens tårekanaler er lukket.
Der er så at sige sat en prop i så væsken ikke kan løbe væk fra øjet. Dette kan bevirket at der samler sig bktusser i øjet som så giver øjenbetændelse.

Kan du ikke bede om, at det er Christa, der kigger på ham næste gang?
Jeg synes selv rigtig godt om Christa og har aldrig hørt noget negativt om hende, men det lyder som om ham Scott har et lidt “anstrengt” forhold til fladnæser.

Tror jeg ville bede om at få katten podet, for at finde ud af, hvad han fejler.

[QUOTE=Vivi_Fletcher;615804]Kan du ikke bede om, at det er Christa, der kigger på ham næste gang?
Jeg synes selv rigtig godt om Christa og har aldrig hørt noget negativt om hende, men det lyder som om ham Scott har et lidt “anstrengt” forhold til fladnæser.

Tror jeg ville bede om at få katten podet, for at finde ud af, hvad han fejler.[/QUOTE]

Hun er der ikke mere tror jeg. Jeg ser hende slet ikke og det er kun hans visitkort ude ved disken…

[QUOTE=cæsar;615767]Nej tårevæsken kan godt være helt fin, mens tårekanaler er lukket.
Der er så at sige sat en prop i så væsken ikke kan løbe væk fra øjet. Dette kan bevirket at der samler sig bktusser i øjet som så giver øjenbetændelse.[/QUOTE]

Og hvad gør man ved det? er det håndkøbs øjendråber du så giver din? Det kan vel ikke skade at prøve…

Okay - det må være noget nyt så.
I hvert fald ikke længe siden en af mine killingekøbere var hos hende :slight_smile:

[QUOTE=Vivi_Fletcher;615980]Okay - det må være noget nyt så.
I hvert fald ikke længe siden en af mine killingekøbere var hos hende :-)[/QUOTE]
Jeg har ikke set hende siden den første gang jeg var der. Jeg tog til dyrlægen i marts måned og der var det kun Scott. Øv hun var så sød…måske noget barsel?