Marts mad og inspiration

I går stod den på hjemme lavet lasagne
Kødsovsen smagt af noget men var lige til den tynde siden

Hvordan laver i det

Jeg er ikke i tvivl om det bliver hjemme lavet frem over
Hvis tiden er der

1 Synes om

Jeg laver kødsovsen til min lasagne af 500 g oksefars, 3-4 revne gulerødder, 1/4 revet selleri, 4-5 revne løg, 3-4 fed hvidløg, 2-3 dåser tomatpuré, 3-4 dåser flåede tomater, timian, salt og peber. Den får altid ros, så helt galt er det nok ikke :smil:

3 Synes om

Tak :tak: det vil jeg prøve

2 Synes om

Underboen fangede mig lige på havegangen, og spurgte om jeg ville have noget flæskesteg, da han havde fået en ordentlig skudefuld (tilberedt, skiveskåret) med hjem fra job.
Så skulle jeg bare købe burgerboller og rødkål, så står den på flæskestegssandwich. :star_struck:

8 Synes om

Vi lavede en flæskesteg på grillen i lørdags og så lavede vi også flæskestegsburger. Det er dælme godt :yum:

4 Synes om

Wok med kylling.
I morgen skal vi have hakkedrenge med rösti, salat og en kold sovs/dip til.

3 Synes om

I går lasagne
I dag Flæsk med persillesovs og kartofler.
I morgen chili con carne
Torsdag rester

2 Synes om

Vi er i Kbh hos Jans søster. Hun har fødselsdag

Champagne og italiensk pizza og nu is og portvin :joy:

Igår var det mere civiliseret. Hk bøf, bearnaise, ovn kartofler, broccoli og bagte tomater

5 Synes om

Det er et princip, jeg aldrig har forstået. Jeg kan godt lide flæskesteg med rødkål, men at komme det ind i bolle …? Især hvis det er ribbenssteg (som jeg ofte synes, det er) er det jo umuligt at spise? Men jeg ser, at det er næsten lige så stort et hit som boller i karry i offentlige kantiner, så det er nok bare mig … :slight_smile:

2 Synes om

Du er ikke alene :see_no_evil: jeg plejer bare ikke at nævne det.
Men for mig er det fordi jeg generelt ikke er en flæskestegspige. Hverken stegen eller tilbehøret… Men elsker flæskesvær… :woman_shrugging:
Men folk omkring mig elsker det. Min eksmand elsker det også, og da vi boede i Hvidovre var der en slagter der lavede dem, og hvis jeg skulle forkæle ham så købte jeg sådan en flæskestegssandwich til ham, og så noget andet til mig selv.

2 Synes om

Flæskestegssandwich eller burger smager da bare godt :yum:

Men vi er så forskellige, nogle mener at stegt lever er fantastisk, for mig er det bare :face_vomiting:

Men det er nok en forudsætning at man kan lide flæskesteg :slightly_smiling_face:

5 Synes om

Er ved at lave det og har åbnet dåsen med bønner, kan det passe de skal se sådanne ud, flere er bløde og væsken er nærmest som grød.


1 Synes om

Den har fået tæv… at det er grød er sikkert fordi bønnerne er gået i stykker. Synes tit der er nogle enkelte der ser sådan ud, og væsken er oftes lidt tyk.
Jeg ville ikke havde et problem med at spise dem hvis de ellers lugte fint.

2 Synes om

Og jeg er så en af dem, der kan svare ja til begge… :wink:

2 Synes om

Heller ikke jeg - steger dem i forvejen med fra starten, og foretrækker at de er kogt godt bløde. Væsken kasserer jeg, men ja, den kan godt være så tyk, at jeg vælger at skylle bønnerne inden jeg smider dem i…

2 Synes om

Jeg har aldrig lavet noget med bønner, ved kun min datter sagde at de ikke var gode når de blev kogt for længe med i retten

1 Synes om

Ja, der er jeg jo så af modsat holdning - min chili læner sig op af denne opskrift, og bønnerne bidrager både til smag og konsistens, så jo mere, jo bedre… :wink:

2 Synes om

Trods den samme base af steg og rødkål, er det i mit hoved to forskellige retter. Jeg kan sagtens have lyst til det éne, og afvise tanken om det andet. Så kan godt forstå, hvis folk ikke er til den ene slags.

Men det er vel ligesom hakkebøffen, der kan serveres med kartofler, sovs og diverse - ellers smides i brød som burger eller bøfsandwich. Igen, helt forskellige retter i mit hoved. :blush:

3 Synes om

Og jeg er så lykkelig for at vide, at original Texas chili con carne ikke indeholder fejlfarvede bønner :wink:

1 Synes om

Og det er du ikke ene om at vide - men jeg tilhører den fraktion, der klart foretrækker udgaverne med bønner… :smirk:

4 Synes om